AEK: Ανσαριφάρντ - Σάκχοφ, γνωρίζουν τι θα πει ντέρμπι!

Δημήτρης Βέργος
AEK: Ανσαριφάρντ - Σάκχοφ, γνωρίζουν τι θα πει ντέρμπι!

bet365

Το G-Weekend γράφει για δύο από τις φετινές μεταγραφές της ΑΕΚ που θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια.

Το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ είναι από τα πλέον κρίσιμα καθώς η Ένωση καλείται να αντιδράσει μετά τη νέα ευρωπαϊκή αποτυχία με την Μπράγκα και να συνεχίσει με νίκες εντός των συνόρων για να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Τις τελευταίες δύο σεζόν οι κιτρινόμαυροι τέτοια εποχή είχαν χάσει την επαφή τους με την πρώτη θέση έχοντας μείνει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και με το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, η ΑΕΚ δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της ως το τέλος.

Με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο τον τελευταίο χρόνο η ΑΕΚ κατάφερε να... ξορκίσει την κατάρα που την ήθελε να μην νικάει στα ντέρμπι. Ωστόσο χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά στα μεγάλα ματς εντός των συνόρων με τον Ιταλό κόουτς να μετράει τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κόντρα στους «πράσινους» πάντως ο Καρέρα ξεκίνησε ικανοποιητικά με δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρεις αναμετρήσεις και πλέον θέλει να... τριτώσει τα νικηφόρα του αποτελέσματα.

Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ έχουν «φάει» τέτοια ματς με το... κουτάλι

Για να έρθει το τρίποντο για την ΑΕΚ θα πρέπει δεδομένα τα... βαριά χαρτιά των κιτρινόμαυρων να δηλώσουν «παρών», η ανασταλτική συμπεριφορά να είναι ορθή, ενώ την ίδια στιγμή και οι φετινές μεταγραφές που αναβάθμισαν και «γέμισαν» το ρόστερ καλούνται να αποδείξουν την αξία τους σε τέτοια κρίσιμα και μεγάλα ματς. Και μπορεί για παράδειγμα οι Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία τώρα να μπαίνουν στο... πετσί του ρόλου των ελληνικών ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες από τις νέες προσθήκες στο κιτρινόμαυρο ρόστερ που γνωρίζουν άριστα αυτά τα παιχνίδια από το παρελθόν τους στο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και φυσικά μιλάμε για τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Γεβχέν Σάκχοφ...

Τόσο ο Ιρανός φορ όσο και ο Ουκρανός μέσος ενσωματώθηκαν εξαιρετικά από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην ΑΕΚ και απέδειξαν ότι αποτελούν μεταγραφικές ενισχύσεις που τις είχε ανάγκη η Ένωση για να προσθέσει την απαραίτητη ποιότητα και την αναγκαία προσωπικότητα που χρειαζόταν το ρόστερ. Αμφότεροι εκτελούν άριστα ως τώρα τα καθήκοντά τους εντός αγωνιστικού χώρου και αποτελούν ένα μεγάλο ατού για την Ένωση καθώς αντιλαμβάνονται απόλυτα την ιδιαιτερότητα των ελληνικών ντέρμπι και τη σημασία που έχουν τόσο για τον κόσμο όσο και για το ίδιο το κλαμπ. Μιας και οι νίκες σε τέτοια παιχνίδια μπορεί στο τέλος να σε φέρουν στην κορυφή, όπως συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ τη σεζόν 2017-2018 όταν κατέκτησε τον τίτλο με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Καρίμ θέλει να βρει δίχτυα σε δεύτερο σερί ντέρμπι

Ο Ανσαριφάρντ αποδεικνύει και με τη φανέλα της ΑΕΚ ό,τι ακριβώς ίσχυε γι' αυτόν και όταν αγωνιζόταν σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό. Ότι αποτελεί δηλαδή έναν ικανότατο «εκτελεστή», του οποίου μάλιστα κάθε γκολ με την ΑΕΚ ισοδυναμεί με... χρυσάφι. Γκολ πρόκρισης στους ομίλους του Europa League με τη Βόλφσμπουργκ και σημαντικά γκολ απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης, τα οποία έδωσαν όλα βαθμούς. Ο Καρίμ είναι «ψημένος» σε μεγάλα ματς έχοντας αντιμετωπίσει εννιά φορές τον ΠΑΟΚ, οκτώ την ΑΕΚ ως αντίπαλος τα προηγούμενα χρόνια, επτά τον Παναθηναϊκό και τρεις τον Ολυμπιακό, μετρώντας συνολικά έξι γκολ και δύο ασίστ.

Ήδη άλλωστε τη φετινή σεζόν στο πρώτο ντέρμπι της ΑΕΚ στη Super League Interwetten φρόντισε να βάλει την υπογραφή του με το γκολ που σημείωσε επί του ΠΑΟΚ, το οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί και νικητήριο αν οι κιτρινόμαυροι δεν δέχονταν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά. Ειδικότερα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ιρανός φορ έχει σημειώσει δύο γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου σε δύο ισόπαλα 1-1 στη Νέα Σμύρνη τις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017, ενώ ως παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε βρει δίχτυα αλλά είχε καταγράψει μια ασίστ στο ισόπαλο ντέρμπι (1-1) της σεζόν 2017-2018 στο Καραϊσκάκη.

Το αξιοσημείωτο σερί του Σάκχοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Σαφώς ανάλογη εμπειρία από τέτοιου είδους αναμετρήσεις έχει και ο Σάκχοφ από τα τρία χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Οκτώ ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, οκτώ κόντρα στην ΑΕΚ ως αντίπαλος την τριετία (2016-2019) και τέσσερα απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε στο πρόσφατο 1-1 κόντρα στην πρώην του ομάδα τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Ο Ουκρανός μέσος αποτελεί τον παίκτη που έλειπε από τον χώρο της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής, προσθέτοντας με την έλευσή του μεγαλύτερη δυναμική στην Ένωση τόσο στα ανασταλτικά και οργανωτικά καθήκοντα όσο και στα επιθετικά καθώς αποτελεί χαφ που πατάει στην αντίπαλη περιοχή και προσθέτει ακόμα μια απειλή για τον αντίπαλο. Ήδη έχει σκοράρει ένα τέρμα που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επί του ΟΦΗ ενώ είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας μια ασίστ.

Το αξιοσημείωτο με τον Σάκχοφ ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι το παρελθόν του στα ματς κόντρα στους «πράσινους», με τον 30χρονο Ουκρανό χαφ να μετράει τρία γκολ απέναντι στο «τριφύλλι» σε οκτώ παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Και στα τρία ματς που σκόραρε η νίκη ήρθε με εμφατικό τρόπο, με τον Σάκχοφ να βρίσκει δίχτυα στο εντός έδρας 3-0 τη σεζόν 2016-2017, στο εντός έδρας 4-0 την ίδια σεζόν για το Κύπελλο που έδωσε την πρόκριση στον τελικό και στο εκτός έδρας 0-3 για το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018. Ο Σάκχοφ έχει χτίσει... παράδοση όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, ενώ μετράει και ένα γκολ επί του Ολυμπιακού στο νικηφόρο εντός έδρας 2-0 του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-2017. Όποτε σκοράρει σε τέτοια παιχνίδια ο Ουκρανός χαφ αναδεικνύεται και νικητής με την ομάδα του. Λέτε να κρατάει ακόμα ένα τέρμα απέναντι στους «πράσινους»; Η απάντηση το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ...

 

Τελευταία Νέα