«Σοκαρίστηκα κι εγώ με την “ποδιά” στον Κακά»! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
«Σοκαρίστηκα κι εγώ με την “ποδιά” στον Κακά»! (vids)

bet365

Ο άνθρωπος που έγινε viral για το «τούνελ» στον Κακά, ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Τζαμάλ Φαρίντ, μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για τη μαγική στιγμή της «ποδιάς» στον Βραζιλιάνο θρύλο σε αγώνα 6x6 στο Λονδίνο!

Ο 24χρονος Τζαμάλ Φαρίντ, αγωνίζεται στην Hackney Wick που έχει ξεχωριστή ιστορία...

Ήταν ένα συνηθισμένο μεσημέρι σαν όλα τα υπόλοιπα στα οποία περνούσε χρόνο στο γήπεδο με έναν αγώνα 6x6 στο Χάγκερστον του Λονδίνου.

Η καμπάνια «Rent – A – Pred» της Adidas, θα του άλλαζε τη ζωή. Ο Κακά θα φορούσε ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια και θα εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά στις δύο ομάδες για να συμπληρωθούν τα άτομα και να γίνει το παιχνίδι επί ίσοις όροις!

«Ήταν έκπληξη, δεν γνωρίζαμε ότι θα έρθει να παίξει μαζί μας... Το κράτησαν μυστικό αυτοί που το κανόνισαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, απλά τον είδαμε να μπαίνει στο γήπεδο! Ήταν ένα τεράστιο σοκ για εμένα και για όλους μας να βλέπουμε έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο να έρχεται στην γειτονιά μας για να παίξει μπάλα μαζί μας» είπε αρχικά στο Gazzetta Weekend Journal ο Φαρίντ!

Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής – που παίζει ως φουλ μπακ στο κανονικό γήπεδο – θα γινόταν γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το βίντεο μ' εκείνον πρωταγωνιστή θα γινόταν viral όσο ελάχιστα...

Έχοντας τον Κακά στην πλάτη του, θα έκανε μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης και η μπάλα θα περνούσε ανάμεσα απ' τα πόδια του Βραζιλιάνου! «Ποδιά». Σε κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Σε κάτοχο Champions League. Σε κάτοχο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον τεράστιο, Κακά!

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνθηκα μόλις πέρασα τη μπάλα ανάμεσα απ' τα πόδια του. Ήμουν σε κατάσταση... σοκ, αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που είχε γίνει! Όταν έγινε αυτό ο Κακά άρχισε να παίρνει το παιχνίδι πολύ πιο σοβαρά και σκόραρε δυο φορές και είχε τη μια από τις δυο ασίστ μετά από το περιστατικό! Τον... νευρίασα και μας έδειξε γιατί είναι ανάμεσα στους κορυφαίους» ανέφερε στο GWJ, κάνοντας σαφές πως παρά το γεγονός πως επρόκειτο για ένα φιλικό ματς σε μια μικρή γειτονιά με παιδιά που απλά απολαμβάνουν το απλό ποδόσφαιρο, ο εγωισμός του Κακά θίχτηκε και άρχισε να παίζει ακόμα πιο σοβαρά μετά από το... πάθημα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί του όσο θα θέλαμε μετά το ματς και ούτε εγώ είχα την ευκαιρία να τα πω μαζί του, αλλά όταν του έκανα την “ποδιά” με συνεχάρη, μου είπε ότι ήταν ωραία ντρίμπλα και μου έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν πολύ όμορφη στιγμή...» πρόσθεσε ο Φαρίντ.

Ο 24χρονος άσος, αγωνίζεται για λογαριασμό της Hackney Wick. Και η αλήθεια είναι ότι για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, η ομάδα αυτή είναι παντελώς άγνωστη. Η ιστορία της, όμως, είναι συγκινητική και πανέμορφη...

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Μπόμπι Κασάνγκα. Βγήκε από τη φυλακή το 2015. Εκεί, δεν σταμάτησε λεπτό να σκέφτεται το ποδόσφαιρο, να παρακολουθεί αγώνες με τους συγκρατούμενούς του και να κανονίζει ματς στον προαύλιο χώρο. Βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά όλων η ενασχόλησή του με το άθλημα, αποφάσισε να κάνει κάτι τρομερά όμορφο...

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο (όντας γεννημένος στο Peckham) θέλησε ν' ασχοληθεί με παιδιά και νεαρούς τους οποίους στόχευσε να βοηθήσει ώστε να μην υποστούν καταστάσεις τις οποίες εκείνος βίωσε από πρώτο χέρι. Η εγκληματικότητα, η συμμετοχή του σε οργανώσεις και οι... κακές παρέες, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στη φυλακή για 8 χρόνια και θέλησε να κάνει κάτι για το οποίο θα είναι υπερήφανος και το οποίο θα έχει σημαντική και ουσιαστική προσφορά στην κάθε επόμενη γενιά.

Έτσι, ίδρυσε την Ηackney Wick FC, την οποία η Ρόμα πήρε υπό τη σκέπη της για να βοηθήσει τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και να τα κρατήσει στον αθλητισμό και μακριά από τις κακοτοπιές!

«Παίζοντας στην Hackney Wick αισθάνομαι τεράστια τιμή γιατί ξέρω ότι εκπροσωπώ την περιοχή μου, τη γειτονιά μου. Κάνω αυτό που αγαπώ. H Hackney έχει κερδίσει νέους οπαδούς και αρκετούς που την παρακολουθούν περισσότερο από πριν και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Μακάρι όλο αυτό να προσφέρει βοήθεια ώστε ορισμένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας να καταφέρουν να κάνουν το επόμενο βήμα γιατί έχουν τρομερές δυνατότητες και αξίζουν μια καλή ευκαιρία» δήλωσε ο Τζαμάλ Φαρίντ στο Gazzetta Weekend Journal, έχοντας πλέον παραλάβει ως δώρο και τα παπούτσια τα οποία φόρεσε ο Κακά στο παιχνίδι που συμμετείχαν μαζί!

«Αυτό που θέλω να πω και να τονίσω, κυρίως σε αυτούς που κυνηγούν το όνειρο της ποδοσφαιρικής καριέρας, είναι να μη σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι αξίζουν και ποτέ να μη σταματούν να πιστεύουν σε αυτό που θέλουν. Χρειάζεται όμως και τεράστια προσπάθεια για να φτάσεις σε αυτό που θέλεις. Τίποτα, ποτέ, δεν σου χαρίζεται στη ζωή. Πρέπει να βγαίνεις στη μάχη και να παλεύεις για να το πάρεις» ήταν το μήνυμα του Φαρίντ μέσω του GWJ.

 

Τελευταία Νέα