Ταινίες-δώρα για την... εορταστική καραντίνα! (vids)

Ταινίες-δώρα για την... εορταστική καραντίνα! (vids)

bet365

Το σινεμά στο σπίτι, η ψυχαγωγία στο σπίτι. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός είναι ευκαιρία να ξαναδούμε μερικές από τις καλύτερες ταινίες της 7ης Τέχνης.

Το “μένουμε σπίτι” συνεχίζεται και μαζί η παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών, ταινιών. Ε, την περίοδο των εορτών δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το κλασικό και το διαχρονικό. Ακόμη κι αν έχεις δει τις παρακάτω ταινίες, ποτέ, μα ποτέ, δεν θα σε απογοητεύσουν. Καλό είναι το νέο, όμως τα συναισθήματα και η επίδραση των έργων που ακολουθούν είναι μοναδικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βλέποντας αυτές τις ταινίες θα περάσετε τέλεια!

“Άρχοντας των δαχτυλιδιών”

Ό,τι και να γίνει η τριλογία του Τόλκιν θα είναι πάντα σίγουρη επιλογή για τέτοιους καιρούς. Ο Πήτερ Τζάκσον έκανε ένα κινηματογραφικό θαύμα.

Τα τρία χρώματα του Κισλόφσκι

Τα τρία χρώματα της σημαίας της Γαλλίας. Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα και ο Κριστόφ Κισλόφσκι σε μια τριλογία που πάντα θα μας καθηλώνει. Αξέχαστη φυσικά και η μουσική του Ζμπίγκνιου Πράισνερ.

“Old Boy”

Ασταμάτητο. Επιθετικό. Σοκαριστικό. Ό,τι και να σκεφτείτε γι’ αυτό το διαμάντι του Παρκ Τσαν-Γουκ σωστό θα ναι. Δεν θα σταματήσει ποτέ να μας ξαφνιάζει.

“Το πάρτι”

Όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε σε ένα παρόμοιο πάρτι. Και όλοι θα θέλαμε να συναντήσουμε ένα τύπο σαν τον Πήτερ Σέλερς. Το βλέπουμε ξανά και ξανά.

“Ο θίασος”

Η Ελλάδα του 20ου αιώνα στα κρίσιμα χρόνια λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μας έδωσε μια κινηματογραφική τοιχογραφία, εποποιία.

“Στάλκερ”

Ο οδηγός του Αντρέι Ταρκόφσκι ποτέ δεν θα χάσει τον δρόμο του. Και μεις θα μένουμε έκπληκτοι από τη σοφία, την ομορφιά και τον λυρισμό αυτού του αριστουργήματος.

“Χορεύοντας στο σκοτάδι”

Ο Λαρς Φον Τρίερ πάντα ήθελε να μας ξεβολεύει, να μας ταρακουνά και να μας προκαλεί. Σε αυτό το ιδιαίτερο δράμα μας ρίχνει γροθιά στο στομάχι.

“Καζαμπλάνκα”

Η ιστορία αγάπης στα χρόνια του πολέμου, μακριά από τον πόλεμο. Αξέχαστες ατάκες, μοναδική ατμόσφαιρα και δύο πρωταγωνιστές, Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, που έγραψαν για πάντα στο μυαλό μας.

“Safe Sex”

Η ελληνική ταινία που έσπασε ταμεία και όλα τα ταμπού γύρω από το σεξ. Κωμωδία με πανέξυπνους διαλόγους, καταστάσεις και σουρεάλ στιγμές που δύσκολα θα επαναληφθούν.

“Φάννυ και Αλέξανδρος”

Ο Ίγνκμαρ Μπέργκμαν στην πιο γενναιόδωρη ταινία του. Η αφήγηση της ζωής του κατά κάποιο τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

 

Τελευταία Νέα