Volley League: Αυλαία στον πρώτο γύρο με ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Newsroom
Volley League: Αυλαία στον πρώτο γύρο με ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

bet365

Το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος ξεχωρίζει στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Volley League.

Στο Ρέντη, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στην Volley League (17:30, ΕΡΤ Flix Sports).

Ενα ντέρμπι το οποίο θα αναδείξει και τον άτυπο πρωταθλητή χειμώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση ασφαλείας από τον τρίτο Παναθηναϊκό (στο +5).
Τα πρόσωπα του αγώνα είναι ο ακραίος του Ολυμπιακού Ραφαήλ Κουμεντάκης και ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Θεόδωρος Βουλκίδης που τη σεζόν 2021-22 ήταν και πάλι αντίπαλοι αλλά στις αντίθετες ομάδες.

O Iταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Σίγουρα, είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, παίζουμε για να κρατήσουμε την πρώτη θέση πριν τα Χριστούγεννα. Οι αθλητές μου και εγώ, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% μας για τη νίκη, θέλουμε να βγάλουμε το επίπεδο μας στον αγωνιστικό χώρο».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την άνετη νίκη επί του Άθλου και μπαίνει σε ένα κρίσιμο 15νθημερο με τρία σούπερ ντέρμπι. Με τον Ολυμπιακό που θα κριθεί η πρωτιά στoν Α΄γύρο της Volley League και δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό προημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και στο Σούπερ Καπ. Αγώνα δρόμου για να προλάβει να αγωνιστεί κάνει ο Βραζιλιάνος κεντρικός Κόστα.

«Ένα μεγάλο ντέρμπι βρίσκεται μπροστά μας, ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Η σημαντικότητα του παιχνιδιού είναι μεγάλη, καθώς ο νικητής θα είναι ο πρώτος στην βαθμολογία για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τον Κόστα, το οποίο δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα μας απασχολήσει. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι έτοιμοι και πιστεύω ότι όλη η ομάδα θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της» ανέφερε ο προπονητής της ομάδας, Γιόσκο Μιλενκόσκι.

Με Κηφισιά ο Παναθηναϊκός

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενεί την επικίνδυνη Κηφισιά και σε κάθε περίπτωση θέλει να διασφαλίσει ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς, για να πλησιάσει τον ηττημένο του ντέρμπι και να μείνει σε επαφή με τον πρωτοπόρο.

Προέρχεται από τρίποντο στη Σκύδρα επί του Αριστοτέλη και ετοιμάζεται να μπει σε ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο όπου θα κριθεί η παρουσία του σε δύο από τους πέντε στόχους της σεζόν. Έχει την Κηφισιά και στη συνέχεια μέσα στις γιορτές τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνουν την πορεία του στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αλλά και το Σούπερ Καπ.Οι πράσινοι έχουν 16 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με το Μίλωνα.

Στη Σύρο, ο Φοίνικας θα υποδεχτεί στις 19:30 τον Αριστοτέλη Σκύδρας, με το ματς να έχει αλλάξει ώρα λόγω του απαγορευτικού στα πλοία. Η Σκύδρα ταξιδεύει σήμερα το πρωί για το νησί των Κυκλάδων.

Στην Ορεστιάδα ο Άθλος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Μίλωνα σε ένα από τα ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του Α΄γύρου που θα κρίνει πολλά για τη μελλοντική πορεία των δύο ομάδων.

Τέλος, τρεις μήνες μετά την αναμέτρηση τους στα προκριματικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ο Πήγασος Πολίχνης θα αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ .

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Γυμναστήριο "Αλέξανδρος Νικολαΐδης", Πολίχνη, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Πήγασος Πολίχνης - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Μυλώνακης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας Ερμούπολη, 19:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης
Διαιτητές: Νικάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Σ.Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων
Διαιτητές: Κουτσούλας, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαλκανιώτης, Ζηλιασκοπούλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 21:15 (PAO TV): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς
Διαιτητές: Ονόπας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κατσιάρας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, 17:30, (ΕRT FLIX Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Τόλιος, Αρβανίτης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

  1. ΠΑΟΚ 21 (22-5)
  2. Ολυμπιακός 21 (23-6)
  3. Παναθηναϊκός 16 (20-13)
  4. Μίλωνας 16 (17-11)
  5. Κηφισιά 13 (17-15)
  6. Φοίνικας Σύρου 11 (14-15)
  7. Πήγασος Πολίχνης 8 (11-19)
  8. Αθλος Ορεστιάδας 8 (12-21)
  9. ΟΦΗ 3 (7-21)
  10. Αριστοτέλης Σκύδρας 3 (6-23)
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα