ΑΕΚ: Ο νικητής Καρέρα έτοιμος για τον τέταρτο τίτλο του!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο νικητής Καρέρα έτοιμος για τον τέταρτο τίτλο του!

bet365

Το G-Weekend γράφει για τη νοοτροπία νικητή του Ιταλού κόουτς της ΑΕΚ που στοχεύει ενόψει του τελικού του Κυπέλλου στην κατάκτηση του τέταρτου τροπαίου της προπονητικής του καριέρας.

Όταν ο Μάσιμο Καρέρα ανέλαβε την ΑΕΚ τον περασμένο Δεκέμβρη, το πρώτο πράγμα που κατέστησε σαφές στις δηλώσεις του ήταν ότι ήθελε να χτίσει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Με παίκτες - μαχητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο που θα τα δίνουν όλα για τη νίκη. Ήταν η νοοτροπία που χαρακτήριζε τον ίδιο τον Ιταλό σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και η φιλοσοφία την οποία επιθυμούσε να περνάει και ως βοηθός αλλά και ως πρώτος προπονητής μετέπειτα όταν πλέον είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Ήρθα για να κερδίζω. Πάντα αυτό έκανα και σε αυτό συμβαδίζω με τη φιλοσοφία του Ίλια Ίβιτς», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Καρέρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στην ΑΕΚ, προσθέτοντας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θέλει να βλέπει στους παίκτες του μέσα στο γήπεδο: «Θέλω παίκτες πολεμιστές, να ματώνουν τη φανέλα, να δίνουν και την ψυχή τους για το έμβλημα και ο κάθε παίκτης να παίζει και για τον συμπαίκτη του».

Ο 56χρονος Ιταλός κόουτς πράγματι «πάτησε» πάνω σε αυτά τα «θέλω» και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα του κιτρινόμαυρου συνόλου. Η ξαφνική διακοπή λόγω του κορονοϊού έβαλε φρένο στην εξέλιξη του έργου του και δεν αποκλείεται αν δεν υπήρχε αυτή η αναπάντεχη τροπή η ΑΕΚ να είχε πετύχει την κατάκτηση της 2ης θέσης καθώς οι κιτρινόμαυροι βρίσκονταν συνεχώς σε ανοδική πορεία μέχρι ο Covid-19 να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Καρέρα με την μπάλα στα χέρια σε αγώνα της ΑΕΚ

Όπως και να έχει, ο Καρέρα δουλεύει πλέον τις τελευταίες εβδομάδες με το σύνολό του για την κατάκτηση του Κυπέλλου, προκειμένου να ανοίξει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν (καθώς ο τελικός δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί στο τέλος της προηγούμενης). Και έχει φροντίσει αυτήν την προσήλωση και τη συγκέντρωση στον στόχο να την περάσει σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του Μάρκο Λιβάια ενόψει του τελικού.

Όπως προαναφέραμε, ο Καρέρα είχε διαμορφώσει τη νοοτροπία του νικητή κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και συγκεκριμένα στη Γιουβέντους, όπου ως παίκτης κατέκτησε τα πάντα με τη «Γηραιά Κυρία». Κάνοντας την αρχή με το Κύπελλο UEFA το 1993, πανηγυρίζοντας πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ το 1995 με τη Γιούβε και φυσικά αποτελώντας μέλος της ομάδας που το 1996 ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League απέναντι στον Άγιαξ.

Με τη Γιουβέντους ο Καρέρα σήκωσε και το πρώτο του τρόπαιο ως πρώτος προπονητής. Το 2012 όταν ως υπηρεσιακός (καθώς ο Αντόνιο Κόντε λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί δεν μπορούσε να βρίσκεται στον πάγκο) ο Καρέρα είχε πανηγυρίσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας χάρη στο 4-2 στην παράταση επί της Νάπολι, στο πρώτο του επίσημο ματς μάλιστα ως πρώτος προπονητής στον πάγκο.

Ο Καρέρα με το τρόπαιο της Γιουβέντους

Οι άλλοι δύο τίτλοι του Καρέρα στην προπονητική του καριέρα ήρθαν στη συνέχεια στη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Ιταλός τεχνικός αναμόρφωσε τη Σπαρτάκ και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρωσίας το 2017 έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο λατρείας από τους οπαδούς της ρωσικής ομάδας. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους έφερε στη Σπαρτάκ και το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ρωσίας χάρη στο 2-1 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας στον τελικό.

Εκείνη η σεζόν μπορεί να άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο δεν έκλεισε το ίδιο καλά όσο η προηγούμενη με τη Σπαρτάκ να τερματίζει τρίτη, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Λοκομοτίβ και να εκθρονίζεται από τη θέση της πρωταθλήτριας. Λίγους μήνες αργότερα ο Καρέρα θα αποχωρούσε. Πλέον ο Ιταλός κόουτς έχει ξανά μπροστά του, με την Ένωση αυτή τη φορά, την πρόκληση της κατάκτησης ενός τροπαίου με την έναρξη της σεζόν, του τέταρτου τίτλου (αν τον κατακτήσει) στην προπονητική του καριέρα. Ευελπιστώντας πως θα αποτελέσει τη βάση μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα αγωνιστική χρονιά που ξεκινά...

Ο Καρέρα σηκώνει το πρωτάθλημα με τη Σπαρτάκ

 

Τελευταία Νέα