«Με την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης»!

Κώστας Τόπας
«Με την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης»!

bet365

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας που έφερε το Πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 7 ολόκληρα χρόνια αλλά και την ΑΕΚ στους «4» της Ευρώπης, μίλησε στο Gazzetta Weekend για την φετινή πορεία της ομάδας, τον δρόμο προς την κορυφή της Ευρώπης αλλά και για τις δυσκολίες τις οποίες έπρεπε να ξεπεράσει.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε για 3η φορά στα τελευταία 4 χρόνια στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πλέον θα κληθεί να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της σλοβενικής Γκορένιε στα ημιτελικά του EHF European Cup, σε διπλές αναμετρήσεις με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Για να φτάσει όμως εδώ που βρίσκεται σήμερα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Ωστόσο ούτε η απραξία, ούτε οι τραυματισμοί δεν κατάφεραν να βάλουν... φρένο στην ξέφρενη πορεία που διανύει φέτος. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η Ένωση, είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να φτάσει μέχρι τους «8» της Ευρώπης, χωρίς να έχει δώσει εγχώριες διοργανώσεις.

Μάλιστα, χρειάστηκαν να περάσουν 5,5 μήνες για να επιστρέψουν οι «κιτρινόμαυροι» από την αγωνιστική απραξία και να συνεχίσουν το έργο τους από εκεί που ακριβώς το άφησαν. Κατάφεραν διευρύνουν το αήττητο σερί τους στη Handball Premier, επικρατώντας με 39-23 του Άρη Νικαίας στο ΟΑΚΑ. Επόμενος στόχος της Ένωσης είναι το 3Χ3 στο πρωτάθλημα (Δούκα, Διομήδη Άργους και Ιωνικό) και έπειτα η προσοχή όλων στρέφεται στο ματς με την Γκορένιε, για τον δρόμο προς την κορυφή της Ευρώπης.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Δημήτρης Δημητρούλιας, τόνισε μέσω του Gazzetta Weekend τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία της ομάδας, στο «μυστικό» της επιτυχίας αλλά και στον ισχυρό άντρα του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτη Παπαστάματη, τον οποίο και χαρακτήρισε ηγέτη!

«Να φτάσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης»

«Σίγουρα αυτός που έχει το δεύτερο αγώνα στην έδρα του έχει ένα αβαντάζ καθώς η πρόκριση κρίνεται σχεδόν πάντα στο δεύτερο αγώνα. Θέλει μια ειδική διαχείριση αυτό πάνω στο άγχος του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Εννοώ είναι λάθος κατά την γνώμη μου να παίζεις για να χτίσεις διαφορά, και όχι για να κερδίσεις το ματς καταρχήν. Η διαφορά θα έρθει μόνη της αν πατάς καλά στο γήπεδο, αλλά και αν δεν έρθει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διεκδικήσεις το θετικό αποτέλεσμα εκτός».

Η ΑΕΚ είναι στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έχοντας αποκλείσει συλλόγους με σερί αγώνων και ρυθμό τη στιγμή που η ομάδα σας δεν αγωνιζόταν καν και σε περιόδους σημαντικές της απαγόρευαν και τις προπονήσεις! Πόσο δύσκολο έκανε όλο αυτό το έργο σας;

«Αδιαμφισβήτητα πολύ. Είμαι ένας προπονητής που αρέσκεται να λέει πως οι αγώνες χτίζουν την ομάδα, αλλά μόλις φέτος το ένιωσα πραγματικά στο πετσί μου. Έχουμε δουλέψει πολύ, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι αρκετή η προπόνηση για να φορμάρεις μια ομάδα. Οι αθλητές μου ξεπερνούν τον εαυτό τους κάθε φορά, για να φέρουν μια νίκη σε τόσο δύσκολες συνθήκες!».

Οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει την απόδοση της ομάδας έως τώρα;

«Φέτος είχαμε την τύχη να χάσουμε τα 2 μεγαλύτερα ονόματά μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη, σε όποιο σπορ, αν χάσει 2-3 από τους βασικούς παίκτες επηρεάζεται συνολικά η στρατηγική, η δυναμική, ο σχεδιασμός της, χωρίς όμως να επιτρέπεται να αλλάξουν οι στόχοι, αν το σκεφτείτε. Ο φίλαθλος, ο παίκτης, ο παράγοντας θέλει να σε δει να κερδίζεις. Βέβαια, είναι και θέμα προοπτικής. Η δική μου φιλοσοφία και στην ζωή και στην προπονητική, είναι ότι κάθε τι που έχει ενέργεια, φαινομενικά καλή ή κακή, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Κάτι σαν το τζούντο π.χ. όπου χρησιμοποιείς την ενέργεια που μαζεύει ο αντίπαλός σου εναντίον του, ή κάτι σαν τα φυσικά φαινόμενα οπού ένα δυνατό ποτάμι ή ένας δυνατός άνεμος μπορούν να σε τσακίσουν ή να σου χαρίσουν δωρεάν ενέργεια, αν τοποθετηθείς αναλόγως. Μια κατάσταση λοιπόν μπορείς να την δεις σαν πρόβλημα ή από την άλλη σαν πρόκληση, σαν ευκαιρία!».

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει το εισιτήριο για τον τελικό θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Ανόρθωση – Μπάγιε Μάρε. Εχετε κάποια προτίμηση;

«Θα ήθελα να είναι η Ανόρθωση για τον αυτονόητο λόγο ότι θα είναι μια τεράστια διαφήμιση για το ελληνικό και το κυπριακό χάντμπολ. Μας ενώνουν δεσμοί και συναισθήματα με του Ελληνοκύπριους αδερφούς μας, που είναι πάνω από όποιες συγκυρίες. Θα είναι μοναδική στιγμή να βρεθούμε και οι δύο ομάδες ακόμη πιο ψηλά, αλλά προς το παρόν και οι δυο μας έχουμε πολύ δύσκολο έργο να φέρουμε εις πέρας».

Θεωρείτε πως η ΑΕΚ στο τέλος θα καταφέρει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης;

«Αν δεν το θεωρούσα εφικτό, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Το πρωτεύον είναι η πίστη και αυτό προκαλεί την εργατικότητα, την επιμονή, και την υπομονή. Το έχω ξανανιώσει αυτό το αίσθημα το 2012 με τον Διομήδη όπου κατακτήσαμε την κορυφή της Ευρώπης, και εύχομαι να το ξανανιώσω με την ΑΕΚ».

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το «μυστικό» της επιτυχίας;

«Βασική προϋπόθεση στην επιτυχία είναι η συστηματική εργασία. Να ξυπνάς και να πας στην προπόνηση κάθε μέρα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σου! Από εκεί και πέρα η ποιότητα όλων των εμπλεκομένων πλευρών μιας ομάδας , το ψυχικό δέσιμο του συνόλου αλλά και η δημιουργία μιας κοινής γλώσσας εργασίας συνθέτουν τη διαφορά».

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι δίπλα στην ομάδα. Νιώθετε την στήριξή του;

«Απόλυτα. Ο κόσμος της ΑΕΚ αγαπά ιδιαιτέρως την ομάδα του χάντμπολ και για μας πολλές φορές είναι πρωτόγνωρες οι αντιδράσεις του. Θέλουμε σύσσωμο το τμήμα να δώσουμε πολλές χαρές με τρόπαια στον κόσμο μας».

«Ο κ. Παπασταμάτης είναι ο ορισμός του ηγέτη»

Ποιες οι σχέσεις σας με τον κ. Παπασταμάτη;

«Οι σχέσεις μου με τον κ. Παπασταμάτη είναι εξαιρετικές Είναι ο ορισμός του "Leader", του Ηγέτη! Έχει πάντα τον τρόπο να εμπνέει τους γύρω του, αλλά και τις ικανότητες να λύνει οποιοδήποτε ζήτημα. Η ποιοτική διαφορά ενός ηγέτη είναι ότι μπορεί να δει την μεγάλη εικόνα, την προοπτική, το όραμα, και να σε οδηγήσει εκεί! Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής να συνεργάζομαι σε ένα τόσο ξεχωριστό πρότζεκτ με επικεφαλής αυτό τον άνθρωπο! Κερδίζει η ΑΕΚ όμως και συνολικά το άθλημα από τέτοιες προσωπικότητες, όπως ο κ. Παπασταμάτης!».

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται η επανέναρξη του πρωταθλήματος; Πιστεύετε πως ήταν σωστή η απόφαση να μείνει στον «πάγο» το χάντμπολ αλλά κι άλλα αθλήματα;

«Δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω αν η απόφαση αυτή ήταν σωστή. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και πολύπλευρη, και οι βιαστικοί είτε αφορισμοί είτε συναινέσεις, δεν βοηθούν. Θέλει συνεργασία, συλλογικότητα και επιστημονικότητα από όλες τις πλευρές. Αυτό που διαπίστωσα όμως είναι ότι σίγουρα προκάλεσε τεράστια ζημιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και πέραν αυτού».

Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε στο σύλλογο τα τρόπαια που διεκδικούμε. Έχουμε πολύ πάθος και μεγάλη δίψα γι' αυτό. Τους θέλουμε πάντα δίπλα μας να μας στηρίζουν και να μας δίνουν κίνητρο να παλεύουμε σε κάθε ματς!».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα