Παραίτηση από τον Φοίνικα με αιχμές ο Καφτηράνης

Παραίτηση από τον Φοίνικα με αιχμές ο Καφτηράνης

Newsroom
Καφτηράνης

bet365

Με αιχμές κατά ανθρώπων που υπάρχουν στην ομάδα, αλλά και μάνατζερ, ο Χρήστος Καφτηράνης παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του Φοίνικα Σύρου.

Ο Φοίνικας Σύρου μετά από συνεχόμενα χρόνια που βρισκόταν στις καλύτερες ομάδες της χώρας διεκδικώντας τίτλους, φέτος πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες (αν όχι την χειρότερη) χρονιές του, τερματίζοντας στην 6η θέση μετά και την ήττα από την Κηφισιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η παραίτηση του προέδρου του ΤΑΑ, Χρήστου Καφτηράνη, ο οποίος στην επιστολή του άφησε αιχμές (χωρίς να αναφέρει ονόματα) σε παράγοντες που βρίσκονται στην ομάδα για χρόνια, κοιτάζοντας πρώτα από όλα το δικό τους συμφέρον, αλλά και γνωστό Έλληνα μάνατζερ για τις κινήσεις του.

Αναλυτικά η επιστολή του Καφτηράνη έχει ως εξής: «Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας καταθέσω και να αναφερθώ στους λόγους της παραίτησής μου από την διοίκηση του ΤΑΑ της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου, που για τρία συνεχόμενα χρόνια μου είχαν εμπιστευτεί τα μέλη και η διοίκηση του ερασιτέχνη. Μπορεί να ακούγεται ή να φαίνεται συνηθισμένο, αφού και προηγούμενοι πρόεδροι έπραξαν το ίδιο και ίσως για τους ίδιους ή περίπου για τους ίδιους λόγους ωστόσο οι λόγοι πρέπει να εξηγηθούν, παρόλο που κατά την προσωπική μου άποψη είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με το βόλεϊ.

Με βαθιά θλίψη, σήμερα είμαι αναγκασμένος, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου, να υποβάλλω την παραίτηση μου (κάτι που έπρεπε να είχα κάνει ήδη από την αρχή της φετινής αθλητικής χρονιάς) από την Προεδρία του Φοίνικα Σύρου, επειδή δεν κατανόησα και δεν κατάφερα τάχιστα να αντιμετωπίσω με τρόπο που αρμόζει σε μια ιστορική ομάδα, όπως αυτή του Φοίνικα, ένα «ιδιότυπο κέντρο λήψης αποφάσεων», σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας και το οποίο αγνοούσε διαρκώς τα επίσημα όργανα της διοίκησης και δεν είχε καμία νομιμοποίηση από τον βασικό χορηγό της ομάδος, ο οποίος είχε διευκρινίσει εξ αρχής πως, ούτε ιδιοκτήτης είναι ούτε επιθυμία άσκησης διοίκησης επεδίωκε και το οποίο παράκεντρο οδήγησε, δυστυχώς, την ομάδα στην πιο αποτυχημένη χρόνια στην Ιστορία της , χάνοντας έτσι ότι ωραίο είχαμε καταφέρει τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΟΝΕΧ κύριο Πάνο Ξενοκώστα για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου, την γενναιόδωρη χρηματοδότηση της ομάδας του νησιού μας, χάριν της οποίας υπάρχει η ομάδα, αλλά και να ευχαριστήσω τον κόσμο, οι οποίοι ανιδιοτελώς αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Μέσα από το σκοτάδι κάποιοι πλήγωσαν την ομάδα μας, χαμήλωσαν την υπόληψη της στα μάτια προπονητών και επαγγελματιών του χώρου του βόλεϊ και μέσα από μια κρυφή , αλλά εξουσιαστική συμπεριφορά, μετέτρεψαν κάτω από την μύτη μας την ομάδα μας σε «καφενείο μικρού παραγοντισμού», μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε ανέκδοτα του χώρου του βόλεϊ, ενώ μετέτρεψαν την ομάδα μας σε χώρο «σύναξης πειραματιζόμενων μάγων» και οι οποίοι, δυστυχώς, θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως τους μοναδικούς γνώστες του αθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να αρρωστήσει μέσα από τις ¨δολοπλοκίες¨ συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι ασκούσαν όπως αποδείχθηκε προσωπικές πολιτικές και επιλογές, με σκοπό να αναδειχθούν οι ίδιοι, χωρίς καμία νομιμοποίηση, σχέδιο και πραγματική αθλητική γνώση. Τα δραματικά αποτελέσματα των επιλογών τους όλοι τα είδαμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Λυπάμαι που αντιλήφθηκα αργά την δράση τους, παρότι αρκετοί αγνοί φίλαθλοι μου είχαν προειδοποιήσει.

Για αυτό τον λόγο σήμερα με θάρρος αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, παραιτούμενος από την διοίκηση της ομάδας , αλλά όχι από φανατικός οπαδός της.

Η Ομάδα μας το αξίζει και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.!

Εύχομαι στην Ομάδα μας να βρει τον δρόμο της, να αποτινάξει αυτά τα άρρωστα βαρίδια από πάνω της και να μας κάνει πάντα περήφανους Συριανούς, ως η ομάδα του νησιού μας και όχι η ομάδα μιας «ιδιότυπης κλίκας», που αποσκοπεί σε εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και προβολής.

Προσωπικά δηλώνω ότι παραμένω απλός στρατιώτης στην υπηρεσία της ομάδας, με την ελπίδα , ότι στο τέλος θα βρει τη δύναμη και θα απομακρύνει από τους κόλπους της αυτά τα άρρωστα στοιχεία, τα οποία την πλήγωσαν ανεπανόρθωτα.

Δυστυχώς όλες οι παραπάνω συμπεριφορές και οι τακτικισμοί δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι και για το λόγο αυτό δεν συνεχίζω και παραιτούμαι, καθώς δεν επιθυμώ να θεωρηθώ συνένοχος και συμμέτοχος με αυτές τις πρακτικές που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να υπάρχουν και θα συναντήσω.

Κλείνοντας δηλώνω πως δεν ήμουν ούτε κάν φίλαθλος του βόλεϊ. Κλήθηκα να προσφέρω στην ομάδα του νησιού μας. Το έκανα με αγάπη! Και τώρα ναι… Δηλώνω φίλαθλος του βόλεϊ και οπαδός του Πειρατικού!

Για πάντα Φοίνικας!

Χρήστος Καφτηράνης»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα