Στη Λίβερπουλ χαμογελούν... και μετά τον Κουτίνιο

Κώστας Ζάλιαρης
Στη Λίβερπουλ χαμογελούν... και μετά τον Κουτίνιο

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal εξηγεί γιατί στο Λίβερπουλ δεν θυμάται πλέον κανείς τον Φιλίπε Κουτίνιο. Οι... τρεις «σωματοφύλακες» με μπροστάρη τον Σάλαχ, φρόντισαν πολύ καλά για να γίνει αυτό!

Μακριά από το σήριαλ της παραμονής ή όχι του Κουτίνιο στο ρόστερ, δίχως την ίντριγκα του ζητήματος που απασχόλησε το μεγαλύτερο κομμάτι του περσινού καλοκαιριού και εν τέλει ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, η Λίβερπουλ βγάζει υγεία στο γήπεδο και διασκεδάζει τον κόσμο. Όχι μονάχα τον δικό της, αλλά και τον υγιή φίλαθλο κόσμο που μπορεί να παρακολουθήσει τα παιχνίδια των «κόκκινων» και να παραδεχθεί πως οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Κλοπ και η τριπλέτα των Σάλαχ – Μανέ – Φιρμίνο στην επίθεση, μπορεί να σμπαραλιάσει την αντίπαλη άμυνα.

Κακά τα ψέματα, ο Κουτίνιο, ήταν μεγάλο κομμάτι των προσπαθειών του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ και ο ποδοσφαιριστής του οποίου οι εμπνεύσεις ακόμα και στην πολύ κακή του μέρα, ήταν ικανές να κάνουν την τεράστια διαφορά και να χαρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα στο κλαμπ.

Παίξε νόμιμα το Book of Ra Deluxe κι άλλα συναρπαστικά φρουτάκια της Novomatic στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ποιός, όμως, θυμάται τον Βραζιλιάνο στο «Άνφιλντ» αυτό τον ελάχιστο καιρό που έχει αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα δίπλα στους Μέσι και Σουάρες; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Με όσα κάνουν οι... νέοι, τρεις σωματοφύλακες της Λίβερπουλ, κανενός η σκέψη δεν γυρίζει στα όσα έκανε το σύνολο του Κλοπ μέχρι και τη στιγμή που έφυγε ο Κουτινιο.

Όλα, περιστρέφονται πλέον γύρω από το όνομα του Μοχάμεντ Σάλαχ, του ανθρώπου που λατρεύεται στον τόπο του για την προσφορά του στην πρόκριση της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και εκείνου τον οποίο οι οπαδοί στο Μέρσεϊσαϊντ έχουν κάνει Θεό τους, βλέποντάς τον σχεδόν σε κάθε παιχνίδι να πετυχαίνει και κάτι που μένει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Από τη μια, ο «Φαραώ», όπως τον αποκαλούν, που στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο για τους «16» του Champions League, πέτυχε τη δεύτερη πιο γρήγορη επίτευξη των 30 τερμάτων σε μια σεζόν με την κόκκινη φανέλα, έχοντας χρειαστεί μόλις 36 ματς, με τον κορυφαίο όλων σε αυτό το κομμάτι για το κλαμπ, να είναι ο Τζορτζ Άλαν από το 1896!

Από την άλλη, ο Σαντιό Μανέ, τον οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ, μετά και το σημαντικό χρονικό διάστημα απουσίας του λόγω τραυματισμού, περιμένει να φτάσει ξανά στα συνηθισμένα του, πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, με τον Σενεγαλέζο να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στους «δράκους».

Και επιπλέον, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, για τον οποίο ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» δήλωσε ότι ουσιαστικά η παρουσία του Κουτίνιο τον άφηνε στη σκιά και τώρα πλέον μπορεί να βγει στην επιφάνεια με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, τα γκολ και την εξυπνάδα του στον αγωνιστικό χώρο, με την άριστη συνεργασία που μπορεί να παρουσιάσει στο χορτάρι, με τους... δύο παρτενέρ του σε κάθε «έγκλημα» εις βάρος των αντιπάλων του συλλόγου.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα με αριθμούς για την τριπλέτα που ίσως μονάχα ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα χρειαζόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ του, αλλά σίγουρα αποδέχεται πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές «κοσμήματα» και πολύτιμα «εργαλεία» για έναν προπονητή, η κατάσταση έχει ως εξής:

Μοχάμεντ Σάλαχ: 36 συμμετοχές, 30 γκολ, 10 ασίστ

Ρομπέρτο Φιρμίνο: 37 συμμετοχές, 21 γκολ, 11 ασίστ

Σαντιό Μανέ: 29 συμμετοχές, 12 γκολ, 7 ασίστ

Το άθροισμα των τερμάτων που έχουν πετύχει οι τρεις... σωματοφύλακες της Λίβερπουλ, φτάνει στα 63 και η σεζόν βρίσκεται ακόμα στα μέσα Φεβρουαρίου! Και για να γεμίσει με... περισσότερη ίντριγκα το κείμενο, το κόστος απόκτησης των Σάλαχ και Φιρμίνο για τους «κόκκινους» έφτασε στα 75 εκατομμύρια, με τους δυο τους να έχουν πετύχει 51 γκολ και την ίδια στιγμή, τα 76 εκατομμύρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Λουκάκου να έχουν δει μονάχα 19 φορές τη μπάλα στο πλεκτό της αντίπαλης εστίας...

Και για να γίνει ακόμα πιο... περίεργη η εντύπωση που αφήνουν τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει έπειτα και από την εντυπωσιακή «πεντάρα» της Λίβερπουλ στο Πόρτο, η τριάδα την οποία απολαμβάνει ο Κλοπ, έχει πετύχει μόλις εφτά γκολ λιγότερα (63 έναντι 70) αυτών που έχουν καταγράψει σε όλες τις διοργανώσεις οι Νεϊμάρ, Καβάνι και Μπαπε στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεδομένης και της δυναμικής της πλειοψηφίας των ομάδων που αντιμετωπίζει το σύνολο του Ουνάι Έμερι στις εγχώριες διοργανώσεις της Γαλλίας...

Δεν χρειάζεται καν να γίνει κουβέντα για την ομάδα που έχει σκοράρει περισσότερες φορές τη φετινή σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Λίβερπουλ απολαμβάνει την πρωτιά του πιο παραγωγικού συλλόγου που συνεχίζει την πορεία του σε έναν από τους δύο θεσμούς της UEFA και μάλιστα, ένα 24ωρο μετά το φουριόζικο πέρασμα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Βασιλεία με το τελικό 4-0, πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αγγλικού κλαμπ σε νοκ-άουτ φάση στην ιστορία του Champions League.

Στα γκρουπ, είχε προηγηθεί και το εκπληκτικό 7-0 στο Μάριμπορ, μια νίκη η οποία επίσης αποτέλεσε ρεκόρ, το οποίο οι «κόκκινοι» μοιράζονται με τις Μαρσέιγ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, οι οποίες επίσης είχαν φτάσει σε αυτό το εύρος το θετικό αποτέλεσμα που είχαν πάρει απέναντι σε Ζίλινα και Μπάτε Μπορίσοφ, το 2010 και το 2014 αντίστοιχα, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κάτι τέτοιες μέρες, όλα στη Λίβερπουλ δείχνουν να βαίνουν καλώς και η εικόνα της ομάδας προς τα έξω και προς τους ανταγωνιστές της εντός κι εκτός των τειχών της Αγγλίας, είναι αρκετά δυνατή. Βέβαια, μπορεί να γίνει κουβέντα και για τα μετόπισθεν, εκεί που ναι μεν αποκτήθηκε ο Φαν Ντάικ, δίχως ωστόσο να λυθούν πολύ άμεσα τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς η Λίβερπουλ, ενώ φυσικά, παραμένει ορθάνοιχτο το θέμα του γκολκίπερ, με τους Μινιολέ και Κάριους πολύ απλά, να είναι χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που απαιτείται για να σταματήσει τις χαζές απώλειες βαθμών το σύνολο του Κλοπ.

Τα τελευταία, ωστόσο, είναι άλλες, πολύ διαφορετικές κουβέντες από αυτή που κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα. Τελικά, η ζωή στο Λίβερπουλ είναι όμορφη και χωρίς τον Κουτίνιο...

 

Τελευταία Νέα