Voyagers! (Ταξιδιώτες στο χρόνο): Η κορυφαία σειρά στα 80s!

Voyagers! (Ταξιδιώτες στο χρόνο): Η κορυφαία σειρά στα 80s!

bet365

To G-Weekend γράφει για ένα διαμάντι της μικρής οθόνης στα '80s. Η ιστορία των «Voyagers» που ταξίδευαν στον χρόνο προκειμένου να διασφαλίσουν πως τα γεγονότα της ανθρωπότητας θα εξελιχθούν ομαλά, αλλά και η ακούσια αυτοχειρία του πρωταγωνιστή σε ηλικία μόλις 26 ετών!

Εκατοντάδες σειρές γυρίστηκαν την δεκαετία του '80. Μαγκάιβερ, Ιππότης της Ασφάλτου, Ομάδα Α, οι Σκληροί του Μαϊάμι, Ντιουκς, Μπιλ Κόσμπι, Αλφ ο Εξωγήινος, Η Πεντάμορφη και το Τέρας ήταν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς, προκαλώντας αίσθηση και στην χώρα μας.

Ήταν η εποχή, όπου το πρόγραμμα της ΕΡΤ ξεκινούσε στις 17.00 και ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός ήταν άγνωστη λέξη αφού η ιδιωτική τηλεόραση γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Τότε έπρεπε να περιμένουμε μια εβδομάδα για να παρακολουθήσουμε το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς και αν για κάποιο λόγο το χάναμε αναγκαζόμασταν (στην προ-video εποχή) να βασιστούμε στις μαρτυρίες τρίτων οπτικοποιώντας στο μυαλό μας όσα εκτυλίχθηκαν.

Μέσα στον ορυμαγδό αμερικανικών σειρών, υπήρξαν και εξαιρετικές παραγωγές, οι οποίες για μια σειρά από λόγους πέρασαν όμως στα «ψιλά».

Μια τέτοια περίπτωση ήταν το Voyagers (Ταξιδιώτες στο χρόνο) που προβλήθηκε στη σεζόν 1982/83. Μια ιδέα μπροστά από την εποχή της που τα είχε όλα!

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Φινέας Μπογκ είναι ένας ταξιδιώτης του χρόνου αλλά και αθεράπευτος «γυναικάς», ο οποίος με τη βοήθεια ενός νεαρού αγοριού, του Τζέφρυ Τζόουνς, χειρίζονται την συσκευή «Omni» που τους επιτρέπει να διακτινίζονται στο παρελθόν και να εξασφαλίζουν ότι η ιστορία θα εξελιχθεί όπως τη γνωρίζουμε.

Καταιγιστική δράση, περιποιημένη παραγωγή και σκηνικά με πρωταγωνιστή τον Φινέα Μπονγκ, ο οποίος έχοντας χάσει το βιβλίο της Ιστορίας αναγκάζεται να πάρει μαζί του, ως συνταξιδιώτη τον πιτσιρικά. Ο τελευταίος, όπως αποδεικνύεται έχει απίστευτες γνώσεις στην Ιστορία και μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει το χαμένο του βιβλίο!

Από τα 20 επεισόδια που γυρίστηκαν, τα ταξίδια εκτείνονται μεταξύ άλλων από τη Ρωμαϊκή εποχή, στον Μεσαίωνα, στην εποχή του Αϊνστάιν, του Τιτανικού, του Νιλ Άρμστρονγκ στο διάστημα, την Αρχαία Αίγυπτο, στο Φαρ Ουέστ, αλλά και στα χρόνια του μάγου Χουντίνι.

Δείγμα της ποιότητας της σειράς και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της, η ατάκα στο φινάλε: «Έαν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για όσα είδατε στο επεισόδιο, κάντε ένα ταξίδι στη πλησιέστερη δημόσια βιβλιοθήκη σας. Τα πάντα βρίσκονται στα βιβλία».

Τον πλέον τραγικό της όλης ιστορίας είναι πως ο Jon-Erik Hexum, έναν χρόνο αργότερο αυτοπυροβολήθηκε άθελα του, χάνοντας την ζωή του σε ηλικία μόλις 26 ετών. Ο Jon-Erik Hexum περίμενε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς περιπέτειας του CBS «Cover Up» και λόγω της καθυστέρησης του καστ περιεργάζονταν ένα Magnum 44άρι.

Θεωρώντας πως πρόκειται για ένα ψεύτικο όπλο πάτησε την σκανδάλη με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Μπέβερλι Χιλς σε κωματώδη κατάσταση χάνοντας εν τέλει τη ζωή του...

 

Τελευταία Νέα