Οι πιστοί «στρατιώτες» που... προδόθηκαν από τις ομάδες τους! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι πιστοί «στρατιώτες» που... προδόθηκαν από τις ομάδες τους! (pics)

bet365

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αποχώρησε από τους Ράπτορς χωρίς να το θέλει και το GWJ θυμίζει τους υπόλοιπους «πιστούς στρατιώτες» του ΝΒΑ που ένιωσαν την... προδοσία στο πετσί τους.

Το ΝΒΑ είναι απλά business τις περισσότερες φορές. Οι περισσότερες ομάδες θα προσπαθήσουν να πετύχουν μια κίνηση που νομίζουν πως θα τις δυναμώσει, αδιαφορώντας για τον παίκτη που θα πρέπει να αποχαιρετήσουν

Η αφοσίωση ενός παίκτη είναι καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια, με τεράστια ονόματα όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφήνοντας τις ομάδες τους για να βρουν μια ευκαιρία και να πάρουν τον πολυπόθητο τίτλο

Βέβαια υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που κάποιος θεωρείται «πιστός στρατιώτης» για ένα franchise, αλλά τελικά η ομάδα του επιλέγει να τον... μαχαιρώσει πισώπλατα, να πορευτεί χωρίς αυτόν.

Με αφορμή τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος έφυγε από τους Ράπτορς για να πάει στους Σπερς στην ανταλλαγή του Λέοναρντ, θυμόμαστε 5 ενδεικτικές περιπτώσεις που ομάδες... πρόδωσαν κατά κάποιο τρόπο τις σημαίες τους.

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν

Πριν δυο καλοκαίρια ο ΝτεΜάρ υπέγραφε την ανανέωση του με τους Ράπτορς και όλα έδειχναν πως οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για πολλές σεζόν ακόμα. Εκείνη την περίοδο οι Λέικερς τον πίεσαν για να τον κάνουν δικό τους, αλλά ο παίκτης έμεινε πιστός στο Τορόντο.

Πίστεψε πως οι Ράπτορς δεν θα τον ανταλλάξουν ποτέ, κάτι που του είχαν υποσχεθεί το καλοκαίρι του 2017.

Όμως πριν λίγο καιρό η... βόμβα έσκασε και ο ΝτεΡόζαν έφυγε για τους Σπερς στην ανταλλαγή που έφερε τον Καουάι Λέοναρντ στους Ράπτορς. Ο ΝτεΜάρ χωρίς να το θέλει βρέθηκε στον Σαν Αντόνιο και κατηγόρησε τη διοίκηση των Ράπτορς. Ο παίκτης ένιωθε προδομένος από την ομάδα και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είχε δίκιο.

Πλέον το Τορόντο δεν θα είναι το... σπίτι του, όπως νόμιζε ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια.

Μπλέικ Γκρίφιν

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν και αυτό του Μπλέικ Γκρίφιν που πήγε από τους Κλίπερς στους Πίστονς μέσω ανταλλαγής.

Λίγους μήνες πριν ο Γκρίφιν ήταν free agent (καλοκαίρι του 2017) και τελικά συμφώνησε να ανανεώσει με 5ετές συμβόλαιο 171 εκατ. δολαρίων

Τον πίεσαν πολύ να μείνει τότε, ενώ ο ίδιος είπε πως θα είναι μέλος των Κλίπερς για πάντα. Πέντε μήνες μετά τους... όρκους αφοσίωσης τον έστειλαν στο Ντιτρόιτ για τους Χάρις, Μαριάνοβιτς και Μπράντλεϊ.

Ξαφνικά μέσα σε λίγο καιρό όλα άλλαξαν στο... μυαλό των ανθρώπων της ομάδας του Λος Άντζελες.

Αϊζάια Τόμας

Ο δαιμόνιος κοντός, Αϊζάια Τόμας έδειχνε να βρίσκει το μπασκετικό... σπίτι του στη Βοστώνη. Την σεζόν 2014-15 συστήθηκε στους Σέλτικς και στη συνέχεια έγινε All Star, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 έκανε... όργια. Μέτρησε 28.9 πόντους και 5.9 ασίστ ανά ματς και οδήγησε τους Σέλτικς στο Νο.1 της Ανατολής

Στη συνέχεια η μοίρα δεν ήταν δίκαια μαζί του. Αρχικά έχασε την αδερφή του κατά την διάρκεια των playoffs και παρόλα αυτά έπαιξε κανονικά στο ματς με τους Μπουλς, μια μέρα μετά τον θάνατο της.

Στη συνέχεια ήρθε το τελειωτικό... χτύπημα, αφού ο Ντάνι Έιντζ επέλεξε να τον στείλει στο Κλίβελαντ για να πάρει τον... δυσαρεστημένο Κάιρι Ίρβινγκ.

Έτσι ο πιο πιστός Celtic από την εποχή του Πιρς και μετά, είχε αποχαιρετήσει την αγαπημένη του Βοστώνη. Μετά από αυτό, ο Τόμας δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαυμάσαμε στους Κέλτες.

Πολ Πιρς

Ο «Truth» έγινε draft από τους Σέλτικς και σου έδινε την εντύπωση που θα κλείσει την καριέρα του στη Βοστώνη. Έπαιξε 15 χρόνια εκεί και μερικά από αυτά ήταν απελπιστικά μόνος του σε μια μέτρια ομάδα (πριν έρθουν οι Γκαρνέτ και Άλεν)

Ήταν πιστός παρά τα δύσκολα χρόνια και τελικά με την έλευση των KG και Άλεν, οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο το 2008.

Τελικά σε μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς στο ΝΒΑ, οι Σέλτικς τον αντάλλαξαν, στέλνοντας τον στο Μπρούκλιν. Ο Ντάνι Έιντζ είχε ως σκεπτικό να διώξει τους παλιούς παίκτες για να ανανεώσει την ομάδα.

Ο αφοσιωμένος Πιρς μόλις είχε... προδωθεί από τους Σέλτικς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φιλί του στο σήμα των Σέλτικς στο παρκέ του TD Garden, τότε που ήταν παίκτης των Κλίπερς!

Σκότι Πίπεν

Ο Ινδιάνος έπαιξε 11 σεζόν για τους Μπουλς, μετά τη νύχτα που έγινε draft το 1987. Έγινε γρήγορα το δεύτερο όνομα πίσω από τον Τζόρνταν και βοήθησε τους ταύρους να πάρουν 6 τίτλους

Ο ηγέτης στην άμυνα σε μια ομάδα που έχει 6/6 σε τελικούς, κάτι που μαρτυρά πολλά για την αξία της.

Όταν όμως ο Τζόρνταν αποσύρθηκε και ο Πίπεν μεγάλωσε, οι Μπουλς τον έβλεπαν σαν ένα δελεαστικό πακέτο για ανταλλαγή. Το 1998 τον έστειλαν στους Ρόκετς. Ο Σκότι δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτήν την απόφαση και έφυγε από το Χιούστον την επόμενη σεζόν.

Λίγοι μπορούν να φανταστούν τον Πίπεν με άλλη φανέλα πέρα από εκείνη των Μπουλς


Χακίμ Ολάζουον

Το «όνειρο», η παιχτάρα που ακούει στο όνομα Ολάζουον. Ο Χακίμ που τρέλαινε κόσμο με το dream shake κατάφερε να οδηγήσει σε back to back πρωταθλήματα τους Ρόκετς, το 1994 και το 1995 με ισάριθμα βραβεία MVP των τελικών.

Κυρίαρχος στο post αποτέλεσε το πρόσωπο των Ρόκετς για πολλά χρόνια. Φοβερός και στα δύο σημεία του παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Απίστευτο footwork, αξεπέραστη αθλητικότητα και το απαλό άγγιγμα που χρειάζεται πολλές φορές για να γίνεις ο άρχοντας της ρακέτας

Μέτρησε 22.5 πόντους, 11.4 ριμπάουντ και 3.2 μπλοκ με τους Ρόκετς. Όμως το Χιούστον δεν σεβάστηκε τα όσα πρόσφερε και τελικά τον αντάλλαξε για δύο μελλοντικά picks στους Ράπτορς.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα ήθελαν τον Χακίμ να αποσύρεται με τη φανέλα των Ρόκετς, εκεί όπου μεγαλούργησε.

πηγή: fadeawayworld

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα