Ο άνθρωπος «με τα χίλια πρόσωπα»!

Ο άνθρωπος «με τα χίλια πρόσωπα»!

bet365

Το Gazzetta Weekend καταγράφει τη διαδρομή του Ζήση Βρύζα στο χώρο του ποδοσφαίρου από την ημέρα που κρέμασε τα παπούτσια του μέχρι και την παρουσία του στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA

Δεύτερη ημέρα του 2008, πριν σχεδόν εννιά χρόνια, η ΠAE ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της βγάζει το κοντό παντελονάκι από το κορμί του ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα και του βάζει το κουστούμι του τεχνικού διευθυντή, ουσιαστικά τον τοποθετεί δίπλα στον Φερνάντο Σάντος και ξεκινάει το «χτίσιμο» της ομάδας, που για μια τριετία θα λατρευτεί από την (απαιτητική) Τούμπα και θα αποτελεί, ακόμη και σήμερα, σημείο αναφοράς.

Έκτατε, η διαδρομή του γεννημένου πριν από 43 χρόνια στο Χρυσοχώρι Καβάλας, είχε πολλές «στάσεις» στο κομμάτι της εκτός γηπέδων καριέρας, με πολλές αλλαγές και διαφορετικά πόστα. Τεχνικός διευθυντής, μετά πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής. Βοηθός προπονητής στην Εθνική Ελλάδας. Τεχνικός διευθυντής και αντιπρόεδρος. Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αργότερα μέλος του Δ.Σ. και ξανά τεχνικός διευθυντής. Τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ Βέροια. Και σήμερα είναι παράγοντας της ΕΠΟ.

Ας τα θυμηθούμε ένα προς ένα:

2 Ιανουαρίου 2008: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του Ζήση Βρύζα και την ανάληψη καθηκόντων τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

6 Ιανουαρίου 2008: Αγωνίζεται για τελευταία φορά με τη φανέλα του «Δικεφάλου» εναντίον της ΑΕΛ και την επομένη ημέρα πιάνει δουλειά στα γραφεία της ασπρόμαυρης ομάδας.

9 Οκτωβρίου 2009: Αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την ξαφνική παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, χρίζοντας τεχνικό διευθυντή τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

20 Ιανουαρίου 2010: Η επιστροφή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ τον φέρνει ως υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς υφίσταται ακόμη ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ στη νέα διοίκηση πρωτοδικείου ορίζεται από τον ερασιτέχνη στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ.

11 Αυγούστου 2010: Λίγες μέρες πριν από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε, παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου και τεχνικού διευθυντή, στην οποία επέστρεψε μετά την αποχώρηση Κονσεϊσάο το Μάιο της ίδιας χρονιάς.

26 Αυγούστου 2010: Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζήση Βρύζα, ως συνεργάτη και βοηθού του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Ανδρών. Νέα καριέρα καθώς έχει φροντίσει να αποκτήσει δίπλωμα προπονητή.

30 Μαρτίου 2011: Σε διαδοχικά τετ α τετ με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και παράγοντες του ΠΑΟΚ συζητάει το ενδεχόμενο (νέας) επιστροφής στην Τούμπα. Θα παραμείνει δίπλα στον Σάντος μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και με αφορμή την υπόθεση Φλωρίδη – Σαχπατζίδη μπαίνει εκ νέου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

25 Ιανουαρίου 2012: Μετά τη νέα παραίτηση του Ζαγοράκη αναλαμβάνει για δεύτερη φορά τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ και θα είναι αυτός που θα υποδεχθεί τον Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα.

14 Αυγούστου 2014: Παρέμεινε στη θέση του προέδρου μέχρι τον Αύγουστο του 2014, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ιάκωβο Αγγελίδη. Επιστρέφει σε ρόλο τεχνικού διευθυντή της ομάδα και μέλος του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

18 Φεβρουαρίου 2015: Θέτει στη διάθεση του Ιβαν Σαββίδη την παραίτησή του από το πόστο του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, επίσημη ανακοίνωση για λύση της συνεργασίας δεν υπήρξε.

7 Μαΐου 2015: Η ΠΑΕ Βέροια, με λιτή ανακοίνωσή της ενημερώνει για την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζήση Βρύζα σε ρόλο γενικού διευθυντή της ομάδας.

3 Ιουλίου 2016: Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο ιδιοκτησιακό της Βέροιας και οι διαφωνίες με τον Θόδωρο Καρυπίδη τον οδηγούν σε παραίτηση από τη θέση του γενικού διευθυντή.

29 Οκτωβρίου 2016: Νέα καθήκοντα με την συμμετοχή του στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ ύστερα από τον επίσημο διορισμό από FIFA/UEFA στη θέση του υπεύθυνου των εθνικών ομάδων μέχρι να υπάρξει το επόμενο Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

 

Τελευταία Νέα