γαρυφαλλου
16/10/2022
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ξιφασκία: Στην κορυφή της Ευρώπης η 16χρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου

Πηνελόπη Γκιώνη

Τρεις φορές στο βάθρο τριών ευρωπαϊκών κυπέλλων μέσα σε ένα μήνα. Η, μόλις 16 ετών, Σταυρίνα Γαρυφάλλου κέρδισε τρία διαδοχικά μετάλλια με το... ξίφος της και φαίνεται έτοιμη να μονομαχήσει για πολλά ακόμη.

16 ετών και ήδη έχει δείξει πως είναι έτοιμη για τα βάθρα μεγάλων διοργανώσεων. Την περσινή χρονιά είχε κατακτήσει τη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων, στο Ντουμπάι αλλά φέτος, μιας και είναι η τελευταία της χρονιά στην κατηγορία, θα επιδιώξει να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη και γιατί όχι να βρεθεί στο βάθρο αφού πια... έχει συνηθίσει.

γαρυφαλλου

Η πορεία της στα βάθρα φέτος ξεκίνησε με ένα χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό κύπελλο της Ρουμανίας, όπου είχε σημειώσει 6/6 νίκες στον προκριματικό γύρο και ακόμη 5 στο κυρίως ταμπλό για να φτάσει στο χρυσό. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, η νεαρή πρωταθλήρια αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό κύπελλο της Σλοβακίας, μεταξύ 205 αθλητριών. «Οι καθημερινές προπονήσεις, οι ευθύνες, οι κόποι και η προετοιμασία μου απέδωσαν» είχε εξηγήσει μετά το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο, μιλώντας στο site της ΕΟΞ. Μόλις χθες (δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο της μετάλλιο) κατέκτησε το τρίτο της διαδοχικό μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, στο ευρωπαϊκό κύπελλο του Μάντσεστερ και στο ξίφος ασκήσεων νεανίδων.

γαρυφαλλου

Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω, μετά από την πετυχημένη πορεία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, βρίσκεται στο Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης στις νεάνιδες, πράγμα που της δίνει τηνν απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τις επερχόμενες σημαντικές διοργανώσεις.

Η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου, αν και νεαρή, γνωρίζει πολύ καλά πως για να διατηρηθεί στην κορυφή θα χρειαστεί να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο, παραμένοντας απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους της: «Με τη βοήθεια του προπονητή μου, Νίκου Κοντοχριστόπολου, και την συστηματική μας δουλειά καταφέραμε να βρίσκομαι πλέον στο Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης. Οι στόχοι μου για την νέα χρόνια είναι όλα τα ευρωπαϊκά cadet και το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

γαρυφαλλου

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]