O «κακός» Nτράγκο του Rocky και οι... τύψεις για τον Apollo Creed!

O «κακός» Nτράγκο του Rocky και οι... τύψεις για τον Apollo Creed!

bet365

Ο θρυλικός Ivan Drago του Rocky, Ντολφ Λούντγκρεν μιλάει στο G-Weekend για τον ρόλο που τον έκανε διάσημο, τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο θάνατος του Apollo Creed, τις κομμένες σκηνές από το Creed 2 και την επιτυχία των Expendables!

«If he dies, he dies», και «I must break you». Οι δύο δημοφιλέστερες από τις μόλις 9 συνολικά φράσεις που εκστόμισε ο Ivan Drago στα 91 λεπτά που διαρκεί το Rocky IV ήταν αρκετές για να δημιουργήσει την δική του μυθολογία γύρω από τον ρόλο του Σοβιετικού μποξέρ που σκότωσε τον Apollo Creed και αποτέλεσε τον πιο αναγνωρίσιμο ίσως χαρακτήρα του Rocky franchise μετά τον ομώνυμο πρωταγωνιστή που ενσάρκωσε ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Ντολφ Λούντγκρεν μέσω του Ivan Drago εξελίχθηκε σε pop culture ήρωα έχοντας καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους ηθοποιούς ταινιών δράσης!

Ο σπουδαίος Ρότζερ Μουρ είχε συνεργαστεί με τον Ντολφ Λούντγκρεν στην ταινία James Bond, View to Kill τονίζοντας λανθασμένα πως: «Ο Ντολφ είναι μεγαλύτερος από την Δανίας». Βέβαια, ο 61χρονος, ύψους 1.96, Ντολφ Λούντγκρεν κατάγεται από τη Σουηδία, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στην υπερβολή του Βρετανού ηθοποιού.

Ο Λούντγκρεν, ο οποίος έχει μαύρη ζώνη στο Kyokushin kaikan καράτε, κατά την διάρκεια του Rocky ΙV, γρονθοκόπησε με μανία τον Σιλβέστερ Σταλόνε σε σημείο να τον στείλει στην... εντατική για εννιά μέρες!

Ο μυώδης ηθοποιός αποτελεί από μόνος του ξεχωριστή περίπτωση για την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Αν και σπούδασε και πήρε master στην χημική μηχανική από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Στοκχόλμης και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, εντούτοις βρέθηκε να εργάζετα ως πορτιέρης, αλλά και να σπουδάζει στο Εργαστήριο Θεάτρου, Ουόρεν Ρόμπερτσον.

Ο Λούντγκρεν, ο οποίος έκανε μεταπτυχιακό ως χημικός μηχανικός, θεωρείται από τους ευφυέστερους ανθρώπους του πλανήτη καθώς το IQ του ξεπερνά το 160, ενώ μιλάει πέντε γλώσσες (σουηδικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και γιαπωνέζικα).

Στη δεκαετία του '80 έβγαινε με την Grace Jones στο περιώνυμο, Studio 54, ενώ ζούσε στη Νέα Υόρκη σε μια επoχή όπου ήταν διασκεδαστική, αλλά και επικίνδυνη.

Αναμφίβολα η ζωή του «Ivan Drago» σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πιο ενδιαφέρουσα ακόμη και από τις ταινίες του.

Ο ρόλος του στο Rocky IV εκτόξευσε τις μετοχές του και οι προτάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Υποδύθηκε τον He-Man στο Masters of the Universe, ενώ πρωταγωνίστησε στo Red Scorpion και στον Τιμωρό! Βασικό μέλος των Expendables, με αξιοσημείωτο ρόλο στο Aquaman, ο Σουηδός ηθοποιός έκανε το μεγάλο come back στις ταινίες του Rocky ως Ivan Drago 33 χρόνια μετά!

O Rocky Balboa, αφού είχε αντιμετωπίσει τους Apollo Creed, Clubber Lang, βρήκε στο πρόσωπο του θεόρατου Drago τον απόλυτο κακό! Βέβαια στο Creed II τα πράγματα είναι διαφορετικά

«Η ζωή του Ντράγκο ήταν μια κόλαση από το ’85 και μετά, αφού έχασε τα πάντα. Το σενάριο μας τον συστήνει σαν έναν χαρακτήρα με ζημιές συναισθηματικές, αλλά και σωματικές καθώς υπέφερε πολύ στη σκληρή ζωή του. Μπορώ εύκολα να ταυτιστώ με αυτό. Τόσο με τη σωματική όσο και με τη συναισθηματική πλευρά», τονίζει ο Λούντγκρεν.

Τo G-Weekend Journal συνάντησε τον διάσημο ηθοποιό στο Ντόρτμουντ με τον «θρυλικό» Ivan Dragο να αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες της καριέρας του. Ο Λούντγκρεν αναφέρθηκε στην επίδραση που είχε ο ρόλος του ως Ivan Drago, τις ενστάσεις που είχε στο να... σκοτώσει σύμφωνα με το σενάριο τον Apollo Creed, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε άθελα του!

Πριν από 34 χρόνια υποδύθηκες τον Ivan Drago σε έναν ρόλο που σημάδεψε όχι μόνο την καριέρα σου, αλλά ακόμη την ζωή σου. Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Σταλόνε και ποιες ήταν η αντιδράσεις από το γεγονός πως έπρεπε να σκοτώσεις τον Apollo Creed σύμφωνα με το σενάριο;

«Θυμάμαι πως ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με αυτό τον ρόλο. Όταν είσαι ηθοποιός και θέλεις να παίξεις σε μια μεγάλη ταινία καταλαβαίνεις πως τα έχεις καταφέρει με αυτό το φιλμ. Μου αρέσει ο χαρακτήρας του Apollo Creed και αισθάνθηκα άσχημα που έπρεπε να τον σκοτώσω, όμως ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι το αφεντικό μου και έπρεπε να πάρει εκδίκηση για τον χαμό του φίλου του.

Ήμουν 27 ετών εκείνη την εποχή, ήταν η πρώτη μου μεγάλη ταινία. Ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα. Δεν θα μπορούσα να μαλώσω με τον 'Sly' και να του ζητήσω να μην σκοτώσω στην ταινία τον Apollo. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ο Carl Weathers ήταν κάπως εκνευρισμένος. Δεν ήθελε να πεθάνει ο χαρακτήρας του Apollo Creed. Ο κόσμος ακόμα και στις μέρες μας δεν δέχεται πως ο Apollo έπρεπε να πεθάνει. Όλοι ξέρουν σήμερα πως είμαι ένας Σουηδός ηθοποιός που έκανα καριέρα, όμως εκείνη την εποχή υπήρχαν συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες λόγω του ρόλου με αντιμετώπιζαν με εχθρότητα! Ειδικά η μαύρη κοινότητα. Μου έλεγαν 'σκότωσες τον αδερφό μας'!»

Επέστρεψες στις ταινίες του Rocky, με τον χαρακτήρα που σε αγάπησε ο κόσμος. Σε ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα του Creed 2; Γιατί κόπηκε η περιβόητη σκηνή που ανταλλάσσεις γροθιές με τον Rocky;

«Μου αρέσει το Creed 2 έτσι όπως βγήκε. Η σκηνή που κόπηκε και έχετε δει στο διαδίκτυο όπου ανταλλάσσουμε γροθιές με τον Rocky δεν άρεσε τελικά στον Stallone και την έκοψε. Δεν έχω δει την σκηνή, νόμιζα πως υπάρχει στο dvd, αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθη. Υπάρχει όμως άλλη μια σκηνή όπου βρίσκομαι στα αποδυτήρια με τον γιο μου, Bίκτορ Ντράγκο, η οποία είναι πολύ ωραία.

Δεν ξέρω γιατί κόπηκε ο καβγάς. Ίσως επειδή θα βγει και Creed III, όπου μπορεί εκεί να υπάρχουν διαμάχες μεταξύ μας. Θα κάνουμε και άλλο φιλμ δράσης με τον Σταλόνε, ενδεχομένως μια νέα ταινία Expendables, όπου θα είμαστε μαζί και δέρνουμε τους εχθρούς μας».

Πως σου φαίνεται το κλίμα νοσταλγίας που παρατηρείται στον κινηματογράφο με τα σίκουελ ταινιών της δεκαετίας του '80;

«Έχω κάνει ήδη ένα come back με το Creed II και προσπαθώ να βρω και άλλα ενδιαφέρονται πρότζεκτ στα οποία θα πάρω μέρος. Έχω παίξει σε μεγάλες ταινίες και έτσι υπάρχει προοπτική να συνεχίσουμε τις ιστορίες τους. Μάλιστα, σε ένα εξ αυτών, το οποίο γυρίζεται στη Ρώμη, έχω αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο φιλμ που επικεντρώνεται στην ιστορία ενός στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων.

Είναι μια εποχή με ενδιαφέρουσες ιδέες και πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα μια άλλη ταινία με θέμα την μετανάστευση από το Μεξικό. Προσπαθώ να ενσαρκώνω πιο ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι συγχωρούν και συμπονούν. Είναι κάτι που χρειάζεται ο κόσμος στις μέρες μας».

Εκτός από το Rocky έχεις συμμετοχή και στoυς Expendables, όπου έχετε συγκεντρωθεί οι κορυφαίοι τι είδους. Τι σου έχει μείνει από τα γυρίσματα;

«To Expendables είχε πλάκα. Ήταν μια έξυπνη ιδέα. Το αρχικό πλάνο ήταν να γυρίσουμε το Expendables 4 μέσα στη χρονιά, όμως ο Σταλόνε είχε πολλές υποχρεώσεις αφού μετά το Creed II, έπρεπε να γυρίσει και το Rambo 5, οπότε καταλαβαίνετε πόσο βεβαρημένο πρόγραμμα είχε. Νομίζω θα κάνουμε γυρίσματα από την επόμενη χρονιά. Έβλεπες τεράστια ονόματα όπως οι Σβαρτζενέγκερ, Μπαντέρας, Μελ Γκίμσπον, Βαν Νταμ, Χάρισον Φορντ, Τσακ Νόρις να ακολουθούν τις εντολές του Σταλόνε και αναρωτιόσουν πως όλοι αυτοί οι θρύλοι ήταν μαζί στην ίδια ταινία.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στο καστ της ταινίας και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Θυμάμαι πως ο Άρνολντ είχε κόντρα με τον Σταλόνε για το ποιος φοράει το μεγαλύτερο ρολόι και κάπνιζαν τα πούρα τους».

Ο διαλογισμός πόσο σε έχει βοηθήσει στη ζωή σου;

«Μου αρέσει να διαλογίζομαι. Είναι κάτι που κάνω εδώ και περίπου έξι χρόνια και με βοηθάει πολύ. Είχα παιδικά τραύματα, αφού ο πατέρας μου ήταν κάπως άγριος μαζί μου. Για να παλέψω όλα όσα ένιωθα έγινα ηθοποιός. Ξεκίνησα με ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια πέρασα στον διαλογισμό. Αφοσιώνομαι σε αυτό για 40-45 λεπτά κάθε μέρα. Προσπαθώ να κάνω εποικοδομητικές σκέψεις».

 

Τελευταία Νέα