ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός: Φαβορί οι «πράσινες» για την δεύτερη μεγάλη έκπληξη οι Σαντορινιές

ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός: Φαβορί οι «πράσινες» για την δεύτερη μεγάλη έκπληξη οι Σαντορινιές

Φώτης Καρακούσης
ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός: Φαβορί οι «πράσινες» για την δεύτερη μεγάλη έκπληξη οι Σαντορινιές

bet365

Η αυλαία του 16ου Final-4 Κυπέλλου Γυναικών στην Άρτα ανοίγει με τον αγώνα του ΑΟ Θήρας με τον Παναθηναϊκό. Οι Έμιλυ Κωνσταντέλου και Μάρθα Ανθούλη μιλάνε στο Gazzetta για την αναμέτρηση, αλλά και συνολικά την διοργάνωση. ΑΡΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Με τις τυπικά φιλοξενούμενες παίκτριες του Παναθηναϊκού να είναι το φαβορί, η αυλαία του 16ου Final-4 Κυπέλλου Γυναικών, ανοίγει στην Άρτα με την αναμέτρηση του ΑΟ Θήρας με τις «πράσινες» (18:00). Μια αναμέτρηση που όπως αναφέραμε έχει φαβορί που δεν είναι άλλο από την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το συγκρότημα της Σαντορίνης θα πέσει αμαχητί, κάτι που απέδειξε και στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας εκτός Άρτας τις «ερυθρόλευκες».

Ο τυπικά γηπεδούχος ΑΟ Θήρας, στην 5η του παρουσία σε Final 4, διεκδικεί την τέταρτη σερί συμμετοχή του στον τελικό, έχοντας ήδη προκαλέσει αίσθηση καθώς στα προημιτελικά άφησε εκτός τον (πολυνίκη του θεσμού) Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Ηράκλειο, ενώ φέτος έχει κερδίσει και στις δύο αναμετρήσεις της Volley League τον ΑΟ Θήρας. Πάντως η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ημιτελικό Κυπέλλου (το 2021) νικητής ήταν ο ΑΟ Θήρας καθώς είχε επικρατήσει με 3-2 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Το Gazzetta βρίσκεται στην φιλόξενη Άρτα και μίλησε με την κεντρική του ΑΟ Θήρας, Έμιλυ Κωνσταντέλου και την διαγώνια του Παναθηναϊκού, Μάρθα Ανθούλη, με τα δύο κορίτσια να μην κρύβουν πως στόχος σε αυτή την διοργάνωση είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΟ Θήρας

Κωνσταντέλου: «Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο»

Αρχικά η κεντρική των τυπικά γηπεδούχων, Έμιλυ Κωνσταντέλου, ανέφερε αρχικά για τους στόχους της ομάδας της σε αυτό το Final-4: «Το να συμμετέχεις σε μία τέτοια διοργάνωση δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια. Σκέφτεσαι να πάρει την πρόκριση στον τελικό και να διεκδικήσεις το τρόπαιο, αν όχι να το κατακτήσεις».

Για το εάν βοηθάει τον ΑΟ Θήρας η πρόκριση στο Final 4 μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Εμείς σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τη νίκη. Εφόσον το καταφέραμε και με τον Ολυμπιακό, δεν το θεωρούμε έκπληξη. Από εκεί και πέρα έχει... ξεχαστεί αυτό το παιχνίδι. Βλέπουμε μπροστά...».

Για το εάν υπάρχει κάποιο φαβορί: «Πιστεύω τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο. Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικές παίκτριες και αναλόγως την απόδοσή τους στο τάραφλεξ θα κριθεί και το ποια ομάδα είναι το φαβορί».

Ανθούλη

Ανθούλη: «Δεν υπάρχει κάποιο άγχος»

Από την πλευρά της η διαγώνια του Παναθηναϊκού, Μάρθα Ανθούλη, μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως οι «πράσινες» δεν έχουν σε καμία περίπτωση το άγχος του φαβορί στον ημιτελικό με τον ΑΟ Θήρας. Αρχικά μιλώντας για το το πού θα κριθεί ο ημιτελικός τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό ματς, στο οποίο θα παλέψουμε και οι δύο στο 100%. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο από το οποίο θα κριθεί ο αγώνας. Πρέπει και οι δύο ομάδες να ακολουθήσουμε την τακτική μας και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για το εάν υπάρχει το άγχος του φαβορί στον Παναθηναϊκό: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο άγχος στην ομάδα. Εμείς έχουμε κάνει την προπόνησή μας, θα παίξουμε τον αγώνα και θα κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το πόσο δύσκολη είναι η υπεράσπιση του τίτλου: «Υπάρχει μία δυσκολία, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Έχουμε ίσες πιθανότητες και θα παλέψουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργάκη, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Τρίκκα, Πασπαλά.

Β' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 21.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Νικάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Πασπαλά, Τρίκκα.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τελικός, Τ9 Άρτας 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα