Οι Πρωτοχρονιές που στην tv... «λεφτά υπήρχαν»! (vids)

Gazzetta team
Οι Πρωτοχρονιές που στην tv... «λεφτά υπήρχαν»! (vids)

bet365

Το Weekend... γυρίζει πίσω το κουβάρι και πάει στα χρόνια που τα Πρωτοχρονιάτικα τηλεοπτικά show είχαν την τιμητική τους και καθήλωναν όλη την χώρα!

Μια ημίωρη ζωντανή σύνδεση με το Σύνταγμα για την περίφημη αντίστροφη μέτρηση του Καμίνη, το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο γυρισμένο πολλές εβδομάδες πριν και μερικά στιγμιότυπα από «μεγάλες πίστες» περασμένων ετών είναι πλέον η διασκέδαση που προσφέρει η ελληνική τηλεόραση το βράδυ που αλλάζει ο χρόνος.

Την νύχτα που οι περισσότεροι Έλληνες γύρω από ένα τραπέζι τρώνε, πίνουν, συζητούν και γιορτάζουν ακόμη και σε δύσκολες εποχές το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το τηλεοπτικό θέαμα φτωχό. Σχεδόν ανύπαρκτο. Βαδίζει απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την εποχή της κρίσης, της κατήφειας, της κατάθλιψης και των μνημονίων.

Το «κάθε πέρσι και καλύτερα» βρίσκει (και) εδώ την ισχύ του και τα περασμένα μεγαλεία απλά θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν και της τηλεόρασης. Ιδιωτικής και δημόσιας. Τα χρόνια που... λεφτά υπήρχαν και μαζί τους έφερναν τα φαντασμαγορικά show. Ιδέες από το εξωτερικό, που όμως όμορφα ταίριαζαν σε μια διαφορετική εποχή και ελληνική πραγματικότητα. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, μοντέλα, ζωντανά σε στούντιο με λαμπερά ρούχα, τουαλέτες και κοστούμια, έβαζαν την διασκέδαση και το χιούμορ στα σπίτια!

Με συνήθως... οικοδέσποινα της βραδιάς την showoman Ρούλα Κορομηλά, που πολλές φορές είχε... αλλάξει τον χρόνο σε χιλιάδες νοικοκυριά. Παράλληλα και σειρές που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση, όπως για παράδειγμα οι «Απαράδεκτοι», δημιούργησαν Πρωτοχρονιάτικα show που ακόμη και σήμερα μνημονεύονται...

Όμως η διασκέδαση σε ξεχωριστές βραδιές όπως αυτή της αλλαγής του κάθε χρόνου δεν άρχισαν στη «χρυσή εποχή» της ελληνικής τηλεόρασης. Στα... χρόνια της αθωότητας όπως συνηθίζουμε να λέμε, στα τέλη της δεκαετίας του '70 και σε όλη του '80 η ΕΡΤ είχε δικές της αξιόλογες παραγωγές. Με σπουδαίες παρουσιαστές, με λαμπερούς και αξεπέραστους καλεσμένους. Είτε τραγουδιστές, είτε ηθοποιοί!

Λίγο πριν βρεθείτε γύρω από το γιορτινό τραπέζι και με μελαγχολία διαπιστώσετε πως «η τηλεόραση δεν έχει τίποτα πια, ενώ παλιά ήταν ωραία τέτοια μέρα» το Gazzetta Weekend με την μηχανή του χρόνου σας θυμίζει μερικά αξέχαστα βράδια παραμονής πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ, αλλά και στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια που την δεκαετία του '90 πήραν τη... σκυτάλη!

 

Τελευταία Νέα