Όταν ο Πανιώνιος έφερε τον Ρεκόμπα! (pics & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Όταν ο Πανιώνιος έφερε τον Ρεκόμπα! (pics & vid)

bet365

Το πλήρωμα του χρόνου για τον Άλβαρο Ρεκόμπα ήρθε και το G- Weekend Journal θυμάται πως ο Πανιώνιος κατάφερε να ντύσει στα «κυανέρυθρα» τον σπουδαίο Ουρουγουανό άσο.

Ψάχνεται για το μπαμ ο Τσακίρης

Διανύουμε καλοκαίρι του 2008. Ο Πανιώνιος από το 2006 βρίσκεται στα χέρια του Κωνσταντίνου Τσακίρη και απολαμβάνει εποχές ευμάρειας. Ο ιδιοκτήτης των Νεοσμυρνιωτών έχει μεγάλα σχέδια για την αγαπημένη του ομάδα και δεν το κρύβει στις δηλώσεις του. «Είμαι ένας απλός φίλαθλος του Πανιωνίου, απλά τυγχάνει να έχω λεφτά! Θέλω να δω την ομάδα μου όπως τη φαντάζομαι. Όπως ακριβώς έλεγε και το σύνθημα τον Πανθήρων, το οποίο είχαμε υιοθετήσει. Θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα αυτονόητα, αυτά που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί και δεν τα κάνουν οι διοικήσεις των ομάδων».

Και το Σεπτέμβριο του 2008 αποφασίζει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα πιάνοντας όλο τον κόσμο στον ύπνο. Αρχικά αποφασίζει να παραχωρήσει τον Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ και ο ίδιος ψάχνει τον παίκτη που θα γεμίσει τα παπούτσια του «Τρομοκράτη» και σε αυτό θα έχει την βοήθεια του Λάμπρου Χούτου.

Ο ρόλος του Χούτου

Ο Χούτος ο οποίος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για χάρη του Πανιωνίου, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Ίντερ. Στους «νερατζούρι» όμως κάνει και μια φιλία που του έμεινε, τον Άλβαρο Ρεκόμπα. Οι δύο τους κολλάνε τρελά, κάτι που παραδέχτηκε και ο «Τσίνο» αργότερα με τον Χούτο να φιλοξενεί αρκετές φορές τον Ουρουγουανό για διακοπές στην Ελλάδα.

Εκείνο το καλοκαίρι ο Ρεκόμπα αποφασίζει πως μετά από 11 χρόνια παρουσίας ο κύκλος του στην Ίντερ είχε κλείσει και ξεκίνησε να ψάχνει για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Οι διαπραγματεύσεις με την Μπλάκμπερν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και ο ίδιος έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα στον φίλο του τον Χούτο αλλά και για να συμμετάσχει σε έναν αγώνα Airsoft (μια παραλλαγή του paintball αλλά με όπλα σχεδόν αληθοφανή).

Ο Χούτος δεν χάνει την ευκαιρία να τον προτείνει στον Πανιώνιο και μάλιστα ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ξεκινάει επαφές μαζί του, οι οποίες όμως πέφτουν στο κενό αφού το οικονομικό αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο ενώ και ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ, περίμενε ότι θα έβρισκε πρόταση από ομάδα η οποία θα αγωνίζεται είτε στο Καμπιονάτο, είτε σε κάποιο πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό. Στο ενδιάμεσο Χούτος και Ρεκόμπα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά με την βοήθεια και του προέδρου του Πανιωνίου ο οποίος τους φιλοξενεί και στο γιοτ του.

Η πώληση του Τζιμπούρ όμως αλλάζει τα δεδομένα την ώρα που ο Ρεκόμπα εμφανίζεται όλο και πιο θετικός στην πιθανότητα να παρατείνει την παραμονή του στην Ελλάδα και πέρα από το καλοκαίρι. Ο Χούτος απευθύνεται ξανά στον Τσακίρη λέγοντάς του ότι θα μπορούσε να κάνει το μεγάλο «χτύπημα» για την επίθεση από τη στιγμή που είχε πουληθεί και ο Τζιμπούρ. Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου ξεκινάει έναν πιο επίσημο κύκλο επαφών με τον Ρεκόμπα και καταφέρνει να αποσπάσει το πολυπόθητο ναι.

Ο Ρεκόμπα φτάνει στην Αθήνα «ινκόγκνιτο» το βράδυ της Τετάρτης (3/9). Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο ίδιος ο Χούτος, ο οποίος τον συνόδευσε στο σπίτι του Κώστα Τσακίρη. Εκεί επήλθε και η πρώτη συμφωνία.

Το μεσημεράκι της επόμενης ημέρας, ο «Τσίνο» με μεγάλη μυστικότητα πάλι με τον Χούτο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χριστόφορο Μαυρόπουλο πηγαίνει για εξετάσεις στο ιατρείο του Γιώργου Κατσιφαράκη, προκειμένου να περάσει από πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Τα αποτελέσματα ήταν «καθαρά» και οι τρεις τους επιστρέφουν στο σπίτι του Τσακίρη όπου και υπογράφει το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο στυλός Bic και το Youtube

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την επίτευξη της συμφωνίας κι έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει την σπουδαιότερη μεταγραφή στην ιστορία του Πανιωνίου αποφάσισε να κάνει πλάκα στους φίλους του.

Ο ιδιοκτήτης του Ιστορικού είχε καλέσει φιλικά του πρόσωπα στο σπίτι του και όταν η κουβέντα έφτασε στον Πανιώνιο αποφάσισε να τους τρολάρει. Αφού αρχικά άνοιξε το Youtube έβαλε να παίζουν βιντεάκια με γκολ του Ρεκόμπα από την Ίντερ και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τους λέει: «Ελάτε να σας δείξω έναν παικταρά ανώτερο από τον Φερνάντες (που είχε φύγει εκείνο το καλοκαίρι για το Ισραήλ)». Όλοι συμφώνησαν μαζί του απαντώντας όμως ότι παικταράς ο Ρεκόμπα αλλά θα πρέπει να τους δείξει τον παίκτη που έκλεισε για την ομάδα με την απάντηση του Τσακίρη να αφήνει κάγκελο τους καλεσμένους του: «Και αν σας έλεγα ότι αυτόν που μόλις είδατε στο Youtube θα φοράει την φανέλα του Πανιωνίου θα με πιστέψετε;» ζητώντας όμως να μην βγει προς τα έξω αφού δεν είχαν πέσει οι υπογραφές.

Αυτές δεν άργησαν να πέσουν μέσα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Τσακίρη στο Ψυχικό υπό την παρουσία του Λάμπρου Χούτου με τον Ρεκόμπα να υπογράφει με τα γνωστά στυλό Bic και στη συνέχεια να βγάζει και την πρώτη του φωτογραφία με τα «κυανέρυθρα» στον κήπο του σπιτιού.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, ο Ρεκόμπα έρχεται οριστικά στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου και στο αεροδρόμιο γνωρίζει στιγμές λατρείας από 1000 οπαδούς της ομάδας με την μεταγραφή του να κάνει τον γύρο του κόσμου. Η «Gazzetta Dello Sport», δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Ρεκόμπα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και διάλεξε τον Πανιώνιο, ενώ η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ουρουγουάης κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο Κινέζος θα είναι Έλληνας».

Και αν αγωνιστικά η προσφορά του μπορεί να μην ήταν η ανάλογη αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει αφού στην Πλατεία είχαν την τιμή να δουν και να ζήσουν από κοντά την τεράστια μορφή που λέγεται Άλβαρο Ρεκόμπα. Muchas gracias Chino.

 

Τελευταία Νέα