Ο Σωτήρης Πανταλέων στο Gazzetta: «Στόχος του Παναθηναϊκού να αποτελεί διεκδικητή τίτλων κάθε χρόνο»

Ο Σωτήρης Πανταλέων στο Gazzetta: «Στόχος του Παναθηναϊκού να αποτελεί διεκδικητή τίτλων κάθε χρόνο»

Σωτήρης Μυκονίου
Ο Σωτήρης Πανταλέων στο Gazzetta: «Στόχος του Παναθηναϊκού να αποτελεί διεκδικητή τίτλων κάθε χρόνο»

bet365

Ο Διευθυντής των αγωνιστικών τμημάτων του Παναθηναϊκού ΑΟ, Σωτήρης Πανταλέων μίλησε στο Gazzetta στο πλαίσιο της media day του Ερασιτέχνη σχετικά με το νέο ξεκίνημα του τμήματος βόλεϊ των ανδρών, τις ηχηρές μεταγραφές, αλλά και τους στόχους του.

Ο επί χρόνια παίκτης και αρχηγός του τμήματος βόλεϊ ανδρών του «τριφυλλιού» που αποτελεί ένα από τα «τοτέμ» της ομάδας, αναφέρθηκε στην καινούργια ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος, στον υψηλό πήχη που πρέπει να θέτει από μόνη της η ίδια ομάδα στον εαυτό της, αλλά στην σημασία που έχουν για τον σύλλογο μεταγραφές όπως αυτές του Ερνάντεζ και του Κόβαρ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αυξημένη παρουσία αθλητών στον φετινό αγιασμό και την δημιουργία νέων τμημάτων επισημαίνοντας πως αυτό τον κάνει να αισθάνεται πολύ όμορφα και ότι ο Παναθηναϊκός πάντα αποτελούσε μία οικογένεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτήρης Πανταλέων:

Μία καινούργια σεζόν ξεκινάει με το ρόστερ να είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρυσι, πώς σου φαίνεται η φετινή ομάδα;

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γεμίσεις ένα ρόστερ. Σίγουρα οι συγκυρίες, όπως είναι οι αποχωρήσεις, οι παίκτες που παραμένουν, το διαθέσιμο μπάτζετ, σε οδηγούν σε κάποιους συγκεκριμένους τρόπους. Θεωρώ πως με βάση και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το πέρας της περσινής σεζόν, η διοίκηση κι όσοι δουλεύουμε στο τμήμα κάναμε το καλύτερο δυνατό. Θεωρώ πως όποιες αλλαγές έγιναν, διενεργήθηκαν με στόχο την πρόοδο της ομάδας».

Προσθήκες σαν αυτές τους Ερνάντεζ και του Κόβαρ καταδεικνύουν την αλλαγή προς το καλύτερο που συμβαίνει στο τμήμα του βόλεϊ των ανδρών; Θυμήσανε λίγο τα παλαιότερα χρόνια;

«Σίγουρα τέτοιες προσθήκες, αλλά κι αυτές των Ελλήνων διεθνών, είναι δείγματα πως σταθερά ο σύλλογος και το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Οι προσθήκες μεγάλων ονομάτων με διεθνή αναγνώριση και πλούσιο βιογραφικό καταδεικνύουν τον δρόμο που ακολουθούμε».

pantaleon

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα κι έφτασε στα ημιτελικά στην Ευρώπη θέτοντας πολύ ψηλά το ταβάνι. Τι παραπάνω μπορεί να κάνει φέτος;

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι ο πρωταθλητισμός. Το αποδεικνύουμε κάθε χρόνο. Στόχος είναι να είσαι στην διεκδίκηση των τίτλων. Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες ως αντίπαλοι που έχουν δώσει αρκετά χρήματα για να χτίσουν το ρόστερ τους κι έχουν παραδιοσιακά σοβαρή και επιτυχημένη παρουσία στον χώρο. Ο στόχος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι να αποτελεί κάθε χρόνο διεκδικητής τίτλων. Τώρα κάποιους θα τους πάρει, κάποιους θα τους χάσει. Το θέμα είναι να είσαι εκεί. Να είσαι στους τελικούς. Να είσαι μαχητικός κάθε σεζόν σε όλα τα αθλήματα. Κι από κει και πέρα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως και η τύχη πολλές φορές, στην κατάκτηση ενός τίτλου. Το θέμα είναι να είσαι εκεί».

Στον φετινό αγιασμό είδαμε πως υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη παρουσία αθλητών, αλλά και περισσότερα τμήματα να έχουν δημιουργηθεί από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ένας άνθρωπος, που έχει γαλουχηθεί μέσα στον Παναθηναϊκό κι έχει βιώσει και τα δύσκολα χρόνια, πώς αισθάνεται όταν βλέπει αυτή την «άνοιξη» στον σύλλογο;

«Με κάνει να αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος. Με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία οικογένεια και το αποδεικνύει κάθε φορά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα