Μπένγκτσον: Ο «μασκοφόρος» ποδοσφαιριστής μιλά στο Weekend!

Βασίλης Τεμπέλης
Μπένγκτσον: Ο «μασκοφόρος» ποδοσφαιριστής μιλά στο Weekend!

bet365

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο που φορά την μάσκα όταν αγωνίζεται, Τζέρι Μπένγκτσον, μιλά στο Gazzetta.gr εξηγεί γιατί το κάνει, μιλά για το φιλικό της Ονδούρας με την Ελλάδα και αποθεώνει τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Το όνομα του Τζέρι Μπένγκτσον ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2013 όταν ο Πανιώνιος ήθελε να τον αποκτήσει δανεικό από τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον του MLS. Ο 33χρονος Ονδουρένιος φορ δεν πάτησε ποτέ στην... Πλατεία, αλλά το όνομά του απασχόλησε για δεύτερη φορά τον ελληνικό και παγκόσμιο Τύπο τον Δεκέμβριο του 2020.

Όχι για κάποια μεταγραφή. Ούτε για κάποιο γκολ. Έγραψε ιστορία καθώς την ώρα που όλη η υφήλιος πάλευε με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στο ματς της Ολίμπια με τη Μόντρεαλ Ίμπακτ για το Champions League της CONCACAF έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε φορώντας τη μάσκα του.

Την τρίτη φορά που το όνομα του Μπένγκτσον γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα ήταν την περασμένη Κυριακή (28/3). Ήταν όταν όλοι τον είδαμε ιδίοις όμμασι από τους τηλεοπτικούς δέκτες να αγωνίζεται - πάντα φορώντας τη μάσκα του - στο φιλικό της Τούμπας ανάμεσα στις εθνικές Ονδούρας και Ελλάδας.

Το Gazzetta.gr αναζήτησε τον 33χρονο φορ που έχει μοιράσει την ποδοσφαιρική του ζωή σε Ονδούρα (Ολίμπια που αγωνίζεται τώρα), Κόστα Ρίκα (Σαπρίσα), Ιράν (Περσέπολις, Ζομπ Αχάν), ΗΠΑ (Nιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον) και Αργεντινή (Μπελγράνο). Πότε ξεκίνησε να φορά τη μάσκα και γιατί νιώθει ότι πρέπει να το κάνει ενώ αγωνίζεται, ακόμη κι αν συμπαίκτες και αντίπαλοι έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού και είναι αρνητικοί;

«Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τη μάσκα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και αντιλήφθηκε πόσο σοβαρή είναι η απειλή του κορονοϊού. Τη χρησιμοποιώ καθαρά για προστασία. Και η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου όταν παίζω με τη μάσκα. Ο ιός αυτός έχει δείξει ότι δεν τον αγγίζει τίποτα. Μπορείς να κάνει τεστ, να τηρείς όλα τα μέτρα και πάλι να κολλήσεις».

Πολύ κόσμος αν και καταννοεί την αναγκαιότητα της χρήσης της για την προστασία από τον ιό, τη φορά λανθασμένα ή άθελά του τη βγάζει όταν μιλάει ή εργάζεται. Σε ένα άθλημα που έχει τρεξίματα, χιλιόμετρα και φυσικά πολύ περισσότερες ανάσες από τη μέση συνηθισμένη εργασία πώς τα καταφέρνει; Δυσκολεύτηκε ή συνεχίζει να δυσκολεύεται; Τον έχουν ρωτήσει οι αντίπαλοί του γιατί το κάνει; Τον ρώτησε κάποιος Έλληνας διεθνής;

«Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες, αλλά τα πάντα στη ζωή είναι συνήθεια. Συνήθισα και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τις ανάσες μου μέσα στον αγώνα, ούτε με κάτι άλλο. Έχω μιλήσει και με το ιατρικό επιτελείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με έχουν ρωτήσει αντίπαλοι άλλων ομάδων γιατί τη φοράω και αν μπορώ να παίξω. Τούς απαντάω, αυτό που απαντώ και σε εσάς. Από την Εθνική Ελλάδας δεν με ρώτησε κάποιος»

Από τη συζήτηση, φυσικά, δεν μπορούσε να ξεφύγει και το φιλικό της Ελλάδας με την Ονδούρα. Ο Τζέρι Μπένγκτσον στη συζήτηση για ποιον Έλληνα διεθνή ξεχώρισε δεν θα μπορούσε παρά να μιλήσει για έναν που παίζει ίδια θέση με εκείνον. Στέκεται στον Γιώργο Γιακουμάκη και τον αποθεώνει!

«Η Ελλάδα έχει μεγάλους, γνωστούς παίκτες και είναι μία από τις γνωστές εθνικές ομάδες σε όλον τον κόσμο. Γι' αυτό και είναι μεγαλύτερη η χαρά μου για την εικόνα που έδειξε η Ονδούρα στο φιλικό. Πιστεύω θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Εντύπωση μού έκανε περισσότερο ο επιθετικός, ο Γιακουμάκης. Είχα δει και τα στατιστικά του, η σεζόν του είναι εξωπραγματική!»

 

Τελευταία Νέα