Κοντά στις 190.000 θα πάρει κάθε ομάδα της Volley League από το στοίχημα

Φώτης Καρακούσης
Κοντά στις 190.000 θα πάρει κάθε ομάδα της Volley League από το στοίχημα

bet365

Βαθιά οικονομική ανάσα θα πάρουν οι ομάδες της Volley League (και όχι μόνο) από το στοίχημα, με το ποσό σε αυτές τις μεγάλης κατηγορίας να φτάνει τις 190.000, με το βόλεϊ να αρχίζει και πάλι να γίνεται πρωταγωνιστής.

Η αλήθεια είναι πως το βόλεϊ για πολλά χρόνια αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα. Προβλήματα που το έφεραν πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού τόσο όσον αφορά τους συλλόγους, όσο και τις εθνικές ομάδες. Προβλήματα που φυσικά ξεκινούσαν και τελείωναν στο οικονομικό κομμάτι. Πόσες φορές άλλωστε τα τελευταία χρόνια είδαμε ομάδες να μην μπορούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα; Παίκτες να κάνουν την μία προσφυγή μετά την άλλη; Να μην έχουμε εκπροσώπους σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα; Η να βλέπουμε τις Εθνικές εκτός European League;

Όλα αυτά ξεκίνησαν από για Εθνικές και ΕΟΠΕ, που ωστόσο παρέσυραν και όλο το άθλημα, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα χρέη π[ου πήρε στις πλάτες της η Ομοσπονδία, ούσα αυτή που είχε υπογράψει για να γίνουν κάποια έργα, αλλά ακόμα και για την φύλαξή τους. Υπογραφές που θα λέγαμε πως πληρώνει μέχρι και σήμερα, παρότι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από την διοίκηση Καραμπέτσου προκειμένου η Ομοσπονδία να ορθοποδήσει και μαζί της και το βόλεϊ συνολικά.

Εκτός από τις προσπάθειες της ΕΟΠΕ, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν και προσπάθειες από την ΕΣΑΠ, με την διοίκηση του Ταρνατόρου να κάνει τον δικό της αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και της Ομοσπονδίας, ήρθε να προστεθεί η βοήθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μια βοήθεια που τα τελευταία χρόνια έρχεται από την φορολόγηση του στοιχήματος και σίγουρα είναι πολύτιμη.

Και φέτος όσον αφορά τα χρήματα από το στοίχημα, υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν γκρίνιες από Λίγκες και ομάδες αναφορικά με το ποσοστό. Συνολικά στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι να δοθούν 30.5 εκατομμύρια ευρώ και η ΕΣΑΠ πληρώντας όλα τα κριτήρια και παλιά και νέα του Υφυπουργού θα λάβει το 8.9%.

Σε αριθμούς κάθε ομάδα θα λάβει περίπου 190.000 ευρώ και μάλιστα τα χρήματα αυτά αναμένεται να δοθούν μέσα στον Φεβρουάριο. Επίσης παραπάνω χρήματα θα δοθούν σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Μίλωνα, τις ομάδες μας δηλαδή που αγωνίστηκαν (οι αιώνιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται) στην Ευρώπη, με το ποσό αυτό να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά να μην είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Μιλάμε για χρήματα που δίνουν μεγάλη ανάσα και κυρίως μπορούν να βάλουν σε νέα τροχιά το βόλεϊ.

Ένα άθλημα που πέρασε πολλά, άντεξε και πλέον δείχνει την δική του δυναμική. Και την δείχνει με ένα δυνατό πρωτάθλημα (δύο βάζοντας και την εξαιρετική φέτος Volley League Γυναικών), με δύο ομάδες στα ημιτελικά του Challenge Cup και με τις Εθνικές ομάδες να βρίσκονται στα τελικά των Eurovolley.

Εκτός όμως από την ΕΣΑΠ, σημαντικά είναι τα χρήματα που θα δοθούν και στις ομάδες της Volley League Γυναικών, ενώ για πρώτη φορά είναι εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να πάρουν χρήματα και τα σωματεία της Pre League ανδρών, γυναικών αλλά και της Α2., αλλά φυσικά και η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ που διοργανώνουν τα πρωταθλήματα.

Σε απλά ελληνικά το βολεάκι πάει να γίνει και πάλι βόλεϊ και όσον αφορά την Volley League Ανδρών, να δούμε και πάλι παίκτες όπως ο Ερνάντες, ο Κόβαρ, ο Ιντάλγκο, ο Τράβιτσα, ο Φρομ και ακόμα περισσότερους. Να δούμε ακόμα μεγαλύτερες μάχες και γιατί όχι και ευρωπαϊκές πρωτιές από τις ομάδες μας, σε ένα άθλημα που θα ξαναπούμε πως πέρασε πάρα πολλά, αλλά είναι εδώ και κάνει την δική του αντεπίθεση…

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα