Κουρέματα... για να ντρέπεσαι! (pics)

Κουρέματα... για να ντρέπεσαι! (pics)

bet365

Εκκεντρικά look έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο, όμως μερικές φορές χάνεται κάθε μέτρο! Με περηφάνια σας παρουσιάζουμε... τα χειρότερα όλων των εποχών!

Λίγο η υπέρμετρη και ξαφνική προβολή, λίγο τα πολλά και απότομα λεφτά σε μικρή ηλικία, λίγο η... τρέλα, δε θέλει και πολύ για να γίνει το κακό. Το ποδόσφαιρο μας έχει συνηθίσει σε εκκεντρικές παρουσίες, όχι μία και δύο, αλλά αμέτρητες. Όμως κάποιες έχουν ξεχωρίσει και μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας, ως cult φιγούρες που πέρα από όλα τα άλλα, μας προκάλεσαν και ένα αμήχανο χαμόγελο.

Από το... καραφλάζ του Μπόμπι Τσάρλτον, μέχρι τα κοτσιδάκια του Ταρίμπο Γουέστ και από την αφάνα του Βαλντεράμα, μέχρι το ξανθό μαλλί της Εθνικής Ρουμανίας, το Gazzetta Weekend θυμάται τα πιο επικά κουρέματα στην Ιστορία του ποδοσφαίρου!

1. Ρουμανία 1998

Μετά από ένα χαμένο στοίχημα με τον προπονητή τους, Ανχελ Ιορντανέσκου, οι παίκτες της Εθνικής Ρουμανίας στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, με το αποτέλεσμα να είναι... κωμικό. Πιο τυχερός από όλους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, είναι ο τερματοφύλακας, ο οποίος δεν είχε μαλλιά για να βάψει και έτσι... έσωσε την αξιοπρέπειά του.

2. Βαλντεράμα

Μία από τις πιο επικές μορφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Πέρα από το αστείρευτο ταλέντο του, την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, αλλά και την... τέχνη του να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, έμεινε χαραγμένος στο μυαλό όλων για το επικό του κούρεμα. Το φουντωτό, σγουρό και ξανθό μαλλί του, αποτελεί μία ρετρό, ποδοσφαιρική εικόνα, συνδυασμένη με Μουντιάλ και Εθνική Κολομβίας, με την οποία τον απολαύσαμε και τον αγαπήσαμε.

3. Μπόμπι Τσάρλτον

Ένας από τους κορυφαίους παίκτης στην ιστορία, όχι μόνο του Αγλικού, αλλά και συνολικά του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενδεικτικό της ποιότητάς του, είναι ο τιμητικός τίτλος του Σερ, τον οποίο και πήρε το 1994. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα στην οποία μεγαλούργησε, ενώ ήταν από τους επιζήσαντες της τραγωδίας του Μονάχου. Κάτι που του... χάλασε κάπως την εικόνα, πάντως, ήταν η προσπάθειά του να κρύψει την καράφλα του! Το γνωστό... καραφλάζ, το κούρεμα που αφήνεις μαλλί για να «καμουφλάρεις» το κενό, γέννησε μερικές απίστευτες φωτογραφίες του Σερ...

4. Ριγκομπέρτ Σονγκ

Ο δυναμικός αμυντικός από το Καμερούν, που πλέον είναι τηλεσχολιαστής, πέρα από κάτοχος πολλών και σημαντικών ρεκόρ στην ποδοσφαιρική του καριέρα, έχει μείνει χαραγμένος στις μνήμες μας για την, τουλάχιστον ιδιαίτερη, εικόνα του. Είναι μαζί με τον Ζιντάν, ο μόνος παίκτης που έχει αντικρίσει κόκκινη κάρτα σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ, ενώ έγινε και ο νεότερος που αποβλήθηκε από παιγνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου, όντας μόλις 17 ετών! Έχει αγωνιστεί σε Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Κολωνία, Λανς, Γαλατάσαράι και Τραμπζουνσπόρ μεταξύ άλλων, ενώ είναι και 137 φορές διεθνής. Ο ξάδερφος του Άλεξ Σονγκ, πάντως, ξεχωρίζει και για το ιδιαίτερο μαλλί του και γενικά το στυλ του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που είναι απολαυστικές.

