Αστέρας στο γήπεδο, αστέρι στα θρανία!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αστέρας στο γήπεδο, αστέρι στα θρανία!

bet365

Το απολυτήριο του Λυκείου του γράφει 20. Στις Πανελλήνιες συγκέντρωσε 20.150 μόρια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και παράλληλα μέλος της Κ20 του Αστέρα. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος έμαθε να είναι άριστος παντού και τώρα που πήρε φόρα κανείς δεν θα τον κόψει!

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν είναι άλλος ένας παίκτης που ψάχνει τη δική του θέση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στα 18 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, όντας αριστούχος στις Πανελλήνιες με βαθμό (μαζί με τα αγωνίσματα) συγκέντρωσε 20.150 μόρια, ενώ το απολυτήριό του έχει ένα στρογγυλό 20! Ετσι, εκτός από ένα παιδί που ανήκει στην Κ20 του Αστέρα Τρίπολης πρόσφατα πήρε και βραβείο από το ίδρυμα Σχίζα.

Ο ίδιος, μέσω του Gazzetta Weekend Journal στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πως όταν έχεις στόχους και εναλλακτικές μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα. Επόμενος στόχος του; Ενα επαγγελματικό συμβόλαιο κι η προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Αλήθεια, ποιος μπορεί αν του κόψει τη φόρα;

«Ο Αστέρας προέκυψε πριν δύο χρόνια όταν έμεινα ελεύθερος από Ολυμπιακό. Πήγα για δοκιμαστικά, έκανα δύο προπονήσεις και με πήραν στην Κ19. Ποδόσφαιρο ξεκίνησα να παίζω όταν ήμουν», θα πει στο Gazzetta Weekend Journal ο 18χρόνος Γιώργος Παπαδόπουλος και θυμάται πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο:

«Άρχισα να παίζω μπάλα στην 1η δημοτικού, στην ακαδημία του Κρόνου στην Καστοριά από όπου και κατάγομαι».

Πως ήταν η εμπειρία στον Ολυμπιακό;

«Στον Ολυμπιακό έμεινα για δύο χρόνια, στις κατηγορίες Κ16 και Κ17. Προπονητές μου ήταν ο Δημήτρης Μαυρογενίδης και ο Τάσος Θεος. Η εμπειρία μου ήταν αρκετά σημαντική παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της ομάδας - με βοήθησε αναμφίβολα στην τωρινή μου εξέλιξη».

Ποιες οι διαφορές των δύο ομάδων;

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ένα κορυφαίο κλαμπ στην Ελλάδα και υπήρξαν πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στην ομάδα του αστέρα ούτε στον τρόπο δουλειάς ούτε στο επίπεδο των παικτών. Ο Αστέρας διαθέτει μια πολύ καλή ακαδημία, γι' αυτό και ανταγωνιζόμαστε στα ίσα τις υπόλοιπες ομάδες».

Η οικογένειά σου τι σχέση έχει με τον αθλητισμό;

«Οι γονείς μου ασχολούνται και αυτοί με τον αθλητισμό και υπήρξαν και οι δυο παλιότερα αθλητές στίβου. Η μητέρα μου εργάζεται ως γυμνάστρια σε δημοτικά σχολεία και ο πατέρας μου ως αστυνομικός και παράλληλα γυμναστής».

Αδέρφια;

«Έχω μια αδερφή δύο χρόνια μεγαλύτερη που σπουδάζει ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη».

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Κάτω αριστερά ο Γιώργος Παπαδόπουλος, παίζοντας ακόμη μπάλα στον Κρόνο

Εσύ πως και δεν ακολούθησες το δρόμο του στίβου;

«Από πολύ μικρός είχα το μικρόβιο του αθλητισμού και είχα ασχοληθεί με όλα τα αθλήματα αλλά μόλις ξεκίνησα το ποδόσφαιρο πιο συστηματικά, ονειρευόμουν πάντα να αγωνιστώ σε κορυφαίες ομάδες».

Ωστόσο, όχι μόνο δεν άφησες το σχολείο και τις σπουδές αλλά αρίστευσες κιόλας.

«Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι το όνειρο μου ωστόσο δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό γιατί ο χώρος είναι πολύπλοκος και ασταθής. Γι' αυτό πάντα το συμβάδιζα με το σχολείο και τώρα το ίδιο με τις σπουδές. Το βραβείο που πήρα από το ίδρυμα Σχίζα ήταν πολύ σημαντικό και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί είναι σαν μια επιβράβευση για τους κόπους της χρονιάς των Πανελληνίων, αποδεικνύοντας ότι η τόση κούραση δεν πήγε χαμένη. Ο χρόνος μου αυτή τη στιγμή αφοσιώνεται περισσότερο στο ποδόσφαιρο καθώς αυτό σκόπευα να κάνω από πέρυσι όπου αναγκαστικά δεν είχα όσο χρόνο επιθυμούσα για να επικεντρωθώ στις προπονήσεις».

Υπάρχει μυστικό για να μπορέσεις να τα καταφέρνεις και τα δύο;

«Το μυστικό είναι να θέτεις στόχους, να έχεις εναλλακτικές στη ζωή σου και να μην τα παρατάς όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα γιατί κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς».

Μια ανταμοιβή θα είναι και το να υπογράψεις το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο;

«Επαγγελματικό συμβόλαιο δεν έχω υπογράψει ακόμη αλλά είναι ένας από τους στόχους που έχω θέσει για φέτος και το προσπαθώ. Αυτή τη στιγμή στόχος μου είναι να καταφέρω να προωθηθώ στην πρώτη ομάδα του αστέρα και από εκεί και πέρα βλέπουμε...».

Σπουδάζω στο τεφαα Θεσσαλονίκης. Εκτός από το ποδόσφαιρο θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου και να ασχοληθώ αργοτερα με το χώρο του αθλητισμού και ως γυμναστής η προπονητής.

 

Τελευταία Νέα