Η ελληνική ιδέα που σε ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο με ένα μπλουζάκι!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Η ελληνική ιδέα που σε ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο με ένα μπλουζάκι!

bet365

Όταν η ευρηματικότητα και το ταλέντο γίνονται... τάση, τότε ο καθένας μας μπορεί να έχει να θυμάται μια όμορφη ιστορία μέσα από την καραντίνα και τον κορονοϊό. Τα μπλουζάκια που σε ταξιδεύουν σ' όλον τον κόσμο και σου μαθαίνουν λέξεις από την Ιαπωνία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και όχι μόνο κάνουν στάση στο Gazzetta Weekend Journal και σε γεμίζουν με αισιοδοξία και χαμόγελο!

Στο καθετί που συμβαίνει στη ζωή μας έχουμε και μια ιστορία να διηγηθούμε. Ο καθένας μας κρύβει κάτι μέσα του ή έχει κάνει να διαφορετικό να πει. Και στα καλά και στα άσχημα.

Οι τελευταίοι μήνες, ελέω κορονοϊού, δεν είναι κι η πιο όμορφη περίοδος του πλανήτη.

Άνθρωποι «φεύγουν» νικημένοι από την πανδημία, η οικονομία έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μάσκες κρύβουν τα χαμόγελα των ανθρώπων. Δεν τα στερούν όμως. Όπως δεν μπορούν να στερήσουν και την αισιοδοξία.

Τα σύνορα αρκετών χωρών μπορεί να παραμένουν κλειστά αλλά, αλλά ουδείς μπορεί να απαγορεύσει τα ταξίδια που κάνει ο νους.

Κάπως έτσι ήρθε κι η ιδέα σε μια νέα επιχειρηματικά που τα τελευταία χρόνια χρόνια φτιάχνει μόνη της χειροποίητα δώρα, κοσμήματα, τσάντες και ρούχα.

Η Αναστασία Λεωνιδοπούλου, ενώ έπινε ένα ποτήρι κρασί με το σύζυγό της αναρωτήθηκε πότε θα περάσει όλο αυτό που ζούμε και θα μπορεί να κάνει το επόμενο ταξίδι. Πρακτική απάντηση δεν μπόρεσε να δώσει.

Ωστόσο, κατάφερε να... επιστρατεύσει τη φαντασία της και να την «παντρέψει» με το ταλέντο της και την τάση που υπάρχει στο Instagram με τη χρήση «δυνατών» λέξεων από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταφέρει το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας.

«Το να δημιουργώ πηγάζει από μέσα μου. Γενικά, είμαι θετικός άνθρωπος, μου αρέσει να βλέπω χαμόγελα και να ακούω για όμορφες ιστορίες. Το Storyteller "γεννήθηκε" γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Δεν υπάρχει πιο δυνατό συναίσθημα, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, από το να βλέπεις ανθρώπους που σε εμπιστεύονται να σου λένε ότι έβαλες το λιθαράκι τους σε μια σημαντική τους στιγμής, διότι η επιχείρησή μας αναλαμβάνει και τη διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων. Είμαστε εκεί για να κάνουμε την... ιστορία των πελατών μας πιο όμορφη βάζοντας το δικό μας... χρώμα.

Ετσι και με τα μπλουζάκια αυτά που βλέπετε. Η τάση που υπήρχε ήδη στο Instagram με κάποιες λέξεις απ' όλον τον κόσμο μπορούν να τυπωθούν εύκολα σε ένα λευκό T-shirt. Όμως, δεν είναι εύκολο να δώσει έστω κι ένα μικρό χαμόγελο σε κάποιον αν δεν πιστέψει σ' αυτές. Και εμείς, είμαστε εδώ για να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά», εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal η Αναστασία για το νέο της εγχείρημα.

Πάνω σ' ένα απλό λευκό T-shirt αποτυπώνονται όσα έχουμε σκεφτεί. Όσα θέλουμε να πούμε.

Για παράδειγμα, μέσα απ' αυτήν την πρωτότυπη ιδέα θα μάθεις ότι στη Νορβηγία χρησιμοποιούν τη λέξη «Forelsket» για να περιγράψουν την εφορία που ζει κάποιος όταν ερωτεύεται.

Θα έρθεις πιο κοντά με το ikigai, τη λέξη που έρχεται από την Ιαπωνία για να σου μάθει το νόημα της ζωής.

Ποιος δεν έχει νιώσει πιο... fika από ποτέ; Στη Σουηδία μ' αυτήν τη λέξη περιγράφουν την ανάγκη να ρίξεις ρυθμούς και να εκτιμήσεις τα καλά πράγματα που σου προσφέρει η ζωή.

Ποιος δεν έχει ανάγκη να νιώσει λίγο...duende; Δηλαδή, τη μυστηριώδης δύναμη της τέχνης για να παρακινήσει ένα άτομο!

Κι όταν τελειώσουν οι περιορισμοί ας γίνουμε και λίγο flaneur, που λένε οι Γάλλοι για να περιγράψουν αυτόν που περιπλανιέται σε μια πόλη για να την ανακαλύψει.

Ωστόσο, μέχρι τότε ας μείνουμε όλοι μας σε φάση... αταραξίας. Ας βυθιστούμε στην παντελή έλλειψη ταραχής, άγχους και στρες.

Με χαμόγελο και... μ' ένα μπλουζάκι από το Storytellers, ας πούμε τη δική μας ιστορία μέσα σ' αυτό το μουντό τοπίο που επικρατεί στην κοινωνία.

 

Τελευταία Νέα