Το Street Fighter παραμένει αξέχαστο!

Gazzetta team
Το Street Fighter παραμένει αξέχαστο!

bet365

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του slot που αντλεί έμπνευση από το δημοφιλές fighting game, το Gazzetta Weekend journal θυμάται τις αγνές εποχές των «ουφάδικων»!

Street Fighter™ II: The World Warrior Slot: Νέο παιχνίδι που συναρπάζει! |21+

H ευτυχία του παιδιού που είχε στην τσέπη του αρκετά «εικοσάρικα», «πενηντάρικα» ή «κατοστάρικα», ανάλογα την εποχή, με λίγα πράγματα μπορούσε να συγκριθεί. Το πρώτο χαμόγελο έσκαγε από το πέρασμα της πόρτας των «ηλεκτρονικών» και το μάτι έπεφτε αμέσως στον μοχλό ή στο σκαμπό του αγαπημένου παιχνιδιού. Αν η θέση ήταν κατειλημμένη, το παιδί έπαιζε για λίγο κάπου αλλού, με κλεφτές ματιές προς το αντικείμενο του πόθου, προσπαθώντας να... χάσει την κατάλληλη στιγμή. Κι έπειτα, κουδούνιζε για λίγο την τσέπη και καθόταν ακριβώς εκεί που έπρεπε.

Τα περίφημα «ουφάδικα», τα μαγαζιά δηλαδή με τις ογκώδεις arcade μηχανές ηλεκτρονικών παιχνιδιών που λειτουργούσαν με κέρματα, μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Στις εποχές όπου τα videogames δεν είχαν μπει ακόμα στο σαλόνι μας, γίνονταν πόλος έλξης. Σε πόλεις και χωριά, τόσοι και τόσοι πιτσιρικάδες ξεροστάλιαζαν για ένα χαρτζιλίκι που θα τους ταξίδευε στη φαντασία. Το Street Fighter είναι ένα από τα πλέον διαχρονικά παιχνίδια, που παραμένει ακόμα και σήμερα στην καρδιά τους!

Το Street Fighter έκανε πρεμιέρα το 1987 κι έγινε σχεδόν αμέσως ένα από τα αγαπημένα Fighting Games, καθώς κυκλοφόρησε για τα πιο διαδεδομένα συστήματα της εποχής. Ο παίκτης μπορούσε να επιλέξει τον Ryu, έναν νεαρό master στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος έπαιρνε μέρος σε τουρνουά πολεμικών τεχνών στο δρόμο. Πέντε διαφορετικές χώρες, δέκα αντίπαλοι. Αν στο παιχνίδι έμπαινε δεύτερος παίκτης, τότε μπορούσε να χειριστεί το αμερικανικό alter ego του Ryu, τον Ken. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Capcom παρουσίασε το… sequel του Street Fighter, το οποίο έμελλε να γίνει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παιχνίδια στην ιστορία!

Το Street Fighter ΙΙ ήταν μια πολύ στάνταρ επιλογή στα «ηλεκτρονικά», με αρκετά παιδιά να συνωστίζονται τριγύρω του και να παίζουν συχνά και το περίφημο «διπλό»! Το αεροπλανάκι της αρχικής οθόνης ξεκινούσε την πτήση του και ταξίδευε τον παίκτη σε όλο τον κόσμο, για να αντιμετωπίσουν τους διαβόητους αντιπάλους. Οι χαρακτήρες ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή και συνήθως ο καθένας είχε τον αγαπημένο του. Τα περίφημα «Hadouken» και «ελικοπτεράκια» του κοκκινοντυμένου Ken και του λευκοντυμένου Ryu!

Ο Dhalsim με τα επεκτεινόμενα άκρα και τις φωτιές από το στόμα, ο Honda που μας έμαθε από μικρούς τι σημαίνει σούμο, με το ταχύτατο χέρι, ο Blanka που... ρουφούσε αίμα, η Τσαν-Λι, πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε fighting game τέτοιου βεληνεκούς, ο Guile με το τρομερό μαλλί και την «αμερικανιά», ο Σοβιετικός παλαιστής Zangief που κάθε πιτσιρικάς πρόφερε με διαφορετικό τρόπο! Εκείνες τις ημέρες δεν είχε και τόση σημασία, όμως ο καθένας είχε τη δική του ιστορία, το δικό του προφίλ και ένα background σχετικά με τη χώρα προέλευσης. Υπάρχουν... μαρτυρίες παιδιών που έμαθαν για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αναζητώντας στον χάρτη τον τόπου του αγαπημένου τους Zangief!

Street Fighter II™: The World Warrior Slot, καθημερινές προσφορές* και μεγάλα έπαθλα*: Αντέχεις περισσότερη αδρεναλίνη; |21+

Το παιχνίδι ήταν απλό, αλλά συγκλονιστικά καλό. Οι μοχλοί έβγαζαν «φωτιές», τα χέρια πήγαιναν αυτόματα στους συνδυασμούς κουμπιών που προκαλούσαν τις ειδικές κινήσεις του κάθε μαχητή και η δράση απογειωνόταν! Δεν είναι τυχαίο που ακολούθησαν πάρα πολλές συνέχειες, αλλά και μεταφορές στη μικρή και την μεγάλη οθόνη. Αργότερα, όταν κυκλοφόρησε για τις κονσόλες τελευταίας τεχνολογίας, οι νεότεροι που είχαν ακούσει για τις θρυλικές μάχες στα «ηλεκτρονικά» είχαν πλέον την ευκαιρία να τις ζήσουν!

Ακόμα και σήμερα, το παιχνίδι αποτελεί πηγή έμπνευσης. Στις 21/05 του 2020, η NetEnt κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο Street Fighter II™: The World Warrior Slot, ένα «φρουτάκι» με διάταξη 5x5 και εντυπωσιακές λειτουργίες. Ο χρήστης διαλέγει έναν από τους οκτώ χαρακτήρες του video game, για να αντιμετωπίσει σε εικονικές μάχες τους αντιπάλους του. Κάθε επιτυχημένος συνδυασμός «γεμίζει» την μπάρα του ήρωα και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μεταφέρεται στη λειτουργία των επιπλέον περιστροφών*. Παράλληλα, όσο «επικρατεί» των αντιπάλων του, τόσο πιο κοντά φτάνει στο να αντιμετωπίσει τον Mr Bishop, «ξεκλειδώνοντας» ακόμα περισσότερες λειτουργίες του παιχνιδιού!

Παίξε νόμιμα τo ολοκαίνουριο Street Fighter™ II: The World Warrior Slot και 2200+ δημοφιλή παιχνίδια καζίνο στην bwin. |21+

Tα φύλλα της τράπουλας (9, 10, J, Q, K) αναπαριστούν τα βασικά σύμβολα, ενώ οι μαχητές του Street Fighter™ II συνιστούν τα υψηλότερης αξίας σύμβολα. Scatter δεν εμφανίζεται στο παιχνίδι, καθώς οι επιπλέον γύροι* ενεργοποιούνται από τις εικονικές μάχες, ενώ το wild δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το λογότυπο του τίτλου! Ένα all time classic θέμα, με ξεχωριστή σημασία!

Όσα εντυπωσιακά video games κι αν κυκλοφορήσουν, όσο κι αν τα γραφικά και το gameplay φτάνουν σε κάποιο επίπεδο, κάποια παιχνίδια θα παραμείνουν για πάντα αγαπημένα, συνδυάζοντας αναμνήσεις και συναίσθημα! Το Street Fighter II βρίσκεται ανάμεσά τους…

Η συχνή συμμετοχή σε παίγνια εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλεια περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Απαγορεύεται να παίζουν τυχερά παίγνια άτομα κάτω των 21 ετών. Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

 

Τελευταία Νέα