Το αστέρι του Κιλιάν Μπαπέ λάμπει πιο δυνατά από ποτέ!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Το αστέρι του Κιλιάν Μπαπέ λάμπει πιο δυνατά από ποτέ!

bet365

Στο «Καμπ Νόου» απέναντι στον Λιονέλ Μέσι μας... συστήθηκε ακόμη μια φορά. Εμφατικά! Το αλφαβητάρι ζωής του νέου σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κιλιάν Μπαπέ.

Ήταν, με την άδεια του «ανταγωνιστή» του, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επανέναρξη του Champions League. Με το... τρομακτικό του χατ – τρικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Κιλιάν Μπαπέ Λοτέν επιβεβαίωσε ότι είναι ο νέος παγκόσμιος σούπερ σταρ και δείχνει έτοιμος να «καταπιεί» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα γκολ και τις επελάσεις του.

Γεννημένος στο ζόρικο (λόγω συχνών επεισοδίων στους δρόμους) Μποντί, ένα προάστιο του Παρισιού που απέχει έντεκα χιλιόμετρα από το κέντρο της «Πόλης του Φωτός», ο 22χρονος επιθετικός – φαινόμενο της Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον το επίκεντρο της ποδοσφαιρικής κοινότητας, η οποία διψάει για νέα είδωλα, τα οποία θα φανούν ικανά να διαδεχθούν Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλτο.

Ιδού πέντε ιστορίες ζωής του νέου υπέρλαμπρου αστεριού, όπως αυτές προκύπτουν από τα γράμματα του επιθέτου του: Μ-Π-Α-Π-Ε.

Μ-ΟΝΑΚΟ. Ο γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Πιέρ Ντρεοσί, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου ο θαυματουργός πιτσιρικάς να παίξει στις ακαδημίες της Ρεν. Ως επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του γαλλικού συλλόγου, έστειλε ακόμα και ανθρώπους στο Μποντί για να μιλήσουν και να πείσουν τους γονείς του Κιλιάν, ύστερα από τα μαγικά που έκανε ο γιος τους σε δοκιμαστικά με την ομάδα Κ12.

Το φλερτ δεν προχώρησε και, αφού γαλουχήθηκε στην ακαδημία της γαλλικής ομοσπονδίας και τον προσέγγισε η μισή Ευρώπη (Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου), κατέληξε στην εξαιρετική ακαδημία της Μονακό, σε ηλικία 15 ετών.

Στο Πριγκιπάτο, ο πιτσιρικάς έκανε αίσθηση με το «καλημέρα» και ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον ανέβασε ταχύτατα στην πρώτη ομάδα. Σε ηλικία 16 ετών και 347 ημερών έγινε ο νεαρότερος που έπαιξε ποτέ με την φανέλα της Μονακό, ενώ σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ποιος κατείχε τα συγκεκριμένα ρεκόρ πριν τα σπάσει ο Μπαπέ; Κάποιος... Τιερί Ανρί!

Π-ΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Τρέχει στις φλέβες του, προτού καν γεννηθεί. Ο πατέρας του Βίλφριντ υπήρξε ποδοσφαιριστής με την τοπική ομάδα του Μποντί, ενώ η μητέρα Φαϊζά έκανε καριέρα ως παίκτρια του χάντμπολ (μπάλα θέλει και αυτό, έστω και μικρότερη!).

Ο μικρότερος αδελφός του Ίθαν παίζει στα τμήματα υποδομής της Παρί, ενώ ο Ζιρ Κεμπό – Εκοκό, θετός γιος του Βίλφριντ και μεγαλύτερος αδελφός του Κιλιάν, έπαιξε στην Τουρκία με την Μπούρσασπορ και έφτασε μέχρι την Εθνική Ελπίδων της Γαλλίας.

Ο πατέρας και πρώτος προπονητής του έχει πει για την εμμονή του με την μπάλα ότι «είναι τρελός με το ποδόσφαιρο. Όταν δεν έπαιζε μπάλα, έβλεπε παιχνίδια στην τηλεόραση. Μπορούσε να δει 4-5 στη σειρά».

Α-ΠΟΡΡΙΨΗ. Και όμως, την βίωσε εις διπλούν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το 2012, σε ηλικία 14 ετών, πέρασε από δοκιμαστικό με την Τσέλσι. Παρ' ότι έκανε θραύση στην επίθεση, ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής των Μπλε δεν πείστηκε από την αμυντική του προσπάθεια (!) και εμφανίστηκε αρνητικός για την απόκτησή του.

Διοργανώθηκε δεύτερο δοκιμαστικό, ο σύλλογος του Λονδίνου χάρισε μια φανέλα με το όνομά του στον πιτσιρικά – φαινόμενο, αλλά οι άνθρωποι του δεν έπεισαν ποτέ την μαμά Φαϊζά ότι ήθελαν πραγματικά τον γιο της. «Ή θα τον αποκτήσουν τώρα, ή σε πέντε χρόνια θα πρέπει να προσφέρουν 50 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν» ήταν η... μη προφητική δήλωση της μαμάς Μπαπέ.

Μη προφητική, βεβαίως, γιατί ο κανακάρης της κόστισε από πιο μικρός πολλά περισσότερα, με την Παρί Σεν Ζερμέν να δίνει 180 εκατομμύρια ευρώ, το καλοκαίρι του 2017, για να πλαισιώσει τον σούπερ σταρ Νεϊμάρ.

Η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε πάρει 222 εκατομμύρια ευρώ από την... αρπαγή του Βραζιλιάνου, είχε πάνω στο τραπέζι δύο επιλογές νεαρών ανερχόμενων αστέρων για να τον αντικαταστήσει. Από την μια, ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και από την άλλη ο Κιλιάν Μπαπέ της Μονακό.

Παρ' ότι οι φήμες θέλουν τον Κιλιάν να είχε ήδη πει το «ναι» στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του (Παρίσι), αν και η μεταγραφή ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα (31 Αυγούστου), ο μάνατζερ Τζούνιορ Μινγκέγια υποστήριξε ότι «η μεταγραφή ήταν κλεισμένη για 130 εκατομμύρια συν 25 σε μπόνους. Και οι αποδοχές του θα κυμαίνονταν μεταξύ των 10 και 16 εκατομμυρίων καθαρά».

Κάποιος παράγοντας της Μπαρτσελόνα, ειρωνευόμενος, του είπε «ποιον έχει νικήσει στη ζωή του ο Μπαπέ;», οι Μπλαουγκράνα απέκτησαν τον Ντεμπελέ αντί 105+40 εκατομμυρίων ευρώ και ακόμα τα κλαίνε, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ο Κιλιάν επισκέφτηκε το «Καμπ Νόου» και... περιποιήθηκε την Μπάρτσα με χατ – τρικ. Φιλάκια...

Π-ΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Όταν η Γαλλία κατακτούσε το Μουντιάλ του 1998 δια... κεφαλός Ζινεντίν Ζιντάν, ο Κιλιάν δεν είχε καν γεννηθεί, αφού επρόκειτο να το κάνει πέντε μήνες αργότερα.

Όσο μεγάλωνε και μάθαινε για τα κατορθώματα των Τρικολόρ με Ζιζού, Τιερί Ανρί και Σία, ο Μπαπέ ονειρεύονταν να βαδίσει στα χνάρια τους και, όλος περηφάνια, πόζαρε δίπλα τους όταν έτυχε να τους γνωρίσει στο Κλερφοντέν, την ακαδημία της γαλλικής ομοσπονδίας.

Είκοσι χρόνια μετά από εκείνη την επιτυχία και στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση ως διεθνής, ο Μπαπέ έκανε πάρτι στα γήπεδα της Ρωσίας. Εξαιρετικός μέχρι τον τελικό κόντρα στην Κροατία, στον οποίο σκόραρε δις και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος που τα καταφέρνει, μετά από κάποιον... Πελέ.

Το μαύρο διαμάντι το έκανε το 1958 με την Βραζιλία σε ηλικία 17 ετών και 215 ημερών, ο Μπαπέ το κατάφερε 60 χρόνια μετά, σε ηλικία 19 ετών και 207 ημερών. Προτού γίνει καν είκοσι, είχε καταφέρει να κατακτήσει έναν τίτλο που, εκτός απροόπτου, δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν ποτέ Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εκτός από τους ύμνους που δικαίως απέσπασε για τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, ο Κιλιάν πήρε ένα ακόμα πιο σημαντικό «παράσημο» λίγο καιρό αργότερα, όταν δώρισε το πριμ για την κατάκτηση του τίτλου σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εύγε...

Ε-ΙΔΩΛΟ. Εντάξει, ευκολάκι. Το δωμάτιο του στο πατρικό του σπίτι ήταν γεμάτο με αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο γνώρισε πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών, όταν μετά από πρόσκληση του Ζιντάν, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να τον ντύσει στα λευκά.

Το 2017, βεβαίως, η παρουσία του Πορτογάλου σούπερ σταρ, σε μια επιθετική τριάδα με Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ, απέτρεψε τον Κιλιάν από το να συζητήσει το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στη Βασίλισσα, αφού ένιωθε ότι δεν θα έβρισκε θέση βασικού στην επίθεση των Μαδριλένων.

Τώρα, βεβαίως, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα τον υποδέχονταν με ανοιχτές τις αγκάλες και ως σωτήρα. Ως το νέο απόλυτο σημείο αναφοράς και τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να πλησιάσει τις... εξωγήινες επιδόσεις του «CR7» με την λευκή, βαριά φανέλα των 13 φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

 

Τελευταία Νέα