5. Κρις Γουοντλ

Επική μορφή των Αγγλικών γηπέδων.... Αν και έχει γεννηθεί το 1960, παίζει ακόμα σε ήμι-επαγγελματικό επίπεδο, ενώ παράλληλα είναι και σχολιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σε 20 χρόνια καριέρας, πέρασε από Νιουκάστλ, Τότεναμ, Λιντς, Μαρσέιγ και Σάντερλαντ, ενώ είχε και 62 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλία. Στην Ιστορία έχει μείνει, τόσο για το χαμένο του πέναλτι κόντρα Δυτική Γερμανία, το οποίο άφησε εκτός τελικού τα «Λιοντάρια», αλλά και για το συγκλονιστικό του κούρεμα. Η εικόνες μιλούν από μόνες του!

6. Ντάνι Άλβες

Ένας τεράστιος παίκτης, που έχει συνδυάσει το όνομά του με την μαγική ομάδα της Μπαρτσελόνα που τα τελευταία χρόνια... σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Ο Βραζιλιάνος μπακ, πάντως, κατά καιρούς έχει δώσει τροφή και στους φωτογράφους, με τα απίθανα και ιδιαιτέρως εκκεντρικά κουρέματά του. Τελευταίο παράδειγμα, η... σκατούλα που άφησε, όπως και το βαμμένο ξανθό μαλλί στο Μουντιάλ της χώρας του.

7. Ταρίμπο Γουέστ

Έκανε καριέρα στην Ίντερ, άλλαξε στρατόπεδο και πήγε – χωρίς επιτυχία – στην Μίλαν, ενώ γύρο από το όνομά του έχει ξεσπάσει σκάνδαλο σχετικά με την πραγματική του ηλικία, αφού υπήρξαν ενδείξεις πως έκρυβε πάνω από μία δεκαετία! Αν και συμμετείχε σε δύο Μουντιάλ με την Νιγηρία, αυτό που έχει μείνει να τον συνοδεύει ακόμα και σήμερα, δεν είναι τίποτα από όλα όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής, αλλά τα επικά του κουρέματα, με τα κοτσιδάκια που θύμιζαν κέρατα και άλλαζαν πολύ συχνά χρώματα!

bonus μία φωτογραφία, αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο και έκοψε τα κοτσιδάκια! Τελικά, μάλλον καλά έκανε και τα είχε τόσα χρόνια έτσι τα μαλλιά του...

8. Άμπελ Ξαβιέ

Ο γεννημένος στην Μοζαμβίκη, Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, κατάφερε να κάνει μία αξιοζήλευτη καριέρα, με παρουσία σε μεγάλες ομάδες από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φουλ-μπακ, που μόλις στα 21 του έπαιξε για την Μπενφίκα, ενώ ακολούθησαν Αϊντχόφεν, Έβερτον, Λίβερπουλ, Γαλατάσαράι, Ανόβερο, Ρόμα, Μίντλεσμπρο και τέλος, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι! Όσο εντυπωσιακά κι αν ακούγονται όλα αυτά, δεν μπορούν να συγκριθούν με την εικόνα του Ξαβιέ, που σε πολλές περιπτώσεις θύμισε... σφουγγαρίστρα.

