Η ομαδάρα των ελεύθερων του 2021!

Η ομαδάρα των ελεύθερων του 2021!

bet365

Με την είσοδο στο 2021, μεγάλα ονόματα της Ευρώπης μένουν ακόμη χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι και μπορούν να διαπραγματεύονται από τώρα με άλλες ομάδες. Το G-Weekend Journal παρουσιάζει την υπερομάδα των επερχόμενων ελεύθερων, με 11άδα, πάγκο και πιθανότητες ανανέωσης.

Στον μαγικό κόσμο του NBA, η free agency φημίζεται για τα μεγάλα «μπαμ» και τις ανακατατάξεις που προκαλούν οι ελεύθεροι παίκτες, χαρίζοντας έντονο χρώμα ακόμη και στην off-season που δεν υπάρχει δράση. Μπορεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυτή η κατάσταση να ισοδυναμεί απλά με την θερινή μεταγραφική περίοδο, όμως, το καλοκαίρι του 2021 πραγματικά αγγίζει τον τίτλο της πιο «καυτής» αγοράς ελεύθερων που θα έχει εμφανιστεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία. Κι αυτό διότι, όντας στα μέσα του Ιανουαρίου, δεκάδες αστέρες στο διεθνές στερέωμα έχουν περάσει στους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου τους, όπερ σημαίνει πως μπορούν να διαπραγματεύονται ελεύθερα με άλλες ομάδες.

Αρκετοί εξ αυτών πρόκειται στο τέλος να ανανεώσουν στους συλλόγους τους. Υπάρχουν, όμως και ουκ ολίγες αβέβαιες προς το παρόν περιπτώσεις, που δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε απευθείας μεταγραφή τον Ιανουάριο, ούτως ώστε οι παίκτες να μη χαθούν για το… τίποτα από την ομάδα.

Ενόψει, λοιπόν, της πιο ενδιαφέρουσας αγοράς που προμηνύεται τα τελευταία χρόνια, το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάσει σε μορφή countdown την κορυφαία 11άδα των παικτών που μένουν ελεύθεροι, μαζί και με 7… ρεζέρβες που κλείνουν την αποστολή μιας υπέρ-ομάδας.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου)

Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου)

Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου)

Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ)

Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ)

Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν)

Χακάν Τσαλχάνογλου (Μίλαν)

Μέμφις Ντεπάι (Λυών)

Μέμφις Ντεπάι (Λυών)

Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Πιθανότητες ανανέωσης: 7/10

Με ατζέντη τον Μίνο Ραϊόλα, όλα είναι πιθανά. Ο… μικρομέγαλος κίπερ των Ροσονέρι, βασικός από τα 16 του και με 226 συμμετοχές ήδη στον σύλλογο, δεδομένα θέλει να ανανεώσει, όπως φυσικά και η διοίκηση του κλαμπ. Για να συμβεί αυτό, όμως, ο Πάολο Μαλντίνι και το διοικητικό τιμ πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν με τον μεγαλοατζέντη για τον μισθό του παίκτη (τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ ετησίως οι απαιτήσεις του), αλλά και τη δική του αμοιβή. Η λογική λέει πως θα υπάρξει deal, μέχρι τότε, όμως, ο Ραϊόλα θα «τρελαίνει» τους Μιλανέζους με δημοσιεύματα ότι «σπρώχνει» τον πελάτη του στην Τσέλσι ως ελεύθερο.

Πιθανότητες ανανέωσης: 1/10

Ξεκίνησε από κοινό μυστικό, πλέον, όμως, άπαντες στη Μπάγερν Μονάχου γνωρίζουν και προσπαθούν να αποδεχτούν ότι θα χάσουν τον Νταβίντ Αλάμπα χωρίς αντίτιμο, μετά από 11 χρόνια παρουσίας στο κλαμπ. Ο Αυστριακός και ο ατζέντης του, Πίνι Ζάχαβι, αρνήθηκαν διαδοχικές προτάσεις ανανέωσης και, μάλιστα, με ευνοϊκούς όρους, καθιστώντας σαφές ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει, κατά πάσα πιθανότητα για να υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανότητες ανανέωσης: 7/10

Από το περιθώριο και τη σίγουρη έξοδο έναν χρόνο πριν, ο πολύπειρος Γερμανός στόπερ ανέκτησε την αξία του υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ και μάλλον, θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο. Οι Βαυαροί, βέβαια, δεν έχουν κι άλλη επιλογή, αφού αν αφήσουν να φύγει μαζί με τον Αλάμπα, θα ξεμείνουν στα στόπερ με τους Ζίλε-Ερναντέζ και τους πιτσιρικάδες Κουασί-Ρίτσαρντς.

Πιθανότητες ανανέωσης: 8/10

Θα βρει άραγε ο Αλάμπα τον Σέρχιο Ράμος σε περίπτωση που μετακομίσει στη Βασίλισσα; Η απάντηση μοιάζει θετική, αλλά όχι σίγουρη. Ο κάπτεν των Μερένγκες, σημαία του κλαμπ την τελευταία 15ετία και ένας από τους 3 κορυφαίους στη θέση του παγκοσμίως, έχει δηλώσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Μαδρίτη. Όσο, όμως, δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του για το νέο συμβόλαιο, τόσο τα σενάρια «οργιάζουν», εμπλέκοντας μέχρι και τις Γιουβέντους-Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιθανότητες ανανέωσης: 5/10

Παρά την καταλυτική του συνεισφορά σε μία Παρί με συχνά απόντες τους Μπαπέ-Νεϊμάρ, ο Λεονάρντο και η διοίκηση του κλαμπ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν το νέο συμβόλαιο που επιθυμεί ο Αργεντίνος. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες φήμες που τον θέλουν σε επαφές με Ίντερ και Γιουβέντους για να υπογράψει ως ελεύθερος, με τις πιθανότητες για το μέλλον του να είναι ακόμη μοιρασμένες.

Πιθανότητες ανανέωσης: 9/10

«Η ανανέωση μου; Πηγαίνει καλά, συζητώ με το κλαμπ και είμαι χαρούμενος για το πώς κυλούν τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο προς το παρόν». Τα λόγια του Κροάτη μαρτυρούν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά, για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι και το καλοκαίρι του 2022. Όποτε και ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2018 θα έχει φτάσει αισίως τα 37 του χρόνια και πιθανώς θα κρεμάσει παπούτσια.

Πιθανότητες ανανέωσης: 3/10

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει καταλάβει πόσο σημαντικός είναι τελικά ο Ολλανδός για τη Λίβερπουλ, παρά τα μερικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Είναι ο παίκτης που δεν έχει χάσει ματς τον τελευταίο χρόνο, η σταθερή αξία που καλύπτει κάθε χάντικαπ τραυματισμών και προβλημάτων. Ωστόσο, από την πλευρά του ο Τζίνι φέρεται να αρνήθηκε νέα πρόταση ανανέωσης και ήδη η Μπαρτσελόνα των τεράστιων οικονομικών θεμάτων τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Χωρίς… αντίτιμο.

Πιθανότητες ανανέωσης: 8/10

Μεγάλο κεφάλαιο των Ροσονέρι ο Τούρκος χαφ, ο οποίος σταθεροποίησε σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του την περασμένη σεζόν και οπωσδήποτε δεν προτίθενται να τον αφήσουν να φύγει… τσάμπα. Πολύ περισσότερο, η Μίλαν δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει γενικότερα, καθώς μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποτελούν τους ηγέτες της μεσοεπιθετικής γραμμής κι όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο.

Πιθανότητες ανανέωσης: 2/10

Η Λυών κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει έστω ελάχιστα χρήματα για τον καλύτερο επιθετικό της. Έριξε τις απαιτήσεις της από τα 20 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ ενόψει Ιανουαρίου, όμως, η Μπαρτσελόνα που τον ήθελε διακαώς δεν μπορεί να πληρώσει τίποτα προς το παρόν. Στους υποψήφιους «μνηστήρες» για ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι και η Λίβερπουλ και το πλέον σίγουρο είναι ότι θα αποχωρήσει από τον γαλλικό σύλλογο.

Πιθανότητες ανανέωσης: 4/10

Μετά τον Νταβίντ Σίλβα και ο δεύτερος αναμορφωτής των Πολιτών μοιάζει ένα βήμα πριν από την έξοδο. Οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο έχουν μείνει στάσιμες, ο Αργεντίνος φορ, κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση για να προσφέρει σε βάθος ολόκληρης σεζόν και το σενάριο να φύγει τον Ιούνιο ελεύθερος είναι το πιο πιθανό. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θέλει να τον «κλείσει» από τώρα για το καλοκαίρι και να ρίξει το «τυράκι» στον κύριο που ακολουθεί, για να ακολουθήσει τα χνάρια του κουμπάρου του.

Πιθανότητες ανανέωσης: 5/10

Λίγο πολύ, το story Μπάρτσα-Μέσι στα «μαχαίρια» είναι γνωστό. Ωστόσο, το τοπίο για το ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει στο τέλος της σεζόν ο Αργεντίνος θρύλος, δεν έχει ξεδιαλύνει στο ελάχιστο. Η συνέντευξη στον Τζόρντι Έβολε δεν μας έκανε σοφότερους, η Μάντσεστερ Σίτι έχει σχεδιάσει πλάνο διετούς θητείας στην ομάδα και εν συνεχεία μετακίνηση στη New York City για να... διεγείρει και την επιθυμία του να ζήσει στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο «Ποτς» βάζει τα δυνατά του για να τον προσελκύσει, ενώ οι Μπλαουγκράνα με τις οικονομικές «πληγές» και το rebuilding του ρόστερ δύσκολα μπορούν να του δώσουν τη σπίθα για μια τελευταία τριετία στα «κόκκινα». Μοναδική ελπίδα καθ΄ όπως φαίνεται στον ορίζοντα το εκλογικό αποτέλεσμα της 28ης Ιανουαρίου. Και το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει θετικά το μυαλό του για να μείνει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που λατρεύτηκε.

Αναπληρωματικοί: Ρούι Σίλβα (Γρανάδα, 5/10), Χουάν Μπερνάτ (Παρί Σεν Ζερμέν, 9/10), Ελσεΐντ Χισάι (Νάπολι, 9/10), Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ, 0/10), Φλοριάν Τοβέν (Μαρσέιγ, 4/10), Γιούλιαν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν, 2/10), Μούσα Μαρεγκά (Πόρτο, 6/10)