Τσέλσι: Ξαφνικά η φωτιά παίρνει... μπλε χρώμα

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι: Ξαφνικά η φωτιά παίρνει... μπλε χρώμα

bet365

Ο Βέρνερ είναι δικός της. Ο Ζίγιεχ είναι δικός της. Ο Πούλισικ θα φανεί σαν... μεταγραφή. Περιμένοντας και τον Χάβερτς, η Τσέλσι μοιάζει ικανή ν' αλλάξει και το χρώμα της φωτιάς!

Η Premier League ετοιμάζεται γι' ακόμα μεγαλύτερα πράγματα τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Φρανκ Λάμπαρντ γεμίζει με ποιότητα και ικανότητα μια φαρέτρα που ναι μεν είχε ενθουσιασμό και ταλέντο, όμως έλειπαν στοιχεία που θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο τα σχέδιά του.

Στο τρομερά νεανικό και άξιο σεβασμού, σύνολο που έχει στα χέρια του ο Super Frankie, έχει ήδη προσθέσει τους Ζίγιεχ και Βέρνερ για την γραμμή κρούσης. Έχει κρατήσει και τον Ζιρού ανανεώνοντας για έναν χρόνο το συμβόλαιό του, έχει τον Άμπραχαμ που έλαμψε στην πρώτη του σεζόν ως starter στους «μπλε» και ίσως μεσοεπιθετικά ν' αποκτηθεί και ο Κάι Χάβερτς για να κάνει ακόμα πιο... εκρηκτικό το φετινό καλοκαίρι για τον σύλλογο της πρωτεύουσας.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και μέχρι τη στιγμή της αναβολής λόγω της πανδημίας αντίκριζε και τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως λείπει από τους ποδοσφαιριστές του το εύκολο γκολ και η φαντασία στη δημιουργία των φάσεων.

Κι όταν υπήρχε φαντασία, δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό για να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, είχε φέρει τους ποδοσφαιριστές του προ των ευθυνών τους. Ο Άμπραχαμ αντιμετώπισε και προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να τον επηρεάσει και ψυχολογικά, ο Ζιρού πρόσφερε όταν του ζητήθηκε ως άριστος επαγγελματίας, όμως γενικά η Τσέλσι δεν είχε τα γκολ που ήθελε από την επιθετική της γραμμή.

Και τώρα... φωτιά!

Ο Τίμο Βέρνερ έτοιμος να σκοράρει

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης την τελευταία 4ετία που βρίσκεται στη Λειψία. Παρά το γεγονός πως έδειχνε να θέλει σαν τρελός να παίξει στη Λίβερπουλ και να συνεργαστεί με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο Βέρνερ δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην Premier League και τελικά το έκανε για λογαριασμό της Τσέλσι.

Οι Λάμπαρντ και Τσεχ τον έπεισαν με το ταξίδι – αστραπή που είχαν κάνει πριν από την αναβολή της ποδοσφαιρικής δράσης με την πανδημία και ο Βέρνερ με το φινάλε της φετινής Bundesliga παίρνει αεροπλάνο για Λονδίνο.

Μαζί του θα μεταφέρει και τα 76 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στο γερμανικό πρωτάθλημα από το 2016 (μονάχα ο Λεβαντόφσκι έχει περισσότερα με 112) και πιο συγκεκριμένα τα 26 γκολ και τις 8 ασίστ σε 32 φετινά ματς πρωταθλήματος. Φυσικά δεν αρέσκεται μονάχα στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στις πτέρυγες, εκεί όπου όμως έχουν... άλλοι την προτεραιότητα.

Ο Χακίμ Ζίγιεχ έτοιμος να δημιουργήσει

Ο Μαροκινός εξτρέμ ξεχώρισε πέρυσι στον Άγιαξ με την πορεία μέχρι την... μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Champions League, ήταν παρών στον θρίαμβο και τους τίτλους που πανηγύρισε ο Αίαντας, ενώ και φέτος ταλαιπώρησε τους «μπλε» στα ματς των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και όλα αυτά δεν περνούσαν απαρατήρητα...

Ο Ζίγιεχ ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ο κόσμος και ο Άγιαξ περίμεναν να έχει φύγει από το περασμένο καλοκαίρι, όμως, αποφάσισε να παραμείνει πιστός γι' ακόμα έναν χρόνο. Και τώρα είχε φτάσει πλέον η ώρα. Η Τσέλσι κινήθηκε αστραπιαία και τον έκανε δικό της, έχοντας ανακοινώσει πως θα φοράει τη μπλε φανέλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ζίγιεχ φτάνει στο Λονδίνο για να προσφέρει τις τρομερές ασίστ που έχει στο ... μενού των ποδοσφαιρικών του χαρακτηριστικών.

Τις διαγώνιες κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και που φυσικά θα καλύψουν τις κινήσεις που χάνει η Τσέλσι από τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις των Γουίλιαν και Πέδρο. Ο «μάγος», όπως τον χαρακτηρίζουν στο Άμστερνταμ έχοντας ετοιμάσει για εκείνον μια τρομερά συγκινητική αποχαιρετιστήρια συνέντευξη σε θέατρο της πόλης κατά τη διάρκεια του lockdown, θα προσφέρει φρέσκια σκέψη και απόλυτο συνδυασμό με τις κινήσεις των ταχύτατων ποδιών του...

Ο Κριστιάν Πούλισικ έτοιμος να γίνει εσωτερική μεταγραφή

Ούτε ρυθμό πρόλαβε να βρει, ούτε τα σταθερά πατήματά του, ούτε να πείσει τον Λάμπαρντ και παράλληλα ήρθε αντιμέτωπος και με ατυχία τραυματισμού. Ο Κριστιάν Πούλισικ αποκτήθηκε από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ως ένας ποδοσφαιριστής που μεσοεπιθετικά και κυρίως από τις πτέρυγες θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, όμως, η πρώτη του σεζόν με τη μπλε φανέλα ήταν αρκετά περίεργη και ομολογουμένως κακή.

Έφτασε σε σημείο να μένει εκτός αποστολής από τον προπονητή του γιατί δεν μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του στις προπονήσεις, ενώ, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που αισθανόταν, που είχε βάλει τα κλάματα στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ όταν έγινε κι εκεί αλλαγή!

Βέβαια, ο Πούλισικ είχε μια στιγμή κατά την οποία «ξύπνησε» και πέτυχε χατ-τρικ σε ματς απέναντι στην Μπέρνλι, για να γίνει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς, σε ηλικία 21 ετών και 38 ημερών, ενώ, έγινε και ο δεύτερος Αμερικανός που πετυχαίνει χατ-τρικ στην Premier League μετά τα κατορθώματα του Κλιντ Ντέμπσεϊ στην Τότεναμ.

Έπεσε και η αναβολή με την πανδημία, ο Πούλισικ κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, δηλώνει πλέον έτοιμος και το γενικότερο αίσθημα είναι πως θα πρόκειται για μια μονάδα του ρόστερ που θα μπορεί να θεωρηθεί εσωτερική μεταγραφή...

 

Τελευταία Νέα