9. Ζερβίνιο

Μεγάλο ταλέντο, από τους καλύτερους παίκτες της καλής φουρνιάς της Ακτής Ελεφαντοστού, μαζί με Τουρέ, ίσως όμως στην σκιά του Ντρογκμπά σε εθνικό επίπεδο, αδίκησε τον εαυτό του και δεν έκανε όσα θα μπορούσε. Τον μάθαμε με ένα... μαντίλι στο κεφάλι, τον συνηθίσαμε και πάψαμε να αναρωτιόμαστε για αυτό. Μέχρι που κάποια στιγμή – αν και άργησε – αυτό έφυγε και αποκαλύφτηκε το... ξέφωτο το οποίο έκρυβε, με αποτέλεσμα να γίνει viral με την καράφλα που υπήρχε ανάμεσα στα κοτσιδάκια του.

10. Ρούντι Φέλερ


Χαρισματικός σκόρερ, από τους μεγάλους θρύλους του Γερμανικού ποδοσφαίρου, έμεινε στην Ιστορία για την αποτελεσματικότητά του, το φονικό του ένστικτο, τον ιδιαίτερα σεμνό χαρακτήρα του, αλλά και το λουκ του! Το γεμάτο μπούκλα μαλλί του και το μουστάκι, δεν είναι μόνο ρετρό, αφού και τότε, στην εποχή που μεγαλουργούσε, ήταν θέμα συζήτησης. Μόνο τυχαίο δεν είναι και το παρατσούκλι που είχε, «Tante Käthe» ή αλλιώς, θεία Κάτια!

11. Αλεξι Λαλας


Ένα... δικό μας παιδί, ο Ελληνικής καταγωγής Αμερικάνός Αλέξι Λάλας, μέλος της Εθνικής για 7 χρόνια, με παρουσία στο Μουντιάλ του 1994. Γεννημένος το 1970 ο ύψους 1,91 αμυντικός, δοκίμασε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να παίξει στην Ιταλία και την Πάντοβα. Ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία, πάντως, παρουσίασε και στις στιλιστικές του επιλογές, με το μακρύ του μαλλί και το μούσι αλά τράγος, που δεν χωράει πολλά σχόλια. Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

12. Ρομπέρτο Μπάτζιο

Ότι και να πεις για αυτόν τον θρύλο του ποδοσφαίρου είναι λίγο. Τεράστιος παίκτης, που δυστυχώς, έμεινε στην ιστορία για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ του 1994, χαρίζοντας την κούπα στην «σελεσάο». Παρόλο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, πάντως, στο κούρεμα δεν είχε και τόση μεγάλη επιτυχία. Όμως είναι ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και... καλά έκανε!

13. Σαμάκ


Ένα... αιώνιο ταλέντο, ένας παίκτης που στα νιάτα του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, στο βάρος των οποίων λύγισε και ποτέ του δε κατάφερε να δικαιώσει. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του, δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά... στυλιστικό. Ο λόγος για ο μαλλί του, το οποίο οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να το περιγράψουν... Έτσι, οι εικόνες αναλαμβάνουν να σας εξηγήσουν!

14. Νεϊμάρ

Αν και μόλις 23 ετών, έχει καταφέρει να πετύχει αμέτρητα πράγματα! Γεννημένος σούπερ σταρ, από αμούστακο παιδί ηγέτης της «σελεσάο», ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι εκ των κορυφαίων της Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά, βέβαια, τον έχουν επηρεάσει αρκετά, ειδικά στο στυλ του, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πειραματίστηκε με το μαλλί του, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Από τις ανταύγειες, μέχρι τα τσουλούφια, έχει παρουσιάσει πολλά κουρέματα που... δεν τον κολάκευαν, όμως, ευτυχώς, δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός, κάπως σοβαρεύεται.

15. Μπέκαμ

Πέρα από τεράστιος ποδοσφαιριστής, που δημιούργησε αμέτρητες φορές τις δικές του τάσεις στην μόδα. Παρόλα αυτά, ακόμα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει κάνει λάθη. Και το συγκεκριμένο κούρεμά του είναι ένα πραγματικό έγκλημα, που ευτυχώς διορθώθηκε άμεσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα