Κύπελλο Γυναικών: Αιώνια μάχη για τον τελικό (vids)

Κύπελλο Γυναικών: Αιώνια μάχη για τον τελικό (vids)

Newsroom
Φάση από το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο βόλεϊ γυναικών

bet365

Η Σέρινταν Άτκινσον και η Ναταλία Μεταξά από πλευράς Παναθηναϊκού και οι Μελίνα Εμμανουηλίδου - Μίλιτσα Κούμπουρα του Ολυμπιακού μίλησαν για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός πέρσι δεν τα κατάφερε στην Άρτα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Ηράκλειο, αλλά Σέρινταν Άτκινσον και Ναταλία Μεταξά εμφανίστηκαν αισιόδοξες πως η ομάδα τους θα δείξει στο Λουτράκι το καλό της πρόσωπο και θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

«Σίγουρα ένα ντέρμπι αιωνίων έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς που περιμένεις να δεις στον τελικό, αλλά για να πάρεις το Κύπελλο πρέπει να τους κερδίσεις όλους… Θα κριθεί στις λεπτομέρειες», σχολίασε η Ναταλία για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό συμπληρώνοντας για τις συμβουλές που δίνει η ίδια ως πιο έμπειρη (κι έχοντας παίξει σε πολλά ανάλογα ματς, αλλά και σε Final-4: «Ουσιαστικά ανάλογη εμπειρία από ντέρμπι αιωνίων σε Final-4 δεν έχουν μόνο οι ξένες μας, οι οποίες όμως έχοντας παίξει στα κορυφαία πρωταθλήματα ξέρουν πώς να το διαχειριστούν».

Από την πλευρά της η Σέρινταν Άτκινσον ήταν πιο… κατηγορηματική: «Είμαι ενθουσιασμένη για το Final 4. Γνωρίζοντας τις ικανότητες της ομάδας μου, δεν πιστεύω ότι θα χάσουμε, θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση εκτελώντας το αγωνιστικό πλάνο των προπονητών για να φτάσουμε στη νίκη».

Για την Αμερικανίδα διαγώνια δεν παίζει ρόλο ότι αντίπαλος στον ημιτελικό είναι ο Ολυμπιακός«Καταλαβαίνω τι σημαίνει για το κλαμπ και τον κόσμο, αλλά για μένα το πρώτο είναι το βόλεϊ και μετά η φανέλα του αντιπάλου… Ελπίζουμε όμως ότι η ενέργεια του κόσμου θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη. Το σημαντικό είναι σε τι κατάσταση είμαστε εμείς… Η δική μας απόδοση θεωρώ ότι διαμορφώνει το αποτέλεσμα… Είμαστε ένα γκρουπ με πολύ ταλέντο και χρειάζεται να κάνουμε απλά πράγματα στο γήπεδο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Έχοντας απουσιάσει από τις δύο τελευταίες διοργανώσεις του Final-4 του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τη Μελίνα Εμμανουηλίδου και τη Μίλιτσα Κούμπουρα να δηλώνουν έτοιμες για τον τίτλο…

«Υπάρχει ενθουσιασμός και ανυπομονησία για το Final-4 και φυσικά στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι διαφορετικά… Το νικηφόρο σερί που έχουμε είναι σημαντικό αλλά παραμένουμε προσγειωμένες και συγκεντρωμένες για το ματς με τον Παναθηναϊκό», είπε η Μελίνα και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ούτως ή άλλως γνωριζόμαστε κι οι δύο ομάδες και απλά έχοντας φτάσει σ’ αυτό το σημείο της σεζόν ίσως έχουμε καλύτερη εικόνα ο ένας για τον άλλο. Από κει και πέρα ως προς το αγωνιστικό κομμάτι νομίζω σημαντικό ρόλο θα παίξει το σέρβις, η άμυνα και η ψυχολογία. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο, μας έχει λείψει κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Από την πλευρά της η Μίλιτσα Κούμπουρα τόνισε αρχικά: «Είμαστε συγκεντρωμένες στο Κύπελλο, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς… Έχουμε δουλέψει σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και η διεκδίκηση του τίτλου είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Η διαγώνια των ερυθρόλευκων χαρακτήρισε σημαντικό «… το να κρατήσουμε καθαρό το μυαλό μας και να μην σκεφτόμαστε την κρισιμότητα του αγώνα διατηρώντας την απόδοση μας στα επίπεδα που έχουμε μέχρι τώρα. Το Κύπελλο είναι διαφορετική διοργάνωση, αλλά το σερί που έχουμε στο πρωτάθλημα μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση.

Στην ομάδα μας η κάθε μια κάνει αυτό που πρέπει κι αν συμβεί αυτό θα κερδίσουμε σίγουρα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα