Πρωτοψάλτης: «Να συνεχίσουμε με αυτήν τη μαχητικότητα»

Πρωτοψάλτης: «Να συνεχίσουμε με αυτήν τη μαχητικότητα»

Πρωτοψάλτης: «Να συνεχίσουμε με αυτήν τη μαχητικότητα»

Θανάσης Πρωτοψάλτης και Δημήτρης Ζήσης στάθηκαν στα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό.

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Παίξαμε μαχητικά όπως χτες. Φυσικά είναι δυο διαφορετικά στυλ οι δυο ομάδες. Η Γαλλία είναι πιο αμυντική ομάδα κι αυτό φάνηκε στα πολλά ράλι που είχε ο αγώνας. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και ο κόσμος ήταν απίθανος.

Από εκεί και πέρα τελείωσαν οι τρεις προπονητικοί -ας το πω έτσι-  αγώνες για μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και έχουμε το ρεπό μας αύριο και δυο τελικούς μεθαύριο.
Το ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ευτυχώς για εμάς το έχουμε αύριο πριν τους δυο πιο σημαντικούς αγώνες του ομίλου, αυτούς που είχαμε στόχο από την αρχή και ελπίζω να συνεχίζουμε με αυτή τη μαχητικότητα την ψυχική μαχητική εικόνα που έ και από εκεί και πέρα να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Θέλουμε να κερδίσουμε.

Δεν έχουμε κλείσει τον κύκλο, έχουμε δώσει τρεις δύσκολους αγώνες από τους πέντε. Τώρα το ότι παίξαμε τρεις δύσκολους αγώνες με αυτές τις ομάδες που καλώς ή κακώς τις βλέπαμε από την τηλεόραση είναι απίθανο για εμάς, ειδικά με τέτοια ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε και εμείς και οι άνθρωποι που μας διοικούν να δουν ότι η ομάδα μας δεν είναι πάρα πολύ μακριά από αυτές της ομάδες και θέλουμε υποστήριξη».

Δημήτρης Ζήσης: «Οι Γάλλοι ήταν πολύ σοβαροί κι αυτό μας δίνει μια ικανοποίηση γιατί δεν μας υποτίμησαν, είχαν μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και αυτό είναι ένα παράσημο για εμάς… Στο τρίτο σετ ήμασταν κι εμείς πολύ καλοί αν και περίμενα ότι θα είχαμε παίξει ψυχολογικά. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και πλέον πηγαίνουμε για τα δύο σημαντικά παιχνίδια  που έχουμε μπροστά μας.

Αυτό που δείξαμε χθες με την Ιταλία έκανε τη Γαλλία να είναι σήμερα πολύ πιο συγκεντρωμένη κι αποφασισμένοι.
Τα ματς με Ρουμανία, Πορτογαλία είναι αυτά που θέλουμε κι εμείς να παίξουμε καλά, να είμαστε το ίδιο ψυχωμένοι, πειθαρχημένοι και πιστεύω ότι θα τα κερδίσουμε και τα δύο».