Μπάγερν Μονάχου: Βαυαροί σε ένα... ακατάπαυστο «πυρ» (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπάγερν Μονάχου: Βαυαροί σε ένα... ακατάπαυστο «πυρ» (pics & vids)

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου διεκδικεί το βράδυ της Κυριακής την κούπα του Champions League και το Gazzetta Weekend αναλύει το σκοράρισμα της ομάδας που έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα και τις κορυφές που περιμένουν... αλλαγή κατόχου.

Οι Βαυαροί, πέρασαν και από τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης φτάνοντας στο 3-0 επί της Λυών με σχετική άνεση, αν και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Γάλλοι έδειξαν πως είχαν κάθε καλή πρόθεση να κοιτάξουν τους Γερμανούς στα μάτια...

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ πολύ άνετα και εύκολα είχε προβάδισμα δυο τερμάτων από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ που πέτυχε ο Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος πριν από μια πενταετία άκουσε τον Τόνι Πιούλις να του λέει ότι δεν ήταν ικανός να πάρει φανέλα βασικού ούτε καν στη Γουέστ Μπρομ... Πόσο μετανιωμένος θα αισθάνεται, άραγε, τώρα, ο Ουαλός προπονητής, βλέποντας την τρομερή εξέλιξη του Γκνάμπρι που εν έτει 2020 και έχοντας κοστίσει μόλις 8 εκατομμύρια στην Μπάγερν, πετάει... φωτιές;

Επιστρέφοντας στο γενικότερο κομμάτι του σκοραρίσματος για την ομάδα της Βαυαρίας που ετοιμάζεται για το τρεμπλ έπειτα από το 2013, το σύνολο του Φλικ απειλεί την απόλυτη κορυφή στα γκολ από ομάδα σε μια αγωνιστική περίοδο στο Champions League, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ξέρει ότι μονάχα η αντίπαλός της στον τελικό, Παρί, έχει μεγαλύτερη έφεση μπροστά από την απέναντι εστία!

Το κυνήγι του CR7 και η τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει φτάσει στα 55 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τελεία. Αυτό. Έχει σκοράρει 55 φορές και έχει μπροστά του ακόμα ένα παιχνίδι για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτή την επίδοση! Ο Πολωνός είναι ασταμάτητος, δεν χαμπαριάζει ούτε από καραντίνες, ούτε από αναβολές, ούτε από την απόσταση που είχε το φινάλε της Bundesliga μέχρι τη συνέχιση του Champions League.

Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει πετύχει σε 9 ματς τη φετινή σεζόν 15 γκολ και έχει τεράστια διαφορά απ' όλους τους υπόλοιπους του θεσμού. Στα 10 είχε σταματήσει ο Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ, στα 9 είναι ο Γκνάμπρι με τον οποίο μαζί ευελπιστούν να σηκώσουν το τρόπαιο, το βράδυ της Κυριακής, στα 6 έμειναν οι Ντεπάι, Στέρλινγκ, Ζέσους, Μέρτενς και Κέιν...

Αναλύοντας λίγο περισσότερο τα γκολ του «Λέβα», σε 31 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα εντοπίζονται 34 γκολ και σε 5 ματς του Κυπέλλου της χώρας, ο στράικερ της Μπάγερν πέτυχε 6 τέρματα. Μαζί και με τα 15 του Champions League, είναι ο κορυφαίος σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε! Μονάχα στο Super Cup Γερμανίας δεν είχε βρει δίχτυα κόντρα στην Ντόρτμουντ, τον Αύγουστο του 2019!

Είναι μόλις ο δεύτερος στα χρονικά του Champions League που φτάνει στα 15+ γκολ σε μια σεζόν πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και φυσικά κυνηγάει πλέον τις επιδόσεις του CR7! Ο Πορτογάλος νυν σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε σκοράρει 17 φορές τη σεζόν 2013-2014, όταν και κατέκτησε τον τίτλο, είχε 16 γκολ τη σεζόν 2015-2016 και 15 την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Φυσικά, όλες αυτές τις περιόδους, ο Κριστιάνο πανηγύριζε τα μετάλλια του θριαμβευτή του Champions League και ο Λεβαντόφσκι... ορέγεται τον αριθμό 17 που είναι ο καλύτερος που έχει καταγραφεί στα χρονικά του θεσμού.

Απίθανα πράγματα μαζί με Γκνάμπρι

Ο Σερζ Γκνάμπρι σίγουρα έχει σχεδόν ξεχάσει όσα είχε πει για εκείνον ο Τόνι Πιούλις περί της... έλλειψης ικανοτήτων για να παίξει βασικός στην Premier League. Πέντε χρόνια μετά, έχει κάνει τον άλλοτε κόουτς της Γουέστ Μπρομ να μην ξέρει που να κρυφτεί. Ο Γερμανός θυμάται και επαναφέρει εκείνα τα περιστατικά στο μυαλό του μονάχα όταν θέλει να πάρει ξανά λίγη μεγαλύτερη φόρα για να συνεχίσει και φέτος έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και στην Bundesliga, αλλά και στo Champions League.

Ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του δεν σταματάει ποτέ και πλέον, σκοράροντας δυο φορές απέναντι στη Λυώντην πρώτη με τρομερή προσπάθεια και αριστερό «τούβλο» - ο Γκνάμπρι έφτασε στα 9 τέρματα στη διοργάνωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μαζί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 24 γκολ, ξεπερνώντας όσα είχε καταφέρει το δίδυμο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2013-2014.

Τότε, ο Πορτογάλος είχε 17 γκολ – την επίδοση ρεκόρ που διατηρείται και... απειλείται από τον Λεβαντόφσκι – και ο Ουαλός είχε βρει το δρόμο για τα δίχτυα 6 φορές. Αυτό το προσπέρασαν οι «Λέβα» και Γκνάμπρι και επιπλέον, μονάχα η δική τους συγκομιδή των γκολ, είναι καλύτερη από όλων των υπόλοιπων ομάδων του Champions League, πλην μιας! Της αντιπάλου τους στον μεγάλο τελικό, Παρί Σεν Ζερμέν!

Η Μπάγερν Μονάχου έπειτα από 10 ματς στον φετινό θεσμό έχει φτάσει στα 43 γκολ (με διαφορά τερμάτων στο +34), ξεπέρασε τα 41 της Ρεάλ Μαδρίτης από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και η ομάδα του Φλικ βάζει πλώρη για τα 45 της Μπαρτσελόνα από την ποδοσφαιρική χρονιά 1999-2000!

Οι Βαυαροί έχουν τεράστια διαφορά από τα 25 της Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία κοντράρονται στη Λισαβόνα για το βαρύτιμο τρόπαιο, όμως, οι Γάλλοι ως σύνολο, είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει περισσότερες φορές από τους Λεβαντόφσκι – Γκνάμπρι!

Εκείνοι μόνοι τους έχουν πλέον 24 γκολ, στα 21 είχε σταματήσει στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι, στα 20 η εκπληκτική Αταλάντα που έφτασε στο Final-8, η Τότεναμ ήταν στα 18 και η Ρεάλ Μαδρίτης που δεν κατάφερε να κοντράρει τη Σίτι, είχε φέτος μόλις 16 τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τόσα, πριν μερικά χρόνια, πετύχαινε μόνος του για τη «βασίλισσα» ο Κριστιάνο...

Bonus: Θέλετε μαζί με το δίδυμο που αναλύσαμε να το επεκτείνουμε και να βάλουμε μέσα και τον Τόμας Μίλερ; Κι εκείνος φέτος έχει απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μπάγερν και ήταν αυτός που φώναζε στους συμπαίκτες του να μη σταματήσουν ούτε λεπτό μέχρι να διαλύσουν τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό. Το παρακάτω post, τα λέει όλα. Και ξέρουμε ότι μόλις το είδατε, γουρλώσατε τα μάτια...

 

Τελευταία Νέα