Η επιστροφή του Παναθηναϊκού μεγαλύτερη από κάθε League Cup

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η επιστροφή του Παναθηναϊκού μεγαλύτερη από κάθε League Cup

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού, με τους… πράσινους να κατακτούν το League Cup και να φωνάζουν με όλη τους την δύναμη πως είναι και πάλι εδώ.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια περίμενα πώς και πώς να κατακτήσει ένα League Cup ο Παναθηναϊκός. Και το περίμενα γιατί όλα αυτά τα χρόνια έγραφα το αυτονόητο, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ, πως μιλάμε για ένα εσωτερικό τουρνουά. Όταν το έγραφα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβρισκαν να στάξουν χολή σχολιάζοντας πως το έκανα επειδή τον τίτλο τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός.

Ε, ακριβώς το ίδιο γράφω και τώρα. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ένα εσωτερικό τουρνουά, ωστόσο στα μάτια μου υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Διαφορά που έχει να κάνει με την επιστροφή μιας ομάδας στο προσκήνιο. Μιας ομάδας που έφτασε πολλές φορές στο σημείο ακόμα και της διάλυσης. Που υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερες αν θα κατεβάσουν ομάδα στο πρωτάθλημα.

Αυτή η ομάδα που είναι συνολικά δεύτερη στους τίτλους στην χώρα μας στο άθλημα αυτό επέστρεψε για τα καλά, κάτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στον Άγιο Θωμά. Εκεί όπου μετά το αρχικό 2-0, είδε να χάνει το ματς με 3-2, σκορ με το οποίο είχε κερδίσει στο Ρέντη, βρέθηκε και στο χρυσό σετ πίσω με 4-1, αλλά μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που σημαίνει πολλά περισσότερα από το να υπάρχει απλά στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου.

Σημαίνει πως αυτό το τμήμα αρχίζει και πάλι να κάνει αυτό που έκανε πριν την τρομερά δύσκολη δεκαετία που πέρασε. Να διεκδικεί, αλλά και να κατακτά τρόπαια. Άνοιξε - σε απλά ελληνικά - η όρεξη για την συνέχεια. Μια συνέχεια που μόνο καλύτερη μπορεί να είναι, από την στιγμή που μπήκαν στην άκρη τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν. Και χωρίς τα οικονομικά ζητήματα ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρο πως θα γίνει και πάλι δυνατός.

Όσο δυνατός φάνηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Απέναντι στους Πειραιώτες οι «πράσινοι» κατέθεσαν ψυχή - ειδικά στο Ρέντη όταν βρέθηκαν πίσω με 2-0 και κέρδισαν με 3-2 - αλλά και στο χρυσό σετ του Αγίου Θωμά. Κυρίως όμως έδειξαν πως εκτός από το πιο όμορφο βόλεϊ που ομολογουμένως έπαιζαν φέτος, είναι σε θέση να δουν κάθε αντίπαλο στα μάτια και να διεκδικήσουν τίτλους. Να πάρουν δηλαδή και το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που όπως πολλές φορές έχω γράψει, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έχει σίγουρα και άλλον διεκδικητή και γιατί όχι και τέταρτο αν βάλουμε μέσα και τον Φοίνικα.

Γι’ αυτό ο σημερινός τελικός και η κατάκτηση του League Cup είναι κάτι τόσο το σημαντικό. Αρκεί κανείς να δει το πως το πανηγύρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να το καταλάβει. Αν δηλαδή ένας παράγοντας τέτοιας οικονομικής δύναμης το χαίρεται τόσο πολύ, τόσο πιο καλό αναμένεται και το μέλλον του τμήματος. Ένα τμήμα που φαίνεται να έχει αφήσει στην άκρη τα πέτρινα χρόνια και να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και μόνο…

Στα του αγώνα και πάλι είδαμε ματσάρα. Ίσως όχι τόσο ποιοτική όπως αυτή στο Ρέντη, αλλά ματσάρα. Μετά το 2-0 όπου οι Γιάκομπσεν και Στάροβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν, έχοντας απέναντί τους έναν κακό Ολυμπιακό που από τον Γκέργκι δεν πήρε καμία λύση, ενώ και ο Φίνγκερ ήταν κακός, δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν πως άνετα θα έπαιρνε την κούπα ο Παναθηναϊκός.

Εκεί όμως μίλησε το μεγάλος βάθος που έχει ο Ολυμπιακός. Ο Μουνιόθ έβαλε τους Κουμεντάκη και Ανδρεάδη που πραγματικά έφεραν τούμπα το ντέρμπι! Ο πρώτος έκανε εμφάνιση που θύμισε τον ημιτελικό Κυπέλλου της Ρόδου όπως μόνος του είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα την μαγική άμυνα και στην συνέχεια επίθεση στο χρυσό σετ, ενώ ο δεύτερος ήταν ο κεντρικός που όλοι γνωρίσαμε. Δυνατός στο μπλοκ και καλός επιθετικά. Αν βάλουμε και την τρομακτική άνοδο του Τσέχου έχουμε το γιατί το 2-0 έγινε σχετικά εύκολα 2-3.

Στο χρυσό σετ όμως μίλησαν οι μεγάλοι παίκτες. Μίλησε ο Στάροβιτς και κυρίως ο Τσάτσιτς. Ο Μαυροβούνιος ήταν εντυπωσιακός κερδίζοντας τρομερά σημαντικούς πόντους και δικαίωσε στο έπακρο τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που ήθελε τόσο να τον αποκτήσει. Άλλωστε όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του γράφαμε πως ο Παναθηναϊκός τον πήρε για να μπορέσει να ανέβει επίπεδο και να κερδίζει τίτλους και με το καλημέρα το έδειξε. Κλείνοντας και αφού έχουμε δει και τα τρία παιχνίδια των «αιωνίων» που έχουν τελειώσει στα πέντε σετ (το τελευταίο στα έξι), μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα απολαύσουμε βόλεϊ και στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί, αλλά οι «πράσινοι» έδειξαν ξεκάθαρα στο League Cup πως μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια, ενώ περιμένουμε και την άνοδο του ΠΑΟΚ. Σίγουρα αναμένονται σπουδαία ματς και μακάρι το θέαμα να είναι τόσο καλό και ακόμα καλύτερο στην συνέχεια με το βόλεϊ να είναι κερδισμένο…

ΥΓ: Την τελευταία δεκαετία συνολικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βρέθηκε σε τρομερά δύσκολη θέση. Για να κρατηθεί το τμήμα του βόλεϊ ζωντανό χρειάστηκαν τρία παιδιά. Ο λόγος για τους Δημήτρη Κάσσαρη, τον Σταύρο Σπύρου και τον Γιώργο Αλεξανδρή. Και οι τρεις πάλεψαν και με το παραπάνω προκειμένου να μην διαλυθεί το ανδρικό βόλεϊ κάτι που ουσιαστικά χαιρέτησε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του.

ΥΓ1: Μιας και αναφέραμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αυτός ο τελικός ήταν ό,τι καλύτερο για να τον κάνει να… τρελαθεί και τη νέα χρονιά να κάνει ακόμα καλύτερες κινήσεις. Και αν αυτές οι κινήσεις γίνουν και ανέβει ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός, είναι δεδομένο πως θα ανέβει συνολικά το βόλεϊ γιατί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

ΥΓ2: Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου ήταν όλος ο τελικός. Ο μικρός που έζησε τα προβλήματα που πέρασε αυτό το τμήμα είπε το αυτονόητο. Πως η σημερινή νίκη επί του Ολυμπιακού και κατάκτηση του League Cup είναι η αρχή για κάτι καλύτερο που έρχεται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...