Καραταΐδου: H κόρη του κάπτεν του Ολυμπιακού, χορεύτρια στις ΗΠΑ! (vids)

Καραταΐδου: H κόρη του κάπτεν του Ολυμπιακού, χορεύτρια στις ΗΠΑ! (vids)

bet365

Η Παρασκευή Καραταΐδου, κόρη του άλλοτε αρχηγού του Ολυμπιακού, μιλάει στο G-Weekend για την καριέρα της στη Νέα Υόρκη και τα όνειρα της.

Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας της και είδωλο της, ήταν αρχηγός του Ολυμπιακού και μέλος της εθνικής ομάδας. Τον πρόλαβε να κερδίζει τίτλους με την ομάδα του Πειραιά αλλά και να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ. Μάλλον από εκεί... ζήλεσε και θέλησε όταν μεγαλώσει να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ.

Πεισματάρα όπως ο πατέρας της. Δουλευταρού όπως ο πατέρας της. Με υψηλούς στόχους όπως ο μπαμπάς της.

Η Παρασκευή Καραταΐδου δεν παίζει ποδόσφαιρο όπως ο μπαμπάς της, ο Κυριάκος Καραταΐδης, ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά χορεύει. Η "Para" όπως την φωνάζουν στις ΗΠΑ και στη Νέα Υόρκη όπου ζει και δουλεύει τα τελευταία 2,5 χρόνια μιλάει στο G-Weekend για την ζωή και την καριέρα της στην μεγαλούπολη της χώρας των ευκαιριών.

«Διαβατήριο οι καλές δουλειές στην Ελλάδα»

Στην Ελλάδα χόρεψε μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, την Ελένη Φουρέιρα αλλά και τον Σάκη Ρουβά στα σχήματα τους. Ξεχώρισε και έμαθε πολλά δίπλα στους "σταρ" της εγχώριας showbiz. «Οι δουλειές αυτές με βοήθησαν να πάρω την καλιτεχνική "βίζα" και το "εισιτήριο" για τις ΗΠΑ. Είναι σπουδαίο να δουλεύεις δίπλα σε ονόματα όπως η Παπαρίζου, η Φουρέιρα και ο Ρουβάς. Με βοήθησαν να δω τα πάντα επαγγελματικά. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όπως και τη χορογράφο Chali Jennings και τον σκηνοθέτη Απόλλωνα Παπαθεοχάρη που με πίστεψαν», μας λέει αρχικά η Παρασκευή για τις εμπειρίες της από την Ελλάδα.

Στις ΗΠΑ έχει κάνει σπουδαίες δουλειές. Σπούδασε στο Broadway Dance Center και έχει δουλέψει ήδη με ονόματα όπως η Bebe Rexha και η Brandy. «Είχα την τιμή και τη χαρά να δουλέψω με αυτά τα δυο top ονόματα στις ΗΠΑ», λέει και συνεχίζει μιλώντας για τις άλλες δουλειές της: «Χόρεψα επίσης για τις σειρές Laste O.G Season 2 και Pose Season 2. Συνεργάζομαι επίσης με την ράπερ Melii μέσω της οποίας είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε μεγάλα Hip Hop Festival, όπως το Rolling Loud 2019 και το Summer Jam 2019».

«Η Beyonce και το όνειρο»

Η Παρασκευή πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Chris Grant, ο οποίος είναι χορογράφος της Beyonce και χόρεψε μαζί του στο WorldPride 2019 στη Νέα Υόρκη. «Η συνεργασία μου με τον Grant ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες στις ΗΠΑ. Κάποτε ήταν όνειρο μου να χορέψω με την Beyonce και την Ciara αλλά τώρα είναι στόχος! Αυτές οι δυο αλλά και ο Chris Brown αποτέλεσαν για μένα πηγή έμπνευσης για να χορεύω. Είναι μαγικό για μένα να μοιοράζομαι την ίδια σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες και όλοι μαζί ως ομάδα να δίνουμε και να παίρνουμε ενέργεια από το κοινό», σημειώνει η νεαρή χορεύτρια.

«Μικρή ντρεπόμουν να χορέψω»

Στα χρόνια όπου έπαιζε ο μπαμπάς η Παρασκευή δεν είχε καν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να χορέψει. Ντρεπόταν! «Είναι αλήθεια, πολύ μικρή ήμουν ντροπαλή και ήμουν αρκετά κλειστή με τον κόσμο. Όσοι με γνώριζαν δεν περίμεναν ποτέ ότι θα γίνω χορεύτρια. Μια ημέρα πήγα σ' ένα μαγαζί με φίλους και ενώ στην αρχή ντρεπόμουν να χορέψω μαζί με τους φίλους, το έκανα. Αυτό ήταν. Πήγαινα εκεί στο ίδιο μέρος μόνο για να χορεύω. Άρχισα να βλέπω video clip και προσπαθούσα να μιμηθώ τους καλλιτέχνες. Τη χρονιά που τελείωνα το σχολείο αποφάσισα ν' ασχοληθώ επαγγελματικά μ' αυτό. Έμαθα να εκφράζομαι μέσω του χορού και να ξεπερνάω τα όρια μου. Να βελτιώνω τον εαυτό μου», μας αποκαλύπτει.

Τι είναι για εκείνη ο χορός; «Είναι ζωή, είναι πάθος, είναι τεχνική, είναι ιστορίες, είναι ενέργεια! Όλα αυτά και άλλα πολλά. Είναι έκφραση της ψυχής μου. Έχω θυσιάσει πολλά για να είμαι εδώ. Όσες δυσκολίες και να είχα σ' αυτό το δρόμο δεν έχω μετανιώσει. Ο χορός με βοηθάει ν' ανακαλύπτω ολοένα και περισσότερα πράγματα για τον εσωτερικό μου κόσμο. Τον εαυτό μου», απαντάει και μας λύνει και την απορία εάν θ' ασχοληθεί και με την υποκριτική: «Η υποκριτική αποτελεί μέρος του χορού καθώς υποδεύεσαι ρόλους. Όσο πιο εκφραστικός είσαι τόσο καλύτερα επικοινωνείς με τον κόσμο που σε βλέπει. Δείχνεις αυτό που νιώθεις και αυτό που θέλεις να πεις με λόγια το κάνει τελικά το σώμα».

«Δυσκολεύτηκα στις ΗΠΑ»

Η απόφαση να τ'αφήσει όλα και να μετακομίσει στην "καρδιά" του κόσμου δεν ήταν εύκολη. Άλλος κόσμος, άλλη νοοτροπία: «Μου πήρε πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ στη Νέα Υόρκη. Άλλοι ρυθμοί ζωής. Είσαι στο κέντρο του κόσμου. Είναι και τελείως διαφορετική η κουλτούρα και η νοοτροπία των δυο χωρών. Στις ΗΠΑ όλα είναι επαγγελματικά. Υπάρχει πειθαρχία, οργάνωση και πολλές ευκαιρίες. Φυσικά όμως και μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ταλέντα υπάρχουν παντού, εδώ όμως είναι πάρα πολλά».

 

Τελευταία Νέα