Volley League ανδρών: Θέαμα και σκληρές μάχες για το πρωτάθλημα!

Φώτης Καρακούσης
Volley League ανδρών: Θέαμα και σκληρές μάχες για το πρωτάθλημα!

bet365

Μετά από 2 μήνες και 13 ημέρες έχουμε πάλι βόλεϊ και Volley League με το ντέρμπι Φοίνικας-Ολυμπιακός. Ένα πρωτάθλημα που στην επανέναρξη μένει το ίδιο, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Φοίνικα να είναι τα φαβορί για τον τίτλο.

Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2020 όταν διεξήχθη το τελευταίο παιχνίδι για την Volley League Ανδρών. Συγκεκριμένα η Κηφισιά υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική, με τους... πράσινους να επικρατούν με 3-0 κάνοντας το δύο στα δύο. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα Παρασκευή, το βόλεϊ (παρότι επαγγελματικό) ήταν κλειστό λόγω lockdown.

Ευθύνες στο κλείσιμο είχε βέβαια και η ΕΣΑΠ που άργησε να στείλει το σωστό και πιο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και κυρίως άργησε να έρθει σε επαφή με τους επιστήμονες, προκειμένου να τους πείσει πως δεν γίνεται να διεξάγονται οι Super League Interwetten και Basket League και όχι η επίσης επαγγελματική Volley League.

Έστω και αργά όμως οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν, έγιναν και έτσι μετά από 2 μήνες και 13 ημέρες θα έχουμε και πάλι βόλεϊ με τους τέσσερις αγώνες της 3ης αγωνιστικής. Η αρχή θα γίνει σήμερα με το ντέρμπι του Φοίνικα Σύρου με τον Ολυμπιακό. Παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που αναμένεται να παλέψουν για τον τίτλο όπως και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.

Ίδιος ο τρόπος διεξαγωγής

Θυμίζουμε πως ο τρόπος συνέχισης του πρωταθλήματος θα είναι ακριβώς ο ίδιος με ότι είχε αποφασιστεί λίγες μέρες πριν την έναρξη μετά και την αποχώρηση του Ηρακλή. Συγκεκριμένα το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 8 ομάδες και θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής: Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.

Αναβολή με τρία κρούσματα και απεριόριστες αναβολές

Αρχικά για να υπάρχει επανέναρξη του πρωταθλήματος η κάθε ομάδα έχει στα χέρια της το υγειονομικό πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ, το οποίο και θα πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα. Τα τεστ όπως και στο ποδόσφαιρο θα είναι μοριακά, ενώ στην πρώτη φάση θα μπορούν να γίνονται απεριόριστες αναβολές λόγω κορονοϊού. Για να έχουμε ωστόσο μια αναβολή θα πρέπει να βγουν θετικοί 3 αθλητές. Επίσης αναβολή μπορεί να υπάρξει και με δύο, αν αυτοί είναι είτε οι δύο πασαδόροι, είτε οι δύο προπονητές. Επίσης υπάρχει σκέψη ή απόφαση στην δεύτερη φάση που θα κριθούν τα πάντα να επιτρέπονται μέχρι 3 αναβολές αγώνων μιας ομάδας, αλλά αυτό είναι πιθανό να αλλάξει, κάτι που είχε γίνει και στην πρώτη φάση.

Για υποβιβασμό θα αποφασιστεί ανάλογα με το αν γίνει η pre-league

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, απόφαση οριστική δεν πάρθηκε στο ΔΣ της Λίγκας, καθώς δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την ΕΣΑΠ. Συγκεκριμένα το αν η τελευταία ομάδα της Volley League δεν υποβιβαστεί, αλλά δώσει αγώνες μπαράζ με τον τρίτο της Pre-league θα εξαρτηθεί αν το πρωτάθλημα της ΕΟΠΕ διεξαχθεί. Οι περισσότερες πιθανότητες πάντως είναι να μην διεξαχθεί και έτσι να μην πέσει ή για την ακρίβεια να μην παλέψει για την σωτηρία της καμία ομάδα.

Κούρσα για τέσσερις

Όσον αφορά το πρωτάθλημα να θυμίσουμε πως με εξαίρεση την αλλαγή προπονητή στον Φοίνικα Σύρου, με τον Ιγκόρ Γιούρισιτς να αναλαμβάνει αντί του Ορφανού, την μικρή ενίσχυση του Φίλιππου Βέροιας με την απόκτηση του νεαρού διαγώνιου Παναγιώτη Βαρβεσιώτη αλλά και την αποχώρηση του Βελίτσκοβιτς από τον Μίλωνα, όλες οι ομάδες θα κατέβουν όπως και στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Το πρωτάθλημα όπως έχουμε αναφέρει και πριν την κανονική του έναρξη, έχει τέσσερις ομάδες που δείχνουν ξεκάθαρα μπροστά από τις υπόλοιπες και οι οποίες θα παλέψουν για τον τίτλο. Φυσικά μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα Σύρου. Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχουν όπως αναφέραμε αλλαγές (με εξαίρεση αυτή του προπονητή στους Πειρατές), μπορείτε να διαβάσετε εδώ τι είχαμε αναφέρει πριν την πρεμιέρα και για τους 4.

Ερωτηματικό το θέαμα που θα δούμε και φόβοι για πιθανούς τραυματισμούς

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως στην πρώτη, για να μην πούμε δεύτερη αγωνιστική (3η και 4η τυπικά) δεν θα πρέπει να περιμένουμε το σπουδαίο θέαμα. Μιλάμε πως για πάνω από δύο μήνες οι παίκτες δεν έχουν ακουμπήσει μπάλα σε ματς, ενώ προπονήσεις κάνουν 15 μέρες, ενώ θα μπουν στα βαθιά χωρίς ούτε ένα φιλικό παιχνίδι. Οπότε στο ξεκίνημα είναι ερωτηματικό το θέαμα που θα δούμε, ενώ πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και φόβοι για πιθανούς τραυματισμούς, κάτι που φυσικά ευχόμαστε να μην υπάρξουν.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Όπως αναφέραμε στην επανέναρξη έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτό του Φοίνικα Σύρου με τον Ολυμπιακό. Τα άλλα ματς είναι Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Κηφισιά και Παναθηναϊκός – Μίλωνας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ώρες έχουν ως εξής:

Volley League 2020 - 3η αγωνιστική

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ερμούπολη, γυμναστήριο Δ. Βικέλας, 20.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μαρούσι, γυμναστήριο Άγιος Θωμάς, 17.00 (Live Streaming): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Πρέντζας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Ηράκλειο, γυμναστήριο Λίντο (*) (Live Streaming): Ο.Φ.Η. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Ονόπας, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βέροια, γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Βέροιας, 18.00 (Live Streaming): Α.Π.Σ. Φίλιππος - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Λαναράς, Γραμματεία: Ψάρρα.

*Η ώρα του αγώνα O.Φ.Η. – Α.Ο.Π.Κηφισιάς θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα