Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για νίκη κόντρα στην ΑΕΚ!

Νίκος Αθανασίου
Ο δρόμος του Παναθηναϊκού για νίκη κόντρα στην ΑΕΚ!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στο Αγρίνιο την ευκαιρία να πατήσει τετράδα για πρώτη φορά στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Το «τριφύλλι» έχασε από τον Παναιτωλικό, δεν «έπιασε» την ΑΕΚ και τον Άρη στους 44 βαθμούς και πλέον το αθηναϊκό ντέρμπι με την «Ένωση» έχει χαρακτήρα... τελικού για το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος!

Οι «πράσινοι» έχουν ως μονόδρομο την νίκη κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» το βράδυ της Κυριακής και το GWJ αναλύει τον... οδικό ποδοσφαιρικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το «τρίποντο» και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Να περιορίσει τον «δαίμονα» Γκαρσία

Ο πιο δημιουργικός παίκτης της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο, εκείνος που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να δημιουργήσει προβλήματα, είναι δίχως αμφιβολία ο Λιβάι Γκαρσία. Ο διεθνής εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είτε με τις ατομικές του ενέργειες, είτε με την ταχύτητα, είτε με τις καλές του επαφές που έχει με την μπάλα, αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την «πράσινη» άμυνα. Ο Γκαρσία συνήθως παίζει στο δεξί «φτερό», οπότε θα «πέφτει» πάνω στον Χουάνκαρ, ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι καλός αμυντικός. Το «τριφύλλι» θα πρέπει να κλείσει τους χώρους στον Γκαρσία, να μην του επιτρέψει να σεντράρει και να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τις 1vs1 καταστάσεις.

Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που της αρέσει να κρατά την μπάλα στην κατοχή της και έχει αρκετά ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα τον Σιμάνσκι. Απέναντι στους Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλο ο Λάζλο Μπόλονι σκοπεύει να παρατάξει Νιάς, Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο για να πάρει την μάχη της μεσαίας γραμμής. Είναι αρκετά κομβικό να μπορέσει το «τριφύλλι» να... κόψει στην μεσαία την ΑΕΚ και να βγάλει εκτός ματς ειδικά τον Μάνταλο και εν συνεχεία τον διεθνή Πολωνό και παράλληλα να βρει τις στιγμές να δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα.

Επιστροφή στον κυνισμό

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που κατά βάση φτιάχνει ευκαιρίες με το... σταγονόμετρο. Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι έχασαν 4-5 μεγάλες φάσεις για να σκοράρουν! Η ΑΕΚ έχει αμυντικά προβλήματα και το «τριφύλλι» θα πρέπει να εκμεταλλευθεί, θα πρέπει να επιστρέψει στον κυνικό του εαυτό, όπου την πρώτη, άντε την δεύτερη ευκαιρία την έκανε γκολ. Αυτή η επίδοση, προφανώς, και είναι πολύ ανώτερη από τον μέσο όρο ποιότητας των εκτελεστών των «πρασίνων» αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όταν μία ομάδα δεν μπορεί να έχει συχνά ικανοποιητική παραγωγή φάσεων.

Συγκέντρωση στα στημένα

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια! Ο Παναθηναϊκός σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδι έχει δεχθεί ισάριθμα γκολ από στημένες φάσεις. Το «καμπανάκι» χτύπησε πρώτη φορά στο Περιστέρι και ακολούθησαν τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΠΑΣ για το Κύπελλο και Παναιτωλικό. Σε δύο περιπτώσεις χάθηκαν τα μαρκαρίσματα(Γούτας, Κάργας), σε δύο δεν μπόρεσαν οι «πράσινοι» να απομακρύνουν σωστά(Ελ Αραμπί, Εντινγκά) και ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να βρει το «φάρμακο» για να δώσει την λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια... τρέλα με τον Ολυμπιακό

Αυτά τα παιχνίδια συνήθως δεν τα παίζεις αλλά μπαίνεις και τα κερδίζεις. Ο Παναθηναϊκός είχε άριστη πνευματική προετοιμασία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έδειξε πάνω στο χορτάρι πως το ήθελε περισσότερο. Όχι στα λόγια. Στις πράξεις. Το ίδιο πρέπει να κάνει και απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς οφείλει να βγάλει και αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες στο Αγρίνιο, από τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό.

 

Τελευταία Νέα