Παναιτωλικός – Πανιώνιος: Τα tips του αγώνα της χρονιάς!

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός – Πανιώνιος: Τα tips του αγώνα της χρονιάς!

bet365

Τα «καναρίνια» θα υποδεχθούν τους «κυανέρυθρους» σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πάρα πολλά στη «μάχη» της παραμονής και το G-Weekend καταγράφει τα «δυνατά» τους σημεία, ενόψει ενός παιχνιδιού που έχει τον χαρακτήρα «τελικού».

Ματς χωρίς αύριο είναι το σημερινό του Αγρινίου (15:00), όπου ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο. Δεν δύναται να θεωρηθεί υπερβολή αν ειπωθεί πως σε 90 και κάτι λεπτά θα παιχθούν, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, οι κόποι όλης της χρονιάς, αφού αν ηττηθούν θα βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε πως σε περίπτωση νίκης των «κυανοκίτρινων». θα «εκτοξευτούν» αυτόματα στο «+7» από τους φιλοξενούμενούς τους και θα απομένουν μόλις 8 παιχνίδια για το φινάλε της σεζόν. Δηλαδή οι Νεοσμυρνιώτες για να τους προσπεράσουν θα αναζητούν ως το τέλος, «χοντρικά», 3 παραπάνω νίκες, αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη.

Ας δούμε λοιπόν που... ποντάρουν οι «μονομάχοι» μας ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης, ώστε να πάρουν τη νίκη σε έναν «τελικό».

Ο Παναιτωλικός...

*Στην άκρως βελτιωμένη εικόνα του στο 2020. Οι μεταγραφές που έκανε άλλαξαν άρδην την εικόνα του και πλέον είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και θέλει να ορίζει τον ρυθμό. Στο νέο έτος μάζεψε 6 βαθμούς σε 8 παιχνίδια του (1-3-4), ενώ οι 2 από τις 4 ήττες του προήλθαν με γκολ στις καθυστερήσεις (από Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης).

*Στο γεγονός πως απέκτησε το «εύκολο γκολ». Η έλευση παικτών όπως οι Ντάουντα, Ρόσα, Αλβαρεζ και Μουνιέ του «επιτρέπουν» να βγάζει φάσεις. Κυρίως στο Αγρίνιο όπου σε 4 εκεί παιχνίδια του στο 2020 σημείωσε ισάριθμα γκολ, είχε 2 δοκάρια και 5-6 «καθαρές» φάσεις για να σκοράρει.

*Στο «καλό φεγγάρι» που βρίσκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές του. Κυρίως οι Ρόσα, Ντάουντα που σε 6 κοινές τους εμφανίσεις με την «κυανοκίτρινη» φανέλα έχουν σημειώσει, αθροιστικά, ισάριθμα τέρματα και μετρούν επιπλέον 2 ασίστ.

*Στον παράγοντα έδρα. Εσχάτως τα «καναρίνια» παρουσιάζουν στο Αγρίνιο πολύ καλό πρόσωπο και στα 5 εκεί τελευταία τους παιχνίδια κέρδισαν ΟΦΗ και Αρη, ισοφαρίστηκαν στον έξτρα χρόνο από τον Βόλο και έχασαν μόνο από τον Ατρόμητο με γκολ στο 90'+4'.

Ο Πανιώνιος...

*Η αποχώρηση του Παπαβασιλείου. Μια αλλαγή προπονητή πάντα προκαλεί ένα ηλεκτροσόκ στις ομάδες και στους παίκτες. Οι «κυανέρυθροι» έχουν έναν επιπλέον λόγο να αποδείξουν πράγματα ακόμα και ως προς τον πρώην προπονητή τους.

*Στην βαριά φανέλα. Μπορεί οι φανέλες από μόνες τους να μην παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά καλώς ή κακώς έχουν άλλη δυναμική. Ο Πανιώνιος έχει κάτι το μαγικό να αλλάζει τις καριέρες ποδοσφαιριστών που σε άλλες ομάδες απλά θα ήταν απαρατήρητοι.

*Το φετινή αήττητο κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν αντιμετωπίσει τον επερχόμενο αντίπαλο τους την φετινή σεζόν τρεις φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ακόμα δεν έχουν γνωρίσει την ήττα. Στο πρωτάθλημα είχαν επικρατήσει με το άνετο 3-0, ενώ στα δύο ματς Κυπέλλου είχαν φέρει δύο ισοπαλίες (0-0 στο Αγρίνιο, 1-1 στη Νέα Σμύρνη).

*Περισσότερους βαθμούς ακόμα και με το -6. Αν δει κανείς την βαθμολογία ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή έχει 10 βαθμούς, αλλά αν υπολογίσει ότι έπρεπε να καλύψει και το -6 σημαίνει ότι στον αγωνιστικό χώρο έχει κερδίσει 16 βαθμούς. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός έχει 14 και αυτό δείχνει πως ο Ιστορικός μόνο χαμένος από χέρι δεν είναι.

 

Τελευταία Νέα