Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα λάθη της τελευταίας φάση σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ

Gazzetta team
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα λάθη της τελευταίας φάση σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΠΕ

bet365

Διπλό λάθος από τους διαιτητές του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με την συμπληρωματική προκήρυξη που αφορά το var, θα έπρεπε είτε να δοθεί επανάληψη του πόντου, είτε ο Κουτσούλας να δει το ριπλέι από την τηλεόραση.

Μεγάλο το ντέρμπι του Αγίου Θωμά με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να παλεύουν ως το τέλος για τη νίκη και τις «ερυθρόλευκες» να παίρνουν την πρόκριση στον προημιτελικό του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-2. Για τη νίκη αυτή υπάρχουν φωνές των γηπεδούχων για λάθος εφαρμογή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, μιλώντας για την τελευταία φάση.

Συγκεκριμένα στην φάση αυτή η Οικονομίδου κάρφωσε με τον Παπαδογούλα να (πρώτος διαιτητής) να δίνει άουτ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε εξέταση του video check και ο Κουτσούλας (δεύτερος διαιτητής) πήγε να το δει. Ωστόσο επειδή ο επόπτης βρισκόταν μπροστά στην κάμερα δεν μπορούσε να δει και έτσι μέτρησε η αρχική απόφαση.

Ωστόσο η συμπληρωματική προκήρυξη γράφει πως αν υπάρχει πρόβλημα με το var είτε η αρχική απόφαση δεν μετράει, είτε ο δεύτερος πηγαίνει να δει το τηλεοπτικό ριπλέι. Στην συγκεκριμένη φάση δεν έγινε τίποτα από τα δύο.

Αναλυτικά τα δύο άρθρα αναφέρουν τα εξής:

15. Πιθανό σφάλμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το Video Check, θεωρείται ως μη γενόμενο και δεν προσμετράται.

16. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος Video Check, ο 2ος Διαιτητής θα ενημερώσει τις ομάδες για τη βλάβη του συστήματος και ο επανέλεγχος θα γίνεται με βάση τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης (εφόσον ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) και των αιτημάτων που προβλέπονται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, με βάση τους κανονισμούς παιδιάς (χωρίς τη χρήση Video Check). Εάν επαναλειτουργήσει, θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες και τα αιτήματα θα επιτρέπονται από το σημείο αυτό».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα