Ξιφασκία: Στον «αέρα» το άθλημα λόγω ΟΑΚΑ, τι ζητά η ομοσπονδία

Newsroom
Ξιφασκία: Στον «αέρα» το άθλημα λόγω ΟΑΚΑ, τι ζητά η ομοσπονδία

bet365

Η συμφωνία του ΟΑΚΑ με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό αφήνει σε «αναμμένα κάρβουνα» την ξιφασκία που όλα δείχνουν ότι ξεσπιτώνεται.

Από τον… Τύπο έμαθαν στην ομοσπονδία της ξιφασκίας για την συμφωνία παραχώρησης μέρους των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Η ομοσπονδία χρησιμοποιεί χώρο από το προπονητήριο του μπάσκετ για τις δικές της προπονήσεις, αλλά και για αγώνες, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ακρόπολις.
Η συμφωνία αυτή όμως επί της ουσίας πετάει το άθλημα εκτός Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς η ΕΟΞ δεν ενημερώθηκε ούτε για τα… τυπικά από καμία πλευρά (Πολιτεία, ΚΑΕ Παναθηναϊκός).

Το ολυμπιακό άθλημα που έχει διακρίσεις και μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, από το καλοκαίρι θα βρίσκεται στον δρόμο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ομοσπονδία και γι’ αυτό η ΕΟΕ (στην οποία ανήκει το οικόπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων) αντέδρασε απαιτώντας να μην ξεσπιτωθεί το άθλημα αν πρώτα δεν υπάρχει βιώσιμη και αξιόπιστη λύση.

Στην ομοσπονδία προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση μαζί τους την άλλη εβδομάδα, λόγω των υποχρεώσεών του με τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Στις εγκαταστάσεις στεγάζονται πέρα από τις εθνικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και η Δέσποινα Γεωργιάδου που ανήκει στον Παναθηναϊκό και είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως στην ξιφασκία) και πέντε σύλλογοι που από το καλοκαίρι δεν θα έχουν έδρα να προπονηθούν.

Τι θα ζητήσουν από τον Αυγενάκη

Να τονιστεί ότι από πέρυσι υπήρχαν κουβέντες για να δοθεί το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό όσον αφορά το μπάσκετ, αλλά το θέμα είχε «παγώσει», όμως τώρα η ξιφασκία μέσα σε μία… νύχτα έμαθε πως το καλοκαίρι θα βρίσκεται εκτός εγκαταστάσεων καθώς φαντάζει απίθανο να δεχτεί να φιλοξενήσει το άθλημα ο Παναθηναϊκός σε καθημερινή βάση εκεί.

Στην συνάντηση που περιμένουν να γίνει με τον Αυγενάκη, θα τονιστεί πως δεν θα δεχτούν να βρεθεί μία λύση πρόχειρη, πετώντας τους σε πρόχειρες εγκαταστάσεις, αλλά να είναι τουλάχιστον των ίδιων προδιαγραφών με αυτές που είχαν στον χώρο που στεγάζονται αυτό το διάστημα στο ΟΑΚΑ, που υποτίθεται ότι είναι εκεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εθνικών αθλημάτων στα ολυμπιακά σπορ.

Στην ομοσπονδία τονίζουν πως δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός (δεν είναι αυτοί το πρόβλημά τους εξάλλου), αλλά είναι ενοχλημένοι που δεν έχουν καν ενημερωθεί επίσημα για τις εξελίξεις και το γεγονός ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή, έχει προκαλέσει συναγερμό.

Ετσι, αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα ειπωθεί από την πλευρά της Πολιτείας στην επικείμενη συνάντηση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα