El señor Crespo: To πολύτιμο πετράδι του ΠΑΟΚ!

Σταύρος Σουντουλίδης
El señor Crespo: To πολύτιμο πετράδι του ΠΑΟΚ!

bet365

Με ύψος 1.83 μ. και 78 κιλά, είναι αλήθεια, «δεν σου γεμίζει το μάτι», όμως ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο διαθέτει όλα το υπόλοιπο «πακέτο», που τον κάνει υπερπολύτιμο μέσα στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το Gazzetta Weekend παρουσιάζει τα φετινά κατορθώματα του αναντικατάστατου Ανδαλουσιάνου, που σιγά σιγά αρχίζει να γοητεύει το κοινό της Τούμπας.

Ο señor José Ángel Crespo, είναι ένας τύπος χαμηλών τόνων, που διατηρεί τις ίδιες παρέες και τους ίδιους φίλους, δεν αλλάζει συνήθειες και δεν τρελαίνεται από την αναγνώριση του κόσμου. Γνώρισε τη γυναίκα του, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ, πριν από εννιά χρόνια μέσω e-mail (!), έκανε μαζί της μια υπέροχη οικογένεια, με δύο παιδιά, λατρεύει την ήρεμη οικογενειακή ζωή.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Τελευταία κάπως έχει αλλάξει, το λένε και το παραδέχονται όσοι συναναστρέφονται καθημερινά μαζί του, έχει ανοιχτεί, κάνει πλάκες, ενώ πρόσφατα μετά την πρόκριση επί της Βασιλείας δε δίστασε να ανοίξει δημόσιο διάλογο με τους ανθρώπους της επικοινωνίας του «Δικεφάλου» εκφράζοντας τα παράπονά του… «Η μητέρα μου με ρώτησε αν όμως παίζω στον ΠΑΟΚ. Νόμιζε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα 5Χ5, αφού μόνο πέντε άτομα εμφανίζονται παντού. Απίστευτο, μάλλον θα δίνουν καλή… προμήθεια», ήταν το παράπονό του, στο οποίο οι «ασπρόμαυροι απάντησαν με κολακευτικά λόγια δείχνοντας την αγάπη τους προς το πρόσωπό του.

Οι φετινοί αριθμοί του

Ο Ισπανός αποδεικνύεται ένα φθηνό, αλλά άκρως πολύτιμο πετράδι στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος όχι απλά του έχει δώσει φανέλα βασικού, αλλά τον κρατάει μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Μ’ άλλα λόγια; Δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τους φετινούς αγώνες του ΠΑΟΚ. Μετράει 720 λεπτά στα 8 πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Είτε ως στόπερ με παρτενέρ τον Βαρέλα, είτε έχοντας τον Χατσερίντι δίπλα του, ενίοτε και ως αριστερός μπακ όταν έλειψε ο Βιεϊρίνια. Κι αν βγάλεις από την εξίσωση τον μόνιμο κάτω από τα δοκάρια, Πασχαλάκη, δεν υπάρχει άλλος παίκτης με 8/8.

Δικαίωση μέσα στο γήπεδο

Οι λάτρεις του «Football Manager» τον γνώριζαν για τις επιτυχίες του στο δημοφιλές παιχνίδι. Φτηνός και «τίμιος» αμυντικός, πολυεργαλείο που έπαιζε και στις τρεις θέσεις της άμυνας, πανέξυπνος και τετραπέρατος μέσα στο γήπεδο. Οι υπόλοιποι, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του «Δικεφάλου», επηρεασμένοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα (sic) και εξαιτίας της φυσιογνωμίας του μέσα στο γήπεδο παρέμεναν επιφυλακτικοί και έπρεπε να κλείσει ακόμη και ο φετινός πρώτος κύκλος των επίσημων αγώνων του ΠΑΟΚ για να «του βγάλουν το καπέλο».

Μέχρι και το ματς στη Νέα Σμύρνη, όπου και πάλι ήταν από τους κορυφαίους, ο Κρέσπο άκουγε σχόλια ακόμη και για το ότι έτρεξε και έφυγε γρήγορα, μετά το τέλος του αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας, από το γήπεδο. Αγνοούσαν ότι έπρεπε να προλάβει το αεροπλάνο για την Ισπανία, όπου την επομένη μέρα ήρθε στη ζωή το δεύτερο παιδί της οικογενείας του. Το κριτήριο του κόσμου, είπαμε, είναι αλάνθαστο τις περισσότερες φορές, αλλά στην περίπτωση του Ανδαλουσιάνου έπεσε έξω στο 100%.

Ο πιο υποτιμημένος...

O «Δικέφαλος» τον παρακολουθούσε ολόκληρη την σεζόν 2014-’15 όταν με τη Κόρδοβα έκανε 27 παιχνίδια, όχι όπου κι όπου, αλλά στην Primera Division. Οι «ασπρόμαυροι» το καλοκαίρι του 2015 έφτασαν μια ανάσα από την απόκτηση του προτού τελικού τον… κλέψει η Αστον Βίλα! Οι «χωριάτες» υπέγραψαν μαζί του τριετές συμβόλαιο, όμως η Premier League δεν ταίριαξε καθόλου στο στυλ του, έπαιξε όλο κι όλο ένα 90λεπτο κι όταν έπεσε στο τραπέζι η συζήτηση για το μέλλον του στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ, ο ΠΑΟΚ με χαρακτηριστική ευκολία και δίχως δεύτερη σκέψη του άνοιξε την πόρτα για την Τούμπα.

Όπως και οι «ασπρόμαυροι», έτσι και οι «βίλανς», τον παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια. Ο Τιμ Σέργουντ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του όταν τον υποδέχθηκε το καλοκαίρι του 2015 στο «Βίλα Παρκ». «Θέλαμε έναν παίκτη που μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις στην άμυνα και ο Χοσέ είναι ακριβώς αυτό. Έχει παίξει παντού στο ισπανικό πρωτάθλημα, ακόμα και ως αριστερό μπακ κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι παίκτης της ομάδας και τέτοιους θέλουμε να έχουμε», είχε πει ο Άγγλος προπονητής.

Η απόκτηση του από τον ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου του 2016, με τον Ισπανό να ακολουθεί την αποστολή στην Ολλανδία, εκεί όπου ο υπεύθυνος των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο Άρνεμ τον μπέρδεψε με τον Ερνάν Κρέσπο, τον Αργεντινό πρώην σούπερ σταρ της Λάτσιο, της Ιντερ, της Τσέλσι και άλλων ομάδων. Από την πρώτη στιγμή άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα, που ενόχλησε τους ανθρώπους της ομάδας, αναφορικά με τα προσόντα του και για το κατά πόσο η ομάδα έχει δυναμώσει στη θέση των στόπερ.

Τελικά, μέσα στη διετία και μετά από 89 εμφανίσεις «έκοψε» κάθε κουβέντα. Τον περασμένο Μάιο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όχι άδικα, του απένειμε τον τίτλο του πιο υποτιμημένου παίκτη του «Δικεφάλου» και ζήτησε από όλους «να εκτιμάται περισσότερο τον Κρέσπο για όσα προσφέρει».

Προσφορές και νέο συμβόλαιο

Ο Χουάν Ανχελ Κρέσπο δεν είναι καθόλου κακός ποδοσφαιριστής, ούτε soft, ούτε λίγος στον αέρα, ούτε, ούτε, ούτε… Το παραδέχονται και το πιστοποιούν οι δύο προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτι περισσότερο ήξεραν και έβλεπαν.

Ένας ταχύτατος κεντρικός αμυντικός, που βγάζει καλά την μπάλα από την άμυνα, δεν κάνει πολλά λάθη, που τελευταία είναι εκεί για να διορθώσει τα λάθη των συμπαικτών του και να καλύψει το κενό, που αφήνει ο Βιεϊρίνια. Ένας παίκτης που όποτε χρειάστηκε, π.χ. στον δεύτερο αγώνα με τη Βασιλεία, έπαιξε αγγίζοντας το άριστα ως αριστερός μπακ, ενώ δεν τρόμαξε από την απόκτηση του πανάκριβου Εβγέν Χατσερίντι. Πάλι αυτός παίζει, όχι τυχαία…

Το καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας ενδιαφέρθηκε έντονα για την απόκτησή του, παράλληλα υπήρξε και ένα ενδιαφέρον από την Ισπανία, ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν συζήτησε την παραχώρησή του. Μάλιστα, στον ΠΑΟΚ σκοπεύουν άμεσα να ξεκινήσουν οι επαφές με τον ατζέντη του για την ανανέωση του συμβολαίου, που λήγει το καλοκαίρι του 2019.

Βέρος Ανδαλουσιάνος

Ο Ισπανός συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό ως ένας «ψηλός, λεπτός, δεξιοπόδαρος μπακ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 2007 στον Καναδά, παίζοντας τετράδα στην άμυνα μαζί με τους Πικέ, Μπαραγάν και Βαγιέντε και κύρια στοιχεία την ικανότητα «να προωθεί την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας». Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου. Όταν έφτασε να αγωνίζεται στη Primera Division πρόσθεσε την ταχύτητα στο παιχνίδι του αρχίζοντας να παίρνει παιχνίδια και ως κεντρικός αμυντικός.

Βέρος Ανδαλουσιάνος, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1987. Είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» των Ακαδημιών της Σεβίλλης, έπαιξε στη Β’ ομάδα της στο διάστημα που γνώρισε τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2005 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χετάφε έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Στα 15 του, ο πατέρας του βλέποντας την αγάπη για το ποδόσφαιρο, αναγκάστηκε να τον πηγαινοφέρνει καθημερινά από την πόλη Λόρα Ντελ Ρίο στη Σεβίλλη, που απέχει 57 χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του Χοσέ, ο οποίος κάποια στιγμή αποφάσισε να μείνει μόνος του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα