Κουίζ μόνο για δυνατούς: Τώρα εσύ νομίζεις ότι ξέρεις από ΠΑΟΚ;

Κουίζ μόνο για δυνατούς: Τώρα εσύ νομίζεις ότι ξέρεις από ΠΑΟΚ;

bet365

Για αυτούς που ξέρουν κατά πού πέφτει η Τούμπα! Έκανες το quiz, μάθε τα πάντα για τον ΠΑΟΚ των 94 ετών! Το G-Weekend σου δίνει την πάσα για να περάσεις την ώρα σου σε άκρως ασπρόμαυρο φόντο.

Ήταν 30 Μαρτίου του 1926, πριν από 94 χρόνια, όταν πρωτοέπεσε ο σπόρος της δημιουργίας του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών!

Ο Π.Α.Ο.Κ. πήρε «σάρκα και οστά» λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Απριλίου, ωστόσο εκείνο το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με φόντο τον Θερμαϊκό Κόλπο, «γεννήθηκε» η ιδέα της δημιουργίας μιας ομάδας που θα κουβαλάει για πάντα τις χαμένες πατρίδες.

Με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923 φθάνουν στη χώρα νέοι ελληνικοί πληθυσμοί, φορείς μιας πολιτιστικής παράδοσης, πρόσφυγες. σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, με την Μικρασιατική Καταστροφή και τα δεινά επακόλουθα του ξεριζωμού του μικρασιατικού ελληνισμού να έχουν σημαδέψει την εποχή και τη χώρα. Μέσα από αυτό το πολύχρωμο σκηνικό «γεννιέται» ο Π.Α.Ο.Κ.

Πριν από 94 μπήκε η σπίθα για τη δημιουργία κάτι πολύ μεγάλου, κάτι πολύ ωραίου στα δικά μας μάτια και στη δική μας ψυχή.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ…

 

Τελευταία Νέα