Πασχαλάκης: Με την ίδια και… την ίδια κούπα στα χέρια του! (vids)

Πασχαλάκης: Με την ίδια και… την ίδια κούπα στα χέρια του! (vids)

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ για δέκατη φορά ως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, διεύρυνε το αήττητο του σερί στο 7-3-0 και μετράει τρία κύπελλα σε ισάριθμους τελικούς! Καθόλου άσχημος απολογισμός…

Υπάρχουν ποδοσφαιρικές βραδιές, σαν αυτή του περασμένου Σαββάτου, όπου οι τερματοφύλακες, καλή ώρα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γίνονται ήρωες στα μάτια των φιλάθλων.

Ναι, ο Πασχαλάκης! Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος πριν από δυόμιση μήνες ήταν «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ έκανε «το ματς της ζωής του» σ’ ένα γήπεδο όπου δεν έχει χάσει ποτέ ως τερματοφύλακας του «Δικεφάλου»! Το αήττητο σερί του έφτασε στο 7-3-0, αλλά το σημαντικότερο είναι οι τρεις κατακτήσεις κυπέλλων σε ισάριθμους τελικούς.

Και τι ειρωνεία; Πριν από μόλις 2,5 μήνες είχε βρεθεί ένα βήμα από την έξοδο! Όλοι θυμούνται το επεισόδιο με οπαδούς στο ντέρμπι με τον Άρη. Τότε, αρκετοί θεώρησαν ότι είχε «τελειώσει» από την ομάδα, ωστόσο η διοίκηση τον στήριξε, ο Πάμπλο Γκαρσία του εμπιστεύτηκε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα και ο Αλέξανδρος, αφού βγήκε και ζήτησε, δημόσια, συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Ο Πασχαλάκης κρατούσε τα καλύτερα για το τέλος. Έμοιαζε ανίκητος από το ξεκίνημα του τελικού. Έβγαλε το «τετ α τετ» με τον Μπρουμά στο 13ο λεπτό, την κεφαλιά-ψαράκι του Μασούρα στο 56’ και δύο λεπτά αργότερα έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια Φορτούνη και έδιωξε τον κίνδυνο, είπε όχι στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Είχε χτίσει ένα «τείχος» από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γιαν Εμβιλά (ο Γάλλος έγινε ο πρώτος αντίπαλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην εστία του στη διάρκεια ενός τελικού) και πίεζε για την ανατροπή.

Στο τέλος της βραδιάς κρατούσε στα χέρια του, άλλη μια κούπα. Το χάρηκε και το γιόρτασε σαν μικρό παιδί. «Κάθε φορά παίρνω… την ίδια κούπα! Κάντε κάτι. Αλλάξτε την…», έλεγε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, άλλωστε το ταμπελάκι στο βαρύτιμο τρόπαιο είχε σκαλισμένο για τέταρτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια το ίδιο όνομα ομάδας: Π.Α.Ο.Κ.

Του πάει πολύ το κύπελλο…

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ σ’ έναν αγώνα Κυπέλλου, πιο συγκεκριμένα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου (0-1) στις 25 Οκτωβρίου του 2017 και χρειάστηκε 64 αγώνες πρωταθλήματος, 20 κυπέλλου και 16 στην Ευρώπη για να φτάσει στο ορόσημο των 100 συμμετοχών κόντρα στη Λαμία (0-2) στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Μέχρι τότε την «ασπρόμαυρη» εστία υπερασπιζόταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον οποίο μοιράστηκαν τα παιχνίδια για να φτάσει στις 25 συμμετοχές και συνολικά τις 124 ως «νάμπερ ουάν» του «Δικεφάλου».

Με σημαντικότατη συμβολή στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ την σεζόν 2018-19, όπου απουσίασε από μόλις τρία παιχνίδια κυπέλλου σε συνολικά 52 αγώνες, ενώ παραμένει ο τερματοφύλακας με τους περισσότερους τίτλους (1 πρωτάθλημα, 3 κύπελλα) στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ο 32χρονος γκολκίπερ έχει δεχτεί 98 γκολ στα 124 παιχνίδια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και έχει κρατήσει «καθαρό φύλλο» (clean seat) σε 57 ματς.

Σ’ αυτά τα 124 παιχνίδια με τον Πασχαλάκη τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ έχει 83 νίκες, 20 ισοπαλίες και 21 ήττες, αριθμοί που τον τοποθετούν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας όλων των «πορτιέρε» που υπερασπίστηκαν την εστία της ομάδας από την σύσταση της Α’ Εθνικής την σεζόν 1959-60 μέχρι και σήμερα.

 

Τελευταία Νέα