Οι απίθανες χρονιές των «μάγων» του Big-3 (vids)

Οι απίθανες χρονιές των «μάγων» του Big-3 (vids)

bet365

Το G-Weekend σας παρουσιάζει τις χρονιές που οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς σάρωσαν τα... πάντα στα κορτ.

Για περισσότερο από 15 χρόνια το παγκόσμιο τένις είναι υπόθεση του περίφημου Big-3. Έτσι ονομάστηκε η σπουδαία τριάδα του τένις την οποία και αποτελούν ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στην εποχή τους άφησαν ελάχιστους να κερδίσουν τίτλους ειδικά σε επίπεδo Grand Slam και Masters και δημιούργησαν σπουδαία ρεκόρ τα οποία θα μνημονεύονται για ...πάντα.

Ο Ελβετός, ο Ισπανός και ο Σέρβος συνεχίζουν ακόμη να παίζουν τένις και δεν υπάρχει απόφαση για σοβαρά θέματα του αθλήματος που να μην έχουν πει την γνώμη τους.

Οι τρεις αυτοί τενίστες έχουν σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα θα είχαν και χρονιές που θα πέτυχαν ρεκόρ συγκομιδής τίτλων στην καριέρα τους.

Χρονιές που απαραίτητα δεν έπαιξαν το καλύτερο τένις της καριέρας τους αλλά κέρδισαν σχεδόν τα πάντα. Σχεδόν γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει καταφέρει ως το 2020 να κατακτήσει και τα 4 Grand Slam μέσα σε μια περίοδο.

Το G-Weekend παρουσιάζει τις μαγικές χρονιές των "μάγων" του τένις:

Μια ντουζίνα τίτλοι

Το 2006 ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτά 3 από τα 4 Grand Slam. Κάνει την αρχή από τη Μελβούρνη και το Australian Open εκεί όπου στον τελικό νικά τον Μάρκο Παγδατή και αρχίζει η καταμέτρηση.

Στο Roland Garros θα φτάσει ως τον τελικό αλλά θα ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ αλλά στο Wimbledon θα νικήσει τον Ισπανό και μάλιστα θα του πάρει και το 1ο σετ με 6-0!

Το 3ο Grand Slam θα έρθει στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο μετά από τη νίκη του επί του Άντι Ρόντικ. Εκείνη τη χρονιά ο Ελβετός τενίστας θα κατακτήσει 4 τίτλους Masters (Indian Wells, Miami Open , Madrid Open, Rogers Cup) αλλά και το Tennis Masters Cup.

Από την συλλογή του δεν θα λείψει ο τίτλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βασιλεία, ενώ θα επικρατήσει στο Τόκιο, στο Χάλε και στη Ντόχα. Εκτός από το Roland Garros θα χάσει και σ' ακόμη 3 τελικούς, τους 2 σε Ρώμη και Μόντε Κάρλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο το 2004 όσο και το 2005 έφτασε στους 11 τίτλους και είναι ο μοναδικός από τους Big-3 με 3 σεζόν με διψήφιο αριθμό τίτλων. Στην καριέρα του θα φτάσει στο 3/4 σε Grand Slam συνολικά 3 χρονιές.

Μικρός μόνο στα χαρτιά...

Ο Ισπανός τενίστας με καταγωγή από τη Μαγιόρκα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του την πραγματοποίησε όταν ήταν μόλις 19 ετών! Γεννήθηκε το 1986 και το 2005 έκανε απίστευτα πράγματα στα κορτ του κόσμου!

Εκείνη τη χρονιά έχει τους ίδιους τίτλους και τους ίδιους τελικούς (12) με τον "παλιό" Ρότζερ Φέντερερ. Το 2005 ο Ράφα Ναδάλ κατακτά το 1ο του τρόπαιο στο Roland Garros εκεί όπου σήμερα έχει να επιδείξει 12!

Είναι το μοναδικό του Grand Slam στο 2005. Κατακτά όμως 4 Masters (Monte Carlo, Madrid, Rome, Rogers Cup) και χάνει στον τελικό του Miami Open από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Κερδίζει ακόμη τουρνουά στη Βραζιλία, στο Πεκίνο, στη Βαρκελώνη, στο Ακαπούλκο, στη Στουτγάρδη, στη Σουηδία. Καλύτερος παίκτης της χρονιάς είναι ο Φέντερερ τον οποίο λόγω ηλικίας ο Ναδάλ δεν μπορεί να συναγωνιστεί ακόμη ειδικά στα Grand Slam.

To 2013 o Ναδάλ θα φτάσει για μια ακόμη φορά σε διψήφιο αριθμό τίτλων ενώ τραία χρόνια πριν (2010) έχει καταφέρει να κατακτήσει 3 Grand Slam σε μια σεζόν.

Ο άρχοντας των Masters

Από τους 79 τίτλους καριέρας που έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς τους περισσότερους τους κατέκτησε το 2015. Τότε σταμάτησε στους 11 ενώ είχε και 4 χαμένους τελικούς.

Ήταν μια εκπλητική χρονιά, για τον έμπειρο πλέον Σέρβο, ο οποίος και ως πιο νέος το 2011 είχε κερδίσει 10 τίτλους. Το 2015 ο "Νόλε" κατέκτησε 6 από τα 9 Masters αλλά και το ATP Finals.

Στέφτηκε πρωταθλητής στο Indian Wells, Miami Open, Monte Carlo, Rome Open, Shanghai και Paris Open ενώ ηττήθηκε από τον Μάρεϊ στο Rogers Cup, από το Φέντερερ στο Cincinnati και πάλι από τον Φέντερερ στο Ντουμπάι (ATP 500).

Είναι πρωταθλητής σε 3 από τα 4 Grand Slam. Χάνει την κούπα από τον Βαβρίνκα στο Roland Garros ενώ έχει αποκλείσει τον Ναδάλ στον προημιτελικό και τον Μάρεϊ στον ημιτελικό!

Στο Australian Open αφήνει στη 2η θέση τον Μάρεϊ ενώ τόσο στο Wimbledon όσο και στο US Open επικρατεί στον τελικό του Φέντερερ. Εκτός από τα 3 Grand Slam και τα 6 Masters είναι νικητής στο Πεκίνο και στο ATP Finals όπου πάλι κερδίζει τον Φέντερερ!

Είναι φυσικά ο πολυτιμότερος της χρονιάς. Για την ιστορία είναι η 2η σεζόν του μετά από το 2011 που κατακτά 3 Grand Slam.

 

Τελευταία Νέα