Ο καλύτερος πάντα κερδίζει και καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο καλύτερος πάντα κερδίζει και καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ντέρμπι του Ρέντη, ένα ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και με τους Φρομ και Στιβαχτή πρώτα βιολιά έφτασε άνετα στο 3-0.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ντέρμπι ήταν και πάει, αν και για την ακρίβεια μόνο ντέρμπι δεν ήταν στα δύο τελευταία σετ, ενώ στο πρώτο χαρήκαμε βόλεϊ και μια κόντρα αντάξια των ονομάτων των δύο ομάδων. Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα έδωσαν όλα για το 1-0, αυτό το πέτυχαν οι Πειραιώτες και μετά απλά είδαν στο τάραφλεξ του Ρέντη μόνο μία ομάδα και μια άλλη που χωρίς τον παραμικρό λόγο τα είχε παρατήσει με το 3-0 να έρχεται εξαιρετικά εύκολα.

Και στέκομαι στο χωρίς τον παραμικρό λόγο, γιατί με τον φετινό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος κάθε πόντος χαμένος ή κερδισμένος μετράει και πάρα πολύ μάλιστα. Δεν μπορεί κανένας από τους όπως όλα δείχνουν τέσσερις μονομάχους να χάνουν παιχνίδια με κατεβασμένα χέρια και να μην αντιδρούν γιατί δεδομένα αυτό θα τους στοιχίσει.

Από την άλλη όμως και επειδή όπως έχω γράψει πάρα μα πάρα πολλές φορές, το βόλεϊ είναι το πιο δίκιο άθλημα και πως πάντα κερδίζει ο καλύτερος, το χθεσινό ντέρμπι φυσικά και δεν το έχασε ο Παναθηναϊκός, αλλά το κέρδισε πανάξια ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το πρώτο κρίσιμο σετ, έχοντας σε κακή συνολική βραδιά τον Έγκλεσκαλνς, τον παίκτη που από την αρχή της χρονιάς ήταν ο πρώτος τους σκόρερ σε όλα τα ματς, αλλά ευτύχησαν να έχουν έναν εντυπωσιακό Φρομ.

Ο Γερμανός ακραίος ήταν πραγματικά ασταμάτητος και χθες μας έδειξε για πρώτη φορά το τι μπορεί να κάνει. Η αλήθεια πως με εξαίρεση την αναμέτρηση στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά, ο Βερολινέζος με την παρουσία του δεν είχε βγάλει μάτια, όμως την Πέμπτη φάνηκε το γιατί οι περισσότεροι γράφαμε για μια σπουδαία μεταγραφή όταν ανακοινώθηκε. Κέρδισε 21 πόντους με 17/26 επιθέσεις, είχε 3 άσους κάνοντας συνολικά ζημιά στην υποδοχή των... πρασίνων, ενώ με την σειρά του είχε το διόλου ευκαταφρόνητο 54% στην δικιά του υποδοχή.

Δίπλα του ο Μιγιαΐλοβιτς με 18 και επίσης πολύ καλά στατιστικά στην επίθεση (16/25), αλλά για να πάνε αυτοί οι δύο τόσο καλά χρειάστηκαν ακόμα δύο παίκτες. Αρχικά ο Ζήσης που κράτησε εξαιρετικά την υποδοχή έχοντας συνολικά 64% και φυσικά ο Στιβαχτής. Ο έμπειρος πασαδόρος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στους «ερυθρόλευκους». Έβαλε στο ματς τον πρώτο χρόνο κυρίως με τον Όκολιτς, ανοίγοντας έτσι το δυνατό μπλοκ του αντιπάλου και στην συνέχεια έπαιξε πολύ από τα άκρα, βλέποντας και τον Έγκλεσκαλνς να είναι σκιά του εαυτού του.

Δύσκολα βλέπεις πασαδόρο να έχει τόσο καθαρό μυαλό όταν ο διαγώνιός του πραγματοποιεί την χειρότερη φετινή (και όχι μόνο) εμφάνιση και ο Στιβαχτής το είχε. Αυτό το καθαρό μυαλό έφερε αρχικά το 1-0 και μετά όλα όπως φαίνεται και στην διαφορά των πόντων στα άλλα δύο σετ, τα πάντα είχαν κριθεί. Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν στα δύο τελευταία, μια τουλάχιστον κλάση πάνω από τον αντίπαλό του και δείχνει έτοιμος να παλέψει με τον Φοίνικα για τον τίτλο, έχοντας ήδη πάρει και διαφορά 5 βαθμών από τους «πράσινους» και 6 (αν κερδίσουν τα δύο ματς που έχουν λιγότερα) από τους «ασπρόμαυρους».

Ένας Ολυμπιακός που αντέδρασε ιδανικά μετά την ήττα στην Σύρο από τον Φοίνικα, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη. Και το έκανε με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, δείγμα του βάθους που έχει. Βάθος που δεν έχει όμως στη διαγώνιο και αυτό θα μπορούσε να του στοιχίσει χθες, αν ο Φρομ δεν ήταν τόσο καλός, Με το αν όμως δουλειά δεν γίνεται. Στο βόλεϊ ξαναλέμε κερδίζει πάντα ο καλύτερος, χθες καλύτεροι ήταν οι Πειραιώτες και κέρδισαν. Τόσο απλό...

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Ένας Παναθηναϊκός που θύμισε την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα μόνο για ένα σετ. Σε αυτό έπαιξε με καλή τακτική στο μπλοκ, εξουδετερώνοντας τον Έγκλεσκαλνς, πίεσε στο σερβίς, είχε μια καλή ανάπτυξη αλλά μετά το 1-0, ήρθε η κατάρρευση. Και πραγματικά μιλάμε για κατάρρευση γιατί το χθεσινό 3-0 δεν έχει καμία σχέση με 3-0 από τον Φοίνικα στη Σύρο. Στην Ερμούπολη οι «πράσινοι» έχασαν και τα τρία σετ με την μικρότερη διαφορά πόντων, ενώ στο Ρέντη στα δύο σετ ήταν σαν να μην κατέβηκαν καν.

Και αυτό θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, γιατί είναι διαφορετική μια ήττα όταν προσπαθείς, παλεύεις και δεν τα καταφέρνεις, από μία που παραδίνεσαι άνευ όρων και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό αρχικά πρέπει να βρουν και πάλι την ηρεμία τους ομαδικά και τον καλό εαυτό τους οι Γιάκομπσεν, Τσάτσιτς και Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, γιατί πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Περιθώριο για άλλες απώλειες δεν υπάρχει και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα αγχώσει περισσότερο την ομάδα ή θα την κάνει να παίζει σε κάθε ματς με το μαχαίρι στα δόντια, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είδαμε στο Ρέντη...

ΥΓ: Για την περιβόητη φάση του 23-24. Προσωπικά και το λέω ειλικρινά δεν έχω άποψη για το αν ήταν μέσα ή έξω με τα πλάνα που μας έδειξε η ΕΡΤ. Είναι όμως τραγικό για την ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια αρχή να μην δουλεύει το VAR σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα καλώς ή κακώς έχει τέσσερις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο και δεν γίνεται στα μεταξύ τους ματς να μην δουλεύουν όλα ρολόι ή να μην πηγαίνει το VAR στην Σύρο επειδή δεν το έδειχνε η ΕΡΤ. Προστατεύστε το προϊόν είναι κρίμα ρε μάγκες.

ΥΓ2: Όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Ανδρεάδης αναφερθήκαμε και στο ότι ο παίκτης δεν πήγε στο Ρέντη ως συμπληρωματικός, αλλά με σκοπό να πάρει άμεσα τη θέση του Βουλκίδη. Ο νεαρός κεντρικός δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό και στους Πειραιώτες ελπίζουν πως η έλευση του έμπειρου κεντρικού θα ανεβάσει και τον 25χρονο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...