Τι γίνεται με τους ξένους των 4 φιναλίστ του πρωταθλήματος

Τι γίνεται με τους ξένους των 4 φιναλίστ του πρωταθλήματος

bet365

Από την στιγμή που η ΕΣΑΠ αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με το 1-4, έχει σημασία να δούμε τι γίνεται με τους ξένους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου που θα παλέψουν για τον τίτλο.

Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα αθλήματα (εκτός ποδοσφαίρου), στο βόλεϊ ανδρών και παρότι βρέθηκαν πολλές φορές σε αδιέξοδο, αποφάσισαν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα. Να γίνει δηλαδή ένα τουρνουά στο ΟΑΚΑ όπου ο πρώτος (Ολυμπιακός) θα παίξει με τον τέταρτο (Φοίνικα) και ο δεύτερος (ΠΑΟΚ) με τον τρίτο (Παναθηναϊκό) με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες και όσοι περάσουν τελικό θα παίξουν στις έδρες τους με τον πρωταθλητή να βγαίνει επίσης με δύο νίκες.

Μια σημαντική απόφαση καθώς ο πρωταθλητής θα βγει στο γήπεδο και όχι στα γραφεία Ομοσπονδιών ή Λιγκών όπως έγινε και στα άλλα αθλήματα. Πλέον οι τέσσερις ομάδες θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται με τους ξένους που έχουν. Πόσοι βρίσκονται στην Ελλάδα και πόσοι είναι στις χώρες τους.

Ξεκινάμε με τον πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν στην Ελλάδα τον προπονητή Μπενίτεθ Μουνιόθ και τον Ούγγρο ακραίο Ρόλαντ Γκέργκι. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις ξένους, ο πασαδόρος Έμι Τερβαπόρτι είναι στην Φινλανδία, ο διαγώνιος Μίχαλ Φίνγκερ είναι στην Τσεχία και ο ακραίος Γκαζμέντ Χουσάι είναι στην Αλβανία.

Στον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη ομάδα της τετράδας, καθώς και οι τέσσερις ξένοι είναι εκτός Ελλάδας. Ο Στίβεν Μάρσαλ είναι στον Καναδά, ο έτερος ακραίος Ροντρίγκο Αμπράο είναι στην Βραζιλία, ο κεντρικός Νόβιτσα Μπιέλιτσα είναι στην Σερβία και ο διαγώνιος Μπραμ Βαν ντεν Ντρις είναι στο Βέλγιο.

Ο τρίτος Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με τους άλλους δύο, καθώς έχει δύο ξένους στην Ελλάδα και δύο σε βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα ο Λούκας Ρανγκέλ και ο Άξελ Γιάκομπσεν δεν έχουν φύγει από την Αθήνα. Ο Σάσα Στάροβιτς είναι Σερβία και ο Βόγιν Τσάτσιτς είναι στο Μαυροβούνιο.

Τέλος ο Φοίνικας έχει επίσης δύο παίκτες στην Ελλάδα και δύο στις πατρίδες τους. Στην Σύρο είναι ο Αργεντίνος διαγώνιος Πέπε Γκονζάλες και ο Σέρβος πασαδόρος Μαξίμ Μπουτσούγεβιτς. Από την άλλη οι δύο ακραίοι είναι εκτός νησιού. Ο Σλοβένος Ζίγκα Στερν και ο Σέρβος Φιλίπ Στοΐλοβιτς είναι στις χώρες τους και αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Αναλυτικά που είναι οι ξένοι των τεσσάρων ομάδων

Ολυμπιακός: Φίνγκερ (Τσεχία), Χουσάι (Αλβανία), Τερβαπόρτι (Φινλανδία), Γκέργκι (Ελλάδα)

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ (Καναδάς), Βαν ντεν Ντρις (Βέλγιο), Αμπράο (Βραζιλία), Μπιέλιτσα (Σερβία)

Παναθηναϊκός: Ρανγκέλ (Ελλάδα), Γιάκομπσεν (Ελλάδα), Στάροβιτς (Σερβία), Τσάτσιτς (Μαυροβούνιο)

Φοίνικας: Γκονζάλες (Ελλάδα), Στερν (Σλοβενία), Στοΐλοβιτς (Σερβία), Μπουτσούγεβιτς (Ελλάδα)

Μέχρι 31 Μαΐου απαραίτητη καραντίνα

Όσον αφορά το τι ισχύει με την επιστροφή των παικτών στην Ελλάδα. Με τα έως τώρα δεδομένα όποιος έρθει στην χώρα μας από το εξωτερικό μέχρι τις 31 Μαΐου θα κάτσει δύο βδομάδες σε καραντίνα. Μετά θα ισχύει ότι και για τους τουρίστες. Από αυτό εξαιρούνται όσοι έρθουν στην Ελλάδα από χώρες υψηλού κινδύνου όπως ενδεχομένως να είναι η Αγγλία ή και το Βέλγιο. Ενώ η Αλβανία έχει κλείσει τα σύνορά της μέχρι τέλος του μήνα και ταξιδεύουν από και προς αυτή μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως η κομισιόν ζήτησε από τα κράτη μέλη να παρατείνουν τον περιορισμό των μη ουσιωδών μετακινήσεων προς την ΕΕ έως τις 15 Ιουνίου, κάτι που ενδέχεται να έχει αντίκτυπο και στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣΑΠ περιμένει θέλοντας να παίξει

Το gazzetta.gr ως όφειλε επικοινώνησε και με τον ΠΑΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών. Οι παίκτες μας ξεκαθάρισαν πως θέλουν να παίξουν, κάτι για το οποίο άλλωστε έχουν κάνει ειδική αναφορά, ωστόσο θα περιμένουν να δουν τις συνθήκες και στο οικονομικό κομμάτι και στο υγειονομικό, προκειμένου να προβούν σε επίσημη ανακοίνωση.

Το σίγουρο είναι πως πλέον πάμε προς αγωνιστικό τέλος του πρωταθλήματος και όχι με ανάδειξη πρωταθλητή στα χαρτιά και μένει να δούμε το πως ακριβώς αυτό θα γίνει δίνοντας το βάρος στα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα κρίνουν πολλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα