Ένα Μουντιάλ γεμάτο «αστέρια» (pics)

Φώτης Καρακούσης
Ένα Μουντιάλ γεμάτο «αστέρια» (pics)

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ ανοίγει τις πύλες του σε Ιταλία και Βουλγαρία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα «αστέρια» που αναμένεται να λάμψουν στις 9 πόλεις που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις.

Στο αστερισμό του βόλεϊ θα κινούμαστε από αύριο 9 Σεπτεμβρίου ως και τις 30 του ίδιου μήνα, καθώς σε Ιταλία και Βουλγαρία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ. Ένα Μουντιάλ που αναμένεται να μας προσφέρει πλούσιο θέαμα, καθώς θα δώσουν ραντεβού οι καλύτεροι παίκτες του πλανήτη στο άθλημα που σε αυτό το επίπεδο χαίρεσαι πραγματικά να το βλέπεις.

Στο μεγάλο αυτό ραντεβού θα δώσουν το παρών 24 ομάδες οι οποίες έχουν χωριστεί σε 4 ομίλους των 6 ομάδων. Στην πρώτη φάση θα παίξουν σε κάθε όμιλο όλοι με όλους και την πρόκριση θα πάρουν οι 4 πρώτοι. Οι 16 αυτές ομάδες θα συνεχίσουν σε Μιλάνο, Μπολόνια, Σόφια και Βάρνα (οι 4 όμιλοι), έχοντας μαζί τους την βαθμολογία από την πρώτη φάση.

Σε κάθε όμιλο θα παίξουν πάλι όλοι με όλους και θα θα προκριθούν οι 4 πρώτοι, αλλά και οι 2 καλύτεροι δεύτεροι με την Γ' φάση να διεξάγεται στο Τορίνο. Οι 6 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλων των τριών μετά από κλήρωση και οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα ημιτελικά με τους νικητές να παίζουν στον τελικό που θα λάβει χώρα στο Τορίνο.

Ο ένας καλύτερος από τον άλλον

Επειδή όμως σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση την διαφορά την κάνουν και πρέπει άλλωστε να την κάνουν, οι αθλητές, εμείς θα ασχοληθούμε με αυτούς. Με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, με... αστέρια που είναι έτοιμα να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να μας κάνουν να κάτσουμε και να ευχαριστηθούμε βόλεϊ.

Όπως αναφέραμε, σε αυτή την διοργάνωση, η πρώτη που θα διεξαχθεί σε δύο διαφορετικές χώρες υπάρχουν πολλά και μεγάλα αστέρια. Παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου και αμείβονται με χρήματα που σε κάποιους μπορεί να φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Από τους 4 ομίλους, διαλέξαμε τις τρεις ομάδες που δείχνουν να ξεχωρίζουν στον καθένα, καθώς στο βόλεϊ δύσκολα μπορούμε να δούμε μεγάλες εκπλήξεις, με την λογική του ότι η καλύτερη ομάδα κερδίζει κατά 90% και από τις 12 παρουσιάζουμε τους δύο καλύτερους κάθε ομάδας.

Εννοείται πως είναι λογικό να αφήσαμε πολλούς, ειδικά σε χώρες όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες. Μιλάμε για ομάδες με πολλούς αστέρες και αν έχουμε κάνει κάπου λάθος μπορείτε να μας το στείλετε σε σχόλιο.

Α' Όμιλος: Ξεχωρίζει ο Χουαντορένα!

Ξεκινάμε με τον πρώτο όμιλο, στο οποίο συμμετέχουν οι Αργεντινή, Βέλγιο, Άγιος Δομήνικος, Ιταλία, Ιαπωνία και Σλοβενία. Ένας όμιλος γεμάτος... αστέρια που εκτός της Ιταλία οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση με τις ίδιες πάνω-κάτω πιθανότητες.

Αργεντινή: Ο μεγάλος μαέστρος και ο ακραίος που πλήγωσε τον Ολυμπιακό

Ξεκινάμε με την Αργεντινή, στην οποία φυσικά και δεσπόζει η μορφή του Λουτσιάνο Ντε Τσέκο. Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους πασαδόρους στον κόσμο, έναν ηγέτη όχι μόνο της Εθνικής του αλλά και της Περούτζια. Στα 30 του ο «μαέστρος είναι έτοιμος να οδηγήσει την Αργεντινή όσο γίνεται πιο ψηλά και όπως έχει δείξει στο παρελθόν, μπορεί να τα καταφέρει.

Πίσω του, καθώς δίπλα του δεν μπορεί να σταθεί κανείς από την Εθνική του ομάδα, βάζουμε τον Κριστιάν Πογκλάχεν της Ραβέννα. Ένας ακραίος που οι Έλληνες φίλαθλοι δεν τον θυμόμαστε και με τον καλύτερο τρόπο, καθώς κατέκτησε με τους Ιταλούς του Challenge Cup επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν ακραίο με καλή υποδοχή και εκρηκτικό στην επίθεση, αλλά στα 29 του κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να κάνει την τεράστια διαφορά.

Σλοβενία: Ούρναουτ ο μεγάλος αρχηγός

Σε αυτό το Παγκόσμιο υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς είναι και ο ηγέτης της Σλοβενίας που πλέον αγωνίζεται στην Μόντενα είναι ο Τίνε Ούρναουτ. Ο πρώην ακραίος του Ολυμπιακού είναι ο αρχηγός της Εθνικής του ομάδας και καλύτερος παίκτης της στην απίστευτη πορεία προς τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι ένας παίκτης με πολύ καλή υποδοχή, αλλά και επιθετικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον σταματήσεις στην καλή του μέρα.

Δεύτερο «βιολί» στην Εθνική Σλοβενίας είναι ο Άλεν Σκετ, ο διαγώνιος της Χάλκμπανκ. Ο 30χρονος βολεϊμπολίστας είναι ένας βαρύς και δυνατός διαγώνιος που πάντα βρίσκει καλά συμβόλαια σε ομάδες που αγωνίζονται στα πιο δυνατά πρωταθλήματα και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ιταλία: Ο ηγέτης Χουαντορένα και ο ανίκητος Ζάιτσεφ

Το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο είναι η Ιταλία. Οι γείτονες διαθέτουν ομάδα ικανή να διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά, καθώς και το υλικό διαθέτουν, αλλά και στο γήπεδό τους θα αγωνίζονται. Από ένα γεμάτο ρόστερ ξεχωρίζουμε δύο. Αρχικά τον απόλυτο ηγέτη τον Οσμάνι Χουαντορένα. Ο Κουβανός που πλέον παίζει με τα χρώματα της Ιταλίας μπορεί στα 33 του να κάνει την διαφορά και με το παραπάνω. Είναι ο ακραίος που παρά το ύψος του θα κολλήσει την μπάλα στην υποδοχή και επιθετικά θα καρφώσει πάνω από το μπλοκ. Κυρίως όμως είναι αυτό που γράψαμε στην αρχή, ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης. Ηγέτης και πηγή έμπνευσης για κάθε συμπαίκτη.

Δίπλα του, γιατί όντως μιλάμε για δίπλα και όχι πίσω του, βρίσκεται ο Ιβάν Ζάιτσεφ. Ο διαγώνιος της Μόντενα, άφησε την Περούτζια που αγωνιζόταν ως ακραίος για να κάνει τους φίλους της νέας του ομάδας να ξεχάσουν τον Ν' Γκαπέ. Μιλάμε για έναν διαγώνιο που από το σερβίς του μπορεί να σε... σκοτώσει, ενώ και στο μπλοκ είναι εξαιρετικά δυνατός. Για την επίθεση καλύτερα να μην πούμε, απλά δείτε τον στους αγώνες της Ιταλίας.

Α Όμιλος

Αργεντινή: Λουτσιάνο Ντε Τσέκο Π (Περούτζια) 2/6/1988, Κριστιάν Πογκλάχεν Α (Ραβέννα) 14/7/1989

Ιταλία: Οσμάνι Χουαντορένα Α (Λούμπε) 12/8/1985, Ιβάν Ζάιτσεφ Δ (Μόντενα) 2/10/1988

Σλοβενία: Τίνε Ούρναουτ Α (Μόντενα) 3/9/1988, Άλεν Σκετ Δ (Χάλκμπανκ) 28/3/1988

Β' Όμιλος: Παρουσία Ν' Γκαπέ δεν υπάρχει άλλος

Στον δεύτερο όμιλο υπάρχουν οι Βραζιλία και Γαλλία που είναι τα τεράστια φαβορί και θα παλέψουν ακόμα και για τον τίτλο, ενώ ως τρίτη βάζουμε τον Καναδά που έχει ταλέντο και «κρύο αίμα» ως ομάδα. Οι Κίνα, Αίγυπτος και Ολλανδία θα παλέψουν λογικά για την 4η θέση που δίνει το εισιτήριο για την συνέχεια.

Καναδάς: Ο 20χρονος που έχει κάνει τους πάντες να τον προσέξουν

Ξεκινάμε στον δεύτερο όμιλο με τον Καναδά του Γκάβιν Σμιτ. Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού θα είναι ένας από τους 4 παίκτες που θα βρίσκονται στο Μουντιάλ αγωνιζόμενοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από τους Καναδούς έχουμε ξεχωρίσει αρχικά τον Σάρον Βέρνον Έβανς. Πρόκειται για έναν 20χρονο διαγώνιο που αγωνίζεται στην Πολωνία και την Ονίκο Βαρσόβια. Έναν βολεϊμπολίστα που κατά πολλούς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον πλανήτη και που όλοι περιμένουν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα. Στην καλή του ημέρα απλά δεν κόβεται καθώς πηδάει στον «Θεό».

Για δεύτερο, μιας και δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο διαγώνιο της ομάδας, δηλαδή τν Σμιτ, βάζουμε τον ακραίο Τζον Γκόρντον Πέριν. Ο 29χρονος έχει κάνει καριέρα σε σημαντικές ομάδες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του κόσμου και αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τα άκρα.

Βραζιλία: Ο καλύτερος πασαδόρος του κόσμου

Για την Βραζιλία ως ομάδα ό,τι και να πει κάποιος θα είναι λίγο. Οι τίτλοι άλλωστε που έχει κατακτήσει μιλάνε από μόνοι τους. Η «σελεσάο» έχει ένα γεμάτο ρόστερ με τεράστιους παίκτες, αλλά πρώτος μεταξύ ίσων είναι ο Μπρούνο Ρεζέντε. Ο πασαδόρος της Λούμπε είναι ο καλύτερος στον κόσμο του στην θέση αυτή. Μιλάμε για τον απόλυτο ηγέτη, τον άνθρωπο που κάθε ομάδα είτε είναι Εθνική, είτε σύλλογος θα τον ήθελε στην διάθεσή του. Και θα τον ήθελε γιατί μιλάμε απλά για μυαλό κομπιούτερ που ξέρει που θα δώσει την κάθε πάσα, πως θα κάνει ακόμα καλύτερο τον κάθε του συμπαίκτη.

Λίγο πιο πίσω του, καθώς σαν τον Ρεζέντε δεν υπάρχει κανείς, βάζουμε τον Γουάλας Ντε Σόουζα, τον διαγώνιο της SESC-RJ, έναν βολεϊμπολίστα που στην καλή του ημέρα εκτός από ασταμάτητος, κινδυνεύεις αν βρεθείς απέναντί του για άμυνα. Έχει τρομερά δυνατό αλλά και ψηλό χτύπημα, ενώ όταν πηγαίνει στο σερβίς βάζει πολύ δύσκολα στους αντίπαλους ακραίους και τον λίμπερο.

Γαλλία: Όταν παίζει ο «τρελός» κερδίζουν οι Γάλλοι

Κλείνουμε τον όμιλο με την Γαλλία, όπου δεσπόζει η παρουσία του Έρβιν Ν' Γκαπέ. Ο 28χρονος ακραίος απλά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και σίγουρα ο πιο φαντεζί. Παίζει με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις, καθώς κάνει ακόμα και πάσες και μάλιστα εξαιρετικές και φυσικά μιλάμε για τον απόλυτο ηγέτη των «τρικολόρ». Ένας ηγέτης που όταν λείπει η ομάδα του Τιλί είναι εντελώς διαφορετική, χάνοντας ακόμα και το 50% της δύναμής της. Ο Ν' Γκαπέ εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ξεχωρίζει και για την μεγάλη δόση τρέλας που έχει. Τρέλας αγωνιστικής που δεν συναντάς πουθενά, σε σημείο να κάνει επίθεση με γυρισμένη πλάτη σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον τελευταίο πόντο, χωρίς το ματς να έχει κριθεί. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά περισσότερα για τον Γάλλο (αδυναμίες είναι αυτές), αλλά ας μείνουμε στο ότι μιλάμε για το πιο φαντεζί βολεϊμπολίστα του κόσμου.

Αγωνίζεται σε μια θέση που δυστυχώς δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει, καθώς μιλάμε για θέση που κρίνει πολλά σε κάθε παιχνίδι. Μιλάμε γι' αυτή του λίμπερο, με τον Ζένια Γκρεμπενίκοφ της Τρεντίνο να θεωρείται και κατά πολλούς να είναι, ο καλύτερος του κόσμου. Ο 29χρονος λίμπερο είναι εγγύηση στην πίσω ζώνη, ενώ με το πάθος του ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας που παίζει. Απλά ο καλύτερος...

Β' Όμιλος

Βραζιλία: Μπρούνο Ρεζέντε Π (Λούμπε) 2/7/1986, Γουάλας Ντε Σόουζα Δ (SESC-RJ) 26/6/1987

Καναδάς: Τζον Γκόρντον Πέριν Α (Beijing BAIC Motors) 17/8/1989, Σάρον Βέρνον Έβανς Δ (Ονίκο Βαρσοβία) 28/8/1998

Γαλλία: Έρβιν Ν΄Γκαπέ Δ (Ζενίτ) 12/2/1991, Ζένια Γκρεμπενίκοφ Λ (Τρεντίνο) 13/8/1990

Γ' Όμιλος: Γεμάτος ομαδάρες και παικταράδες

Ο τρίτος όμιλος είναι με διαφορά μάλιστα ο όμιλος με τις μεγαλύτερες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες όσον αφορά τον αριθμό. Ρωσία, Σερβία και ΗΠΑ φτιάχνουν μια τρομερή τριάδα που λογικά θα προκριθεί, ενώ για την τέταρτη θέση θα παλέψουν οι Αυστραλία, Τυνησία και Καμερούν.

Ρωσία: «Αρκούδες» οι Μισέρσκι και Μιχαΐλοφ

Το να κάτσεις να βρεις τους δύο καλύτερους παίκτες της Ρωσίας δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά έστω και για λίγο, οι Μισέρσκι και Μιχαΐλοφ κάνουν την διαφορά. Αρχικά ο 30χρονος κεντρικός είναι αυτός που πραγματικά μπορεί να κάνει την διαφορά και όχι μόνο από το κέντρο. Και την έκανε κυριολεκτικά, όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Αλέκνο από κεντρικό τον έβαλε διαγώνιο και το 2-0 υπέρ της Βραζιλίας, το έκανε 3-2 υπέρ της Ρωσίας συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κατακτήσει η... αρκούδα το χρυσό. Ανίκητος πάνω στο φιλέ τόσο επιθετικά, όσο και στο μπλοκ. Ο καλύτερος στην θέση του, τίποτα λιγότερο...

Δίπλα του βάζουμε τον Μαξίμ Μιχαΐλοφ, το... τέρας δύναμης. Ο διαγώνιος της Ζενίτ που στο Λονδίνο γύρισε ακραίος κάνοντας μαζί με τον Μισέρσκι την διαφορά, είναι απλά ασταμάτητος στην καλή του ημέρα. Εντυπωσιακός στο σερβίς, ανίκητος στο φιλέ και πραγματικά είναι ένας παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στην διάθεσή της. Μα κάθε όμως...

ΗΠΑ: Ο «μπόμπερ» Άντερσον

Συνεχίζουμε με τον τρίτο όμιλο με τις ΗΠΑ, μια ομάδα που επίσης έχει πολλούς καλούς παίκτες και που οι βλέψεις της φτάνουν ως και το μετάλλιο. Στους Αμερικανούς ξεχωρίζει ο Μάθιου Άντερσον, ο διαγώνιος στην Εθνική και ακραίος στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζενίτ. Ένας παίκτης που χωρίς υπερβολή μπορεί να σε νικήσει μόνος του. Να σε νικήσει από το σερβίς, από την επίθεση όπου είναι ασταμάτητος, αλλά και από το μπλοκ, καθώς και λόγω άλματος δεν αφήνει να περάσει τίποτα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του ή για την ακρίβεια ένας από τους καλύτερους στις θέσεις του, κάτι που δεν συναντάς στο παγκόσμιο βόλεϊ.

Ως δεύτερο από τις ΗΠΑ παρότι έχει πολλούς ακραίους, αλλά και πασαδόρους (το καλύτερο δίδυμο στον κόσμο) που κάνουν την διαφορά, εμείς θα βάλουμε τον Μάξουελ Χολτ. Τον καλύτερο επιθετικά κεντρικό στον κόσμο ή έστω έναν από τους καλύτερους. Ο Αμερικανός της Μόντενα είναι εντυπωσιακός όταν φεύγει για πρώτο χρόνο, ενώ και στο σερβίς αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Σερβία: Μεγάλη των πλάβι σχολή

Κλείνουμε τον όμιλο με την Σερβία, μία χώρα που είναι εκνευριστικά καλή σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, λες και τα παιδιά γεννιούνται με μια μπάλα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του πόλο, του χάντμπολ και φυσικά του βόλεϊ. Οι πλάβι είναι εξαιρετικοί και σε αυτό το άθλημα και έχουν ως στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Όσον αφορά τους παίκτες, αρχικά ξεχωρίζει ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς. Ο διαγώνιος της Περούτζια είναι ο παίκτης που... ανάγκασε τον μεγάλο Ζάιτσεφ να φύγει από την ομάδα αυτή και να πάει στην Μόντενα προκειμένου να παίξει διαγώνιος. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, καθώς ουσιαστικά η Περούτζια είναι σαν να διάλεξε ποιος θα ήθελε να καλύψει τη θέση αυτή. Ο 28χρονος βολεϊμπολίστας είναι τρομερός στο σερβίς του και ανίκητος από την πίσω ζώνη, όπου καθαρίζει κάθε δύσκολη φάση. Ιδανικός δηλαδή για κάθε πασαδόρο, ειδικά αν η υποδοχή δεν βγει καλά.

Δεύτερο βάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα νέα αστέρια του Παγκόσμιου βόλεϊ. Ο λόγος για τον Στρέτσκο Λίσινατς τον 20χρονο κεντρικό που πλέον θα αγωνίζεται στη Τρεντίνο, με την μεταγραφή του να κάνει αίσθηση, καθώς τον ζήτησαν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι. Ο μικρός παρά την ηλικία του παίζει τρομερά ώριμα και ειδικά επιθετικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον κόψει ο κάθε αντίπαλος κεντρικός.

Γ' Όμιλος

Ρωσία: Ντμίτρι Μισέρσκι Κ (Μπελογκόριε) 29/10/1988, Μαξίμ Μιχαΐλοφ Δ (Ζενίτ) 19/3/1988

Σερβία: Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς Δ (Περούτζια) 4/9/1991, Στρέτσκο Λίσινατς Κ (Τρεντίνο) 17/5/1992

ΗΠΑ: Μάθιου Άντερσον Δ (Ζενίτ) 18/4/1987, Μάξουελ Χολτ Κ (Μόντενα) 12/3/1987

Δ' Όμιλος: Με διαφορά ο πιο ισορροπημένος

Και κλείνουμε με τον τέταρτο όμιλο που είναι με διαφορά ο πιο ισορροπημένος. Καμία ομάδα δεν θεωρείται φαβορί και οι Βουλγαρία, Ιράν, Πολωνία (εντάξει αυτή είναι ένα βήμα πιο μπροστά), Κούβα, Φινλανδία και Πουέρτο Ρίκο μπορούν να δικαιούνται να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Ιράν: Ο πασαδόρος σύμβολο

Αρχίζουμε με το Ιράν, όπου δεσπόζει η παρουσία του Μιρ Σαεΐντ Μαρουφλακρανί, ενός από τους καλύτερους πασαδόρους στον κόσμο. Ενός παίκτη σύμβολο για την χώρα αυτή και όχι μόνο για το άθλημα του βόλεϊ. Ενώ πραγματικού ηγέτη και σημείο αναφοράς ενός λαού. Πίσω όπως άλλωστε κάθε παίκτης βόλεϊ στην χώρα αυτή, είναι ο Μοχαμαντζάβαντ Μαναβινεσχάντ, ο διαγώνιος που παίζει στην Ιταλία και την Βερόνα. Ένας δυνατός διαγώνιος με εξαιρετικό σερβίς.

Βουλγαρία: Τα παιδιά του Κονσταντίνοφ

Στην Βουλγαρία δεσπόζει η μορφή του Πλάμεν Κονσταντίνοφ, του προπονητή που έχει πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα ως παίκτης και που στην Ελλάδα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με 4 διαφορετικές ομάδες (Άρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός). Από αυτούς που παίζουν αρχικά βάζουμε τον κεντρικό της Πιατσέντζα Βίκτορ Γιοσίφοβ που ναι μεν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του αλλά είναι εξαιρετική λύση για το κέντρο κάθε ομάδας. Δίπλα του έχουμε τον Βαλεντίν Μπρατόεφ με τον διεθνή ακραίο να μην έχει κάνει την καριέρα που πολλοί θα περίμεναν στο ξεκίνημά του, αλλά που σίγουρα είναι από τους παίκτες προπονητών. Θα σου κάνει δηλαδή αυτό που ο κόουτς ζητάει.

Πολωνία: Ε Κούρεκ, ποιος άλλος;

Και κλείνουμε με την Πολωνία. Αν σε αυτή την ομάδα είχε παίξει ο Λεόν μιας και έχει πάρει υπηκοότητα, τότε θα ήταν φαβορί για μετάλλιο. Τώρα θα παλέψει για όσο γίνεται πιο ψηλά, χωρίς όμως να είναι στα φαβορί. Στον όμιλό της όμως φυσικά και είναι όχι για πρόκριση, αλλά για πρωτιά.

Όσον αφορά τους παίκτες ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία του Μπάρτοζ Κούρεκ, ενός από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο. Ηγέτης για χρόνια τόσο της Πολωνίας, όσο και των ομάδων που αγωνίστηκε. Θεωρείται και είναι από τους καλύτερους από την γραμμή του σερβίς, ενώ και επιθετικά στην μέρα του είναι ανίκητος.

Πίσω του βάζουμε τον παλιό γνωστό μας