Γεύματα «αγάπης» σε άπορους και άστεγους της Θεσσαλονίκης (pics, vid)

Κώστας Τόπας
Γεύματα «αγάπης» σε άπορους και άστεγους της Θεσσαλονίκης (pics, vid)

bet365

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποδεικνύονται έμπρακτα από καταστηματάρχη εστίασης της Πολίχνης, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει ένα σπουδαίο έργο, μοιράζοντας δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Κάποιος είχε πει ότι το φιλότιμο του Έλληνα είναι σαν την αναπνοή του-δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν. Και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η ομάδα του εστιατορίου «Στα καλά καθούμενα» στην Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να βοηθήσει όσους περνάν δύσκολα αυτό το διάστημα, μαγειρεύοντας και μοιράζοντας φαγητό…δωρεάν.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο, είναι πρωτίστως πόλος έλξης καλλιτεχνών-ηθοποιών και τραγουδιστών- αλλά παράλληλα και στέκι του επιχειρηματικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Στέφανος Σαράτσης, βρίσκεται καθημερινά στο κατάστημα του, το οποίο έβαλε «λουκέτο» λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

«Με ένα πιάτο φαΐ κανείς δεν έγινε φτωχότερος»

Ωστόσο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της εστίασης, ο Στέφανος Σαράτσης, προέβη σε μια υπέροχη κίνηση στις δύσκολες μέρες που περνάμε κι αποφάσισε να μαγειρεύει καθημερινά φαγητό και να το προσφέρει με αγάπη σε άπορους και αστέγους της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας.

Όπως δήλωσε στο gazzetta.gr σε αυτή την προσπάθεια αρχικά ήταν μόνος, όμως στη συνέχεια αρωγοί του στάθηκαν απλοί άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορα σημεία του πλανήτη.

«Ξεκινήσαμε 2 Νοεμβρίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της εστίασης. Αυτόματα έκλεισαν και οι χώροι που είχαν δημιουργήσει οι εκκλησίες για να μπορούν να δίνουν ένα πιάτο φαγητό στον κόσμο. Σκεπτόμενοι όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμα κι γι' αυτό το πιάτο φαγητού, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα συσσίτιο από μόνοι μας. Ξεκινήσαμε με λίγα άτομα στην αρχή και κάθε μέρα έρχονταν και περισσότερος κόσμος. Αισίως έχουμε φτάσει μετά από 4 μήνες συσσιτίου τους 140! Τόσοι άνθρωποι σιτίζονται εδώ κάθε μέρα από εμάς εδώ. Βέβαια λέω από εμάς αλλά δεν είμαστε μόνοι. Οφείλω να ομολογήσω και να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έχει συσπειρωθεί σε αυτό το έργο που κάνουμε. Ολοι έχουν σταθεί δίπλα μας. Οι συνάδελφοι μου, οι επαγγελματίες εστίασης από την Θεσσαλονίκη, απλός κόσμος, ανώνυμοι, επώνυμοι, φίλοι από το εξωτερικό, σωματεία, σύλλογοι, εταιρείες, καλλιτέχνες είναι όλοι δίπλα μας.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Σήμερα (σ.σ Τσικνοπέμπτη) αγωνίζεται ο Άρης με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος. Εμείς σερβίρουμε τις ποδοσφαιρικές ομάδες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούν με τις ομάδες της πόλης μας μετά το ματς. Ο Ολυμπιακός μου ζήτησε να αναλάβει αυτός εξ ολοκλήρου τα έξοδα της σημερινής ημέρας για το συσσίτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του gazzetta.gr ο Στέφανος Σαράτσης.

Πριν από λίγες ημέρες, ο θρυλικός Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος Πύρρος Δήμας, μαζί με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Φώτη Καϋμενάκη, μοίρασαν γεύματα σε συνανθρώπους, συνεισφέροντας κι αυτοί στο έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Στέφανος Σαράτσης.

«Δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ την ανθρωπιά μας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση με κάθε τρόπο», ήταν τα λόγια του Πύρρου Δήμα.

Μέχρι στιγμής αριθμούνται πάνω από 140 άτομα την ημέρα που περιμένουν στη σειρά έξω από το εστιατόριο «Στα καλά καθούμενα», τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία και η ενέργειά του Στέφανου Σαράτση θα συνεχιστεί, ωσότου ανοίξει πάλι η εστίαση, σε καθημερινή βάση από τις 11:30 μέχρι τις 12.

*Για όποιον ενδιαφέρεται να παραλάβει τη βοήθεια του καταστήματος, βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη 54, στην Πολίχνη.

 

Τελευταία Νέα