ΑΕΚ: Ποιότητα και προσωπικότητα με Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Καρίμ! (vids)

ΑΕΚ: Ποιότητα και προσωπικότητα με Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Καρίμ! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ποιότητα και προσωπικότητα με Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Καρίμ! (vids)

bet365

Ο... killer Ανσαριφάρντ και ο ουσιαστικός Σάκχοφ έχουν δώσει στην ΑΕΚ την ποιότητα και την προσωπικότητα που είχε ανάγκη. Στοιχεία που προστέθηκαν και στα άκρα με τον Τάνκοβιτς, αλλά και τον Γκαρσία που επιστρέφει...

Η ΑΕΚ έπρεπε απαραιτήτως να αντιδράσει μετά την ήττα από τη Ζόρια και το κατάφερε στον αγώνα της Τρίπολης απέναντι στον Αστέρα. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα από την πόλη της Αρκαδίας παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο, κάτι που τη βοήθησε να βρει ξανά την ηρεμία της και να παραμείνει φυσικά σε απόσταση βολής από την κορυφή του πρωταθλήματος. Η επιστροφή του Μάσιμο Καρέρα στον ορθολογικό σχηματισμό του 4-2-3-1 έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να βγάλει την ποιότητα που διαθέτει στη μεσοεπιθετική της γραμμή καθώς αυτό το σχήμα, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Ιταλός κόουτς, ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα. Το γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που παρουσίασαν οι κιτρινόμαυροι λοιπόν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έχει εξήγηση, ενώ φάνηκε εκ νέου και η προσφορά των μεταγραφών που έγιναν την περασμένη μεταγραφική περίοδο.

Απέναντι στον Αστέρα οι... παλιοί ήταν εκεί να κινήσουν τα νήματα καθώς ο Πέτρος Μάνταλος οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι της ΑΕΚ, όπως πάντα ξέρει να κάνει καλά, και ο Μάρκο Λιβάια σκόραρε το πρώτο γκολ, ενώ ξεκίνησε τη φάση στο δεύτερο τέρμα με την πανέξυπνη μπαλιά που έβγαλε στον Βασιλαντωνόπουλο. Όμως και οι νέες φετινές προσθήκες έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην τελική επικράτηση, δείχνοντας ξανά ότι μεταγραφές με ποιότητα και προσωπικότητα ήταν αυτό που είχε ανάγκη η Ένωση για να αναβαθμίσει το ρόστερ της και να βρίσκει απαντήσεις. Στο πρώτο γκολ δύο εκ των μεταγραφών, οι Γεβχέν Σάκχοφ και Μουαμέρ Τάνκοβιτς, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ ο Λιβάια, ενώ στο δεύτερο ο Σάκχοφ βρήκε την ασίστ στον Καρίμ Ανσαριφάρντ για να τελειώσει τη φάση με ένα άψογο πλασέ στο «παραθυράκι».

Κάθε γκολ του... killer Καρίμ είναι «χρυσάφι»!

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μπορεί να παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό από το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο αυτό δεν δημιουργεί καμία ανησυχία στην ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί φέτος με τη μεταγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ η Ένωση έχει δύο πραγματικά αξιόλογους φορ, κάτι που δεν διέθετε άλλα χρόνια. Μια απόδειξη δηλαδή της αναβάθμισης του ρόστερ που «γέμισε» και στην κορυφή της επίθεσης με τον Ιρανό επιθετικό, ο οποίος δεν χαρίζεται. Η εκτελεστική του δεινότητα του δίνει την ευκαιρία να κάνει γκολ αν όχι την πρώτη, τη δεύτερη φάση που θα πέσει στα πόδια του, σκοράροντας μάλιστα ήδη πέντε τέρματα τα οποία όλα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Απέναντι στη Βόλφσμπουργκ (2-1) ο... killer Καρίμ πέρασε ως αλλαγή στο τέλος και με την κίνηση και το τελείωμα της φάσης έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ έκανε γκολ τη μία από τις δύο τελικές της Ένωσης στο ματς. Στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ μπορεί να έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όμως το δικό του πέναλτι έκρινε την αναμέτρηση με 0-1. Στο ματς με την ΑΕΛ (4-1) πέρασε αλλαγή και μέσα σε δώδεκα λεπτά μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη του ευκαιρία βάζοντας ξανά την ΑΕΚ στις ράγες για την τελική επικράτηση.

Και χθες με τον Αστέρα στην Τρίπολη μπορεί ο Σουάρεθ να γλίτωσε το γκολ του Ιρανού φορ πάνω στη γραμμή στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο ο Ανσαριφάρντ τη δεύτερη φορά δεν χαρίστηκε και με ένα τέλειο πλασέ στο ιδανικότερο σημείο έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

Η ουσιαστική δουλειά του Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή

Ο Ανσαριφάρντ ξελασπώνει την ΑΕΚ, ενώ την ίδια στιγμή πολύτιμη είναι και η συνεισφορά του Γεβχέν Σάκχοφ στον χώρο του κέντρου. Παίκτης επίσης με προσωπικότητα, κάτι που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, «κουμπώνοντας» όμορφα από την πρώτη στιγμή με τους συμπαίκτες του. Ο Ουκρανός μέσος ταίριαξε άψογα στη λειτουργία της ΑΕΚ και είναι παντού μέσα στο γήπεδο βοηθώντας τους κιτρινόμαυρους τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Μαζί με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς έχουν βρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, αγωνιζόμενοι μάλιστα ασταμάτητα το διάστημα που απουσίαζε ο Αντρέ Σιμόες, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα ασταμάτητα κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες.

Έκλεινε έξυπνα τους χώρους, κρατούσε και μοίραζε μπάλα και αποτελούσε «κομπιούτερ» στον άξονα μαζί φυσικά με τον «εγκέφαλο» Μάνταλο. Την ίδια στιγμή με την παρουσία του στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ, καθώς ανεβαίνει και πατάει στην περιοχή, προσθέτει έναν έξτρα παίκτη όταν η ομάδα του Καρέρα επιτίθεται.

Με τον ΟΦΗ σκόραρε με όμορφη ενέργεια το γκολ της νίκης, ενώ στην Τρίπολη ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ. Από το πόδι του βγαίνει η σέντρα πριν πάρει την κεφαλιά ο Τάνκοβιτς για το γκολ του Λιβάια και έπειτα ήταν αυτός που με μια απλή πάσα έστρωσε στον Ανσαριφάρντ για να κάνει η ΑΕΚ το 1-2.

Δυνατά άκρα με Τάνκοβιτς και Γκαρσία που επιστρέφει

Φυσικά ποιότητα και προσωπικότητα έχει προσθέσει η ΑΕΚ και στα άκρα με τη μεταγραφή του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ήδη έχει ξεκινήσει δυναμικά με δύο γκολ και τρεις ασίστ, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας εξτρέμ που συγκλίνει συνεχώς προς τα μέσα και έχει τη δυνατότητα τόσο να βγάζει ασίστ όσο και να σκοράρει. Κινείται έξυπνα στον χώρο και «τρυπώνει» μέσα στην αντίπαλη περιοχή, είτε τελειώνοντας τις φάσεις, όπως στα γκολ με Λέστερ και Ζόρια, είτε «ταΐζοντας» τους συμπαίκτες του. Στην Τρίπολη βρέθηκε μέσα στο «κουτί» και με μια απλή κεφαλιά έβγαλε την ασίστ στον Λιβάια, ενώ θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στο δεύτερο μέρος.

Με την επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ θα περιμένει πολλά από τα άκρα της. Τον εξτρέμ από το Τρινιντάντ κι Τομπάγκο περιμένουν... πως και πως στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Τα πρώτα του δείγματα με την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και τη δυνατότητα στο ένας εναντίον ενός ήταν εξαιρετικά και ο τραυματισμός του ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή για την ΑΕΚ. Τάνκοβιτς και Γκαρσία δεδομένα προσθέτουν και αυτοί με τη σειρά τους (όπως οι Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ) χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την Ένωση.

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα