Καπογιάννη στο Gazzetta: «Είμαστε νέα ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μόνο την κορυφή»

Καπογιάννη στο Gazzetta: «Είμαστε νέα ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μόνο την κορυφή»

Σωτήρης Μυκονίου
Καπογιάννη στο Gazzetta: «Είμαστε νέα ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μόνο την κορυφή»

bet365

Η τεχνικός της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη μιλάει στο Gazzetta αναφέροντας πως ναι μεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο τμήμα, ωστόσο ο στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την Τρίτη τον ετήσιο αγιασμό του στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», παρουσία όλων των τμημάτων με αυτό του μπάσκετ γυναικών να έχει και τον ρόλο του οικοδεσπότη, καθώς χρησιμοποιεί το ανακαινισμένο πλέον γήπεδο. Ένα γήπεδο στο οποίο ξεχωρίζει το καινούργιο παρκέ και το οποίο αναμένεται να γεμίζει στα ματς της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη.

Η έμπειρη προπονήτρια μίλησε στο Gazzetta για τη νέα χρονιά και τους στόχους επισημαίνοντας πως παρότι η ομάδα έκανε πολλές αλλαγές, κοιτάζουν την κατάκτηση τίτλων, ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο λέγοντας πως αυτό που γίνεται με τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη στο μπάσκετ γυναικών.

Κόουτς νέα χρονιά, νέα σεζόν, ίδιοι οι στόχοι ή διαφορετικοί;

«Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει τους ίδιους στόχους. Είναι μια νέα χρονιά όπως είπες και εσύ, είμαστε μια νέα ομάδα, χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου γιατί θεωρούμε πως η ομάδα μας θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από πέρσι. Όπως προείπα οι στόχοι είναι ίδιοι. Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει την κορυφή, Κύπελλο, πρωτάθλημα, παρόλο που ο αιώνιος αντίπαλός μας έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, εμείς δεν κοιτάζουμε μπάτζετ, θα κάνουμε ότι μπορούμε και στο τέλος θα γίνει το ταμείο».

Στο μπάσκετ γυναικών βλέπουμε δύο ομάδες να δίνουν χρήματα και οι άλλες να είναι πολύ πίσω. Πόσο κακό κάνει αυτό στο άθλημα;

«Δεν μπορούμε να πούμε σε ένα Σύλλογο που θέλει να επενδύσει σε ένα τμήμα του να μην το κάνει, καλώς το κάνει και στην δική μου λογική θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι για να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όπως και η χρηματοδότηση στις γυναικείες ομάδες μπάσκετ. Δύσκολα βρίσκεις χορηγούς, δεν υπάρχει και τόση προβολή. Παρ όλα αυτά, θα μιλήσω για την δική μας ομάδα, βρισκόμαστε σε ένα πολύ υγιή σύλλογο, οικονομικά έχει εξυγιανθεί στο 100%, προχωράμε βήμα βήμα όπου φτάνει το χέρι τους, είναι νοικοκυρεμένη διοίκηση και γι' αυτό φτιάχνουμε και νοικοκυρεμένα τμήματα. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου όμως και εμείς να εγκατασταθούμε στην κορυφή και γιατί όχι να είμαστε και οι μοναδικοί. Γιατί χτίζουμε και δεν έχουμε χορηγίες-κομήτες».

Καπογιάννη

Φέτος το «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα είναι ανακαινισμένο. Πως σας φαίνονται οι αλλαγές που έχουν γίνει;

«Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Ήταν υποχρεωτικό να γίνει διότι δεν ήταν σωστό το παρκέ. Ευχαριστούμε πολύ που έγινε γιατί οι αθλήτριες πλέον δεν φοβούνται για πιθανούς τραυματισμούς. Όντως το καινούργιο σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο και σου φτιάχνει την διάθεση να προπονηθείς καλύτερα. Είμαστε τυχεροί που το έχουμε. Μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάει στο σπίτι του, το μικρό αυτό σπίτι είναι ανακαινισμένο και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό».

Τι λείπει στο μπάσκετ γυναικών και δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει και που θα ήθελε φυσικά;

«Εγώ θα πω πως είναι θέμα κουλτούρας. Δηλαδή στην Ελλάδα δυστυχώς οι χώροι είναι ανδροκρατούμενοι και δεν το λέω ρατσιστικά. Δεν δίνουν χώρο στον γυναικείο αθλητισμό. Το γυναικείο βόλεϊ που έχει ανέβει πολύ έχει μια ανοδική πορεία. Δυστυχώς το μπάσκετ και η κρατική τηλεόραση και η ομοσπονδία που μέχρι τώρα περιμένουμε να κάνουν κάτι, δεν έκαναν κάτι. Θέλω να πιστεύω και το λέω κάθε χρόνο σε σημείο να έχω γίνει γραφική, ότι κάτι θα διαφορετικό θα γίνει φέτος και το μπάσκετ γυναικών θα έχει περισσότερη προβολή. Γιατί έχει φέρει και επιτυχίες και σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο και δεν αντιμετωπίζεται ισάξια με άλλα γυναικεία αθλήματα που ενδεχομένως να έχουν λιγότερες επιτυχίες. Ελπίζω και εύχομαι να το δούμε από φέτος».

Είστε από τα αγαπημένα τμήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού, έχοντας πάντα την στήριξη και στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα κάτι που δεν θα αλλάξει και φέτος. Θα ήθελα να μας πείτε μια κουβέντα για τον κόσμο.

«Καταρχάς επειδή εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια στον χώρο και έχω περάσει και από τον αιώνιο αντίπαλο, αυτό που λένε ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις, είναι αλήθεια. Έχουμε μια πολλή ωραία σχέση με τους φιλάθλους, μας αγκάλιασαν και τους χρωστάμε πάρα πολλά. Είναι ο έκτος παίκτης μας και όχι μόνο. Και σε δύσκολες στιγμές και δύσκολους καιρούς ήταν εδώ και μας έδωσαν μια ψυχολογική ανάταση που χρειαζόμασταν. Έχει δείξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι γνωρίζει και στηρίζει πραγματικά. Πάντα θα υπάρχει μια μικρή μερίδα που είναι οι κριτές των πάντων, αλλά στην πλειοψηφία του ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει και είναι εδώ και μας στηρίζει. Και θέλω πολύ να τους ευχαριστήσω. Τους είμαστε ευγνώμονες και εμείς και οι αθλήτριες γιατί αυτό δεν το ζεις εύκολα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά για να μην πω παγκοσμίως Το μόνο που απομένει είναι δοθεί ώθηση με επενδυτές για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις».

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης
 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα