Μια φάση, μια ιστορία: Η «ντρίμπλα του αιώνα» από τον Χατζηπαναγή! (vid)

Μια φάση, μια ιστορία: Η «ντρίμπλα του αιώνα» από τον Χατζηπαναγή! (vid)

bet365

Το G-Weekend καταγράφει το μεγαλείο του Βασίλη Χατζηπαναγή θυμίζοντας την «ντρίμπλα του αιώνα» με τακουνάκι εις βάρος του Τάκη Στυλιανόπουλου...

Εάν κάποιος αδαής σε θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σου ζητήσει να του δείξεις μια περίτεχνη ενέργεια από ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στη χώρα μας το πιθανότερο είναι να γυρίσεις το ρολόι του χρόνου στις 14 Μαρτίου 1982, τότε που η προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής τέχνης, φαντασίας και ευφυίας, ο Βασίλης Χατζηπαναγής ανάγκασε το «Καυταντζόγλειο» να σηκωθεί στο πόδι για να τον αποθεώσει. Στο ματς του Ηρακλή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2), ο «Βάσια» μπορεί να μην σκόραρε όμως στο 29' έκανε μια ντρίμπλα που θα ζήλευε ακόμη και ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Χατζηπαναγής, ο βιρτουόζος της μπάλας, έκανε μια επέλαση από τα δεξιά αποφασίζοντας ξαφνικά να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση, αφού προηγουμένως ντρίμπλαρε με τακουνάκι! Ο αμυντικός της ΑΕΚ, Τάκης Στυλιανόπουλος με την φόρα που είχε πάρει έχασε την ισορροπία του πέφτοντας στο χορτάρι, αδυνατώντας να αντιληφθεί την μοναδική έμπνευση του ηγέτη του Ηρακλή.

Χαρακτηρίστηκε ως η «ντρίμπλα του αιώνα» με τον ταπεινό Χατζηπαναγή να τονίζει πως σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να γελοιοποιήσει τον αντίπαλο του, αλλά απλά να του ξεφύγει! Ο Στυλιανόπουλος, περιέγραψε ως σόουμαν τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών σημειώνοντας ωστόσο, πως τον αδικεί η φάση αφού γλίστρησε.

Ο «Νουρέγεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που άφησε την δική του ξεχωριστή πινελιά στο κατά τα άλλα τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνιστούσε από μόνος του λόγο για να τον παρακολουθήσεις δια ζώσης στο γήπεδο ανεξαρτήτου συλλογικής προτίμησης.

Γκολ από κόρνερ, διαστημικές πάσες και ασίστ, ντρίμπλες που δεν βλέπεις ούτε σε video games... «Η τεχνική κατάρτιση δεν διδάσκεται. Είναι από το μυαλό. Γεννιέσαι, είναι η φαντασία, το έχεις από μόνος σου, είναι έμφυτο. Κάποια τεχνικά σημεία τα διδάσκεσαι, αλλά αυτό που θέλεις να κάνεις στο γήπεδο προέρχεται από το μυαλό», είχε πει στο gazzetta.gr, ο «ζογκλέρ του ποδοσφαίρου».

Δεν τον γέννησε μάνα, αλλά μπάλα γράφτηκε χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή σε μια προσπάθεια να αποδοθεί το μεγαλείο του σπουδαίου «Βάσια»..

Θυμηθείτε την ντρίμπλα του αιώνα στο (0' 25'').

 

Τελευταία Νέα