Αγγελική Κανελλοπούλου: «Η Μαρία είναι καλύτερη από εμένα»!

Αντώνης Πατσούρας
Αγγελική Κανελλοπούλου: «Η Μαρία είναι καλύτερη από εμένα»!

bet365

Η περήφανη μαμά,Αγγελική Κανελλοπούλου, μιλάει στο G-Weekend, για την κόρη της Μαρίας Σάκκαρη, τον Στέφανο Τσιτσιπά, τους Big-3 και τα χρόνια που διέπρεπε με μια ρακέτα στο χέρι.

Στα «άγονα» χρόνια του έλληνικού τένις, στη δεκαετία του '80, ήταν το μεγάλο "αστέρι" της χώρας μας και η πρώτη τενίστρια που εισήλθε στο top-50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αγγελική Κανελλοπούλου έφτασε το 1987 στο Νο43 έχοντας συμμετάσχει στην σπουδαία καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες, έχοντας δυο προκρίσεις στον 3ο γύρο του Roland Garros και έχοντας αντιμετωπίσει τα "θηρία" της εποχής όπως την Ναβρατίλοβα, την Σαμπατίνι, την Γκραφ και την Κρις Έβερτ.

Από τον γάμο της με τον επιχειρηματία Κώστα Σάκκαρη απέκτησε τρία παιδιά. Ένα από αυτά, η Μαρία, ακολούθησε τα βήματα της και την ξεπέρασε. Έχει φτάσει στο Νο20 του κόσμου, έχει κατακτήσει τίτλο WTA και κάνει σχέδια για την είσοδο της στο top-10.

Η Αγγελική Κανελλοπούλου, λίγα 24ωρα πριν από το Australian Open, μίλησε στο G-Weekend για την κόρη της Μαρία Σάκκαρη και την πορεία της, για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τους Big-3 αλλά και για το τένις στην εποχή της.

«Στόχος το top-10 για την Μαρία»

Σας στεναχωρεί που δεν θα είστε φέτος στη Μελβούρνη για το Australian Open λόγω του covid-19;
«Πρέπει να προσαρμοστούμε με τα δεδομένα. Όταν τελειώσει αυτό θα ταξιδεύουμε και πάλι».
Τι περιμένετε να δείτε από την Μαρία στο Australian Open;
«Να βρει το ρυθμό και τη φόρμα που είχε στο Άμπου Ντάμπι και θα πάει καλά. Έμεινε 14 ημέρες σε καραντίνα στη Μελβούρνη και το πιο δύσκολο ήταν ότι το δωμάτιο της ήταν μικρό και δεν είχε αέρα. Έπρεπε να κάνει υπομονή όμως. Μιλάμε κάθε ημέρα στο τηλέφωνο και ξέρει ότι είμαστε δίπλα της».
Το 2020 εισήλθε στο top-20. Ο στόχος για το 2021;
«Εάν διεξαχθούν όλα τα τουρνουά και δεν έχουμε πάλι ακυρώσεις λόγω του covid-19 στόχος της είναι να εισέλθει στο top-10. Εάν έχει την υγεία της θα φτάσει πολύ ψηλά. Βάζει νέους στόχους και τους πετυχαίνει».

«Θέλει να διεκδικήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς»

Ποια στοιχεία που είχατε ως τενίστρια έχει πάρει η Μαρία;
«Έχει πείσμα μου, είναι εργατική και πολύ προσηλωμένη. Τώρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος στο τένις. Η Μαρία είναι καλύτερη αθλήτρια από εμένα. Με έχει ξεπεράσει».
Οι μεγαλύτερες διαφορές του τότε με το τώρα;
«Τότε ταξίδευα στα περισσότερα τουρνουά μόνη μου. Δεν υπήρχε τιμ. Δεν υπήρχε η οικονομική άνεση».


Η σπουδαιότερη παίκτρια που αντιμετωπίσατε;
«Αυτές που κυριαρχούσαν τότε όλες είχαν από εκείνα τα χρόνια μια ομάδα ανθρώπων μαζί τους. Θα πω την Σαμπατίνι στο χώμα, την Γκραφ και άλλες μεγάλες αθλήτριες».
Η χρονιά φέτος είναι Ολυμπιακή. Εσείς είχατε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984. Συζητάτε με την Μαρία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Ναι είχα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες. Ήταν φανταστικοί Αγώνες και σπουδαία εμπειρία. Όλα ήταν πολύ οργανωμένα. Ήταν αγώνες επίδειξης για το τένις αλλά πήγα με πρόσκληση λόγω της θέσης μου στην παγκόσμια κατάταξη. Ναι η Μαρία έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς και θέλει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να διεξαχθούν».

«Χωρίς τις οικογένειες Τσιτσιπά-Σάκκαρη θα έμεναν ταλέντα»

Η Ελλάδα ακούγεται τενιστικά λόγω της Μαρίας και του Στέφανου. Έχει γενικά την ανάπτυξη που θα θέλατε το τένις στη χώρα;
«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη ειδικά από τους συλλόγους. Δεν υπάρχει υποδομή για να βγουν και να στηριχτούν οι αθλητές. Το τένις θέλει πολλά λεφτά τα πρώτα χρόνια. Έχει ταξίδια με έξοδα για τον αθλητή και τον προπονητή. Εάν δεν υπάρχει η οικογένεια να βάλει λεφτά ή να βρεθεί κάποιος χορηγός τα πράγματα είναι δύσκολα».
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Μαρίας και του Στέφανου;
«Εάν δεν υπήρχε η οικογένεια Τσιτσιπά και η οικογένεια Σάκκαρη τα παιδιά θα έμεναν ταλέντα».

«Άδικα κατηγορούν τον Στέφανο»

Η άποψη μας για τον Στέφανο Τσιτσιπά;
«Είναι πολύ δυνατός και καλός παίκτης. Θεωρώ ότι εάν είναι γερός θα φτάσει στο top-3 στην παγκόσμια κατάταξη».
Τον τελευταίο καιρό δέχεται "επιθέσεις" στα social media για κάποιες απόψεις σου. Είναι άδικες;
«Ο Στέφανος είναι ένα νέο παιδί. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι έχει φτάσει τόσο ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα παιδί 22 ετών. Με την ορμή της νιότης του κάποιες φορές παίρνει κάποιες θέσεις που παρεξηγούνται. Είναι παρορμητικός λόγω της ηλικίας του. Αδίκως τον κατηγορούν. Είναι πολύ καλό παιδί από καλή οικογένεια».

«Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα οι Big-3»

Ζούμε στην εποχή των Big-3; Ποιος από τους τρεις θα γίνει GOAT;
«Είναι τόσο καλοί παίκτες και οι τρεις τους. Έχουν γράψει ήδη ιστορία. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Τους έχω γνωρίσει και τους τρεις. Ο Ράφα Ναδάλ είναι πολύ ευγενικός. Είναι κύριος. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγαπάει πολύ την Ελλάδα και όποτε μας βλέπει μας λέει «έλα». Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι τόσο απλός και κύριος σ' όλα του».
Στις γυναίκες υπάρχει κάποια παίκτρια που θα ξεχωρίζατε στην εποχή μας;
«Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια που έχει μεγάλη διαφορά από την άλλη. Είναι κοντά αρκετές παίκτριες. Η τελευταία που ξεχώριζε ήταν η Σερένα Ουίλιαμς στα καλά της».
Μπορεί να φτάσει στα 24 Grand Slam η Σερένα;
«Το βλέπω πολύ δύσκολο. Έχει πιο φρέσκες και πιο γυμνασμένες παίκτριες. Της το εύχομαι όμως».

 

Τελευταία Νέα