Πέντε crime Netflix TV series για ένα…φονικό Weekend!

Χρήστος Κιούσης
Πέντε crime Netflix TV series για ένα…φονικό Weekend!

bet365

O Xρήστος Κιούσης συνεχίζει να «μένει σπίτι» και μέσα από το G-Weekend επιστρέφει με... CrimeTV Series προτάσεις!

Στην κατηγορία Netflix Originals και ειδικότερα στην αγαπημένη μου κατηγορία CrimeTV Series θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία και ειδικότερα την περίοδο της καραντίνας θα ανακαλύψετε ότι η κατηγορία αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ όσο περιμένατε. Επειδή έχω πολλάκις βουτήξει σε αυτήν κι έχω ψαρέψει διαμαντάκια, επιτρέψτε μου να σας προτείνω μερικά:

The Valhalla Murders

Δεν είναι η καλύτερη των πέντε αλλά είναι αξιοπρεπέστατη αν αντέχετε να ακούτε επί 8 επεισόδια την ισλανδική γλώσσα και να βλέπετε άφθονο χιόνι! Μας κάνει για ορεκτικό αλλά μην τη δείτε μετά από τα επόμενα γιατί θα σας φανεί ελαφριά! Εγκλήματα που σχετίζονται με ένα ίδρυμα που φιλοξενούνταν παιδιά ορφανά ή προβληματικών οικογενειών, ένας κακότροπος αστυνομικός επαναπατρισθείς από το Όσλο ειδικά για την υπόθεση και κάνα δυο παράλληλες των εγκλημάτων ιστορίες.

Mindhunter

Απλά εξαιρετική ατμόσφαιρα, ερμηνείες, εικαστική αποτύπωση των 80’s, εμβάθυνση στις μεγαλύτερες εγκληματικές φυσιογνωμίες των ΗΠΑ και η προσπάθεια του FBIνα δημιουργήσει το πρώτο τμήμα Συμπεριφορικής Ανάλυσης για να κατανοεί τι είναι αυτό που κυνηγάει. Μην την ξεκινήσετε νυσταγμένοι, είναι λίγο αργή και υποτονική σειρά και μπορεί να σας «στείλει». Τόσο ξεκούραστοι που είμαστε όμως αυτόν τον καιρό ποιος νυστάζει;

Fauda

Από τις αγαπημένες μου. Έφαγα μια φλασιά με σειρές και ταινίες που μας μεταφέρουν στη Μέση Ανατολή, είναι βέβαια από την ισραηλινή οπτική χωρίς όμως να κρύβει και τους ψυχάκηδες των Μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ. Προσωπικά δε με χαλάνε η εβραϊκή και η αραβική γλώσσα, το χειρότερο όλων είναι ότι πολλά από αυτά που περιγράφονται συμβαίνουν στα αλήθεια σε μια περιοχή όπου ο θρησκευτικός φανατισμός και το μίσος βασιλεύουν για αιώνες.

Suburra: Blood on Rome

Πιο ρηχή αλλά και πιο «ευχάριστη» στην τηλεθέαση, με ωραιότερα αγόρια για να ευχαριστηθούν και οι τηλεθεάτριες και μια opening scene με τον δικό μας Γεράσιμο Σκιαδαρέση ως καθολικό Καρδινάλιο σε οίκο ανοχής με πολλαπλές παρτενέρ, ναρκωτικά κι ολόγυμνο. Εξαιρετική η δική του ερμηνεία, ανώτερη του μέσου όρου της σειράς που όμως βλέπετε ωραιότατα και συνδυάζει Μαφία, Τσιγγάνους, διεφθαρμένες Αρχές, Βατικανό και την πάντα ευχάριστη ιταλική γλώσσα.

Manhunt: Unabomber

Η καλύτερη των 5 είναι αυτή! Με δυνατό στόρι μοιάζει με το Mindhunter σε αρκετά σημεία αλλά με καλύτερα χτισμένη πλοκή και μεγαλύτερο φιλοσοφικό υπόβαθρο εκ μέρους του εγκληματία. Σοκαριστικό ότι αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα και στο ανθρωποκυνηγητό του βομβιστή του Ταχυδρομείου. Και πάλι εξαιρετική χωροχρονική μεταφορά από κουστούμια και αυτοκίνητα μέχρι αισθητική και φωτογραφία. Την είδα μια κι έξω και δεν το μετάνιωσα.

Το επόμενο ΣΚ θα επιστρέψω με online ταινίες γιατί υπάρχετε κι εσείς οι μυστήριοι που δεν θέλετε να παρακολουθείτε σειρές! Ακολουθούν βιβλία, βινύλια κι έτσι όπως πάει θα έχουμε μακρά σειρά καλλιτεχνικών προτάσεων λόγω κορονοϊού.

#Μένουμε Σπίτι #ΜένουμεΥγιείς και συνεχίζουμε την ειρηνική επανάσταση του καναπέ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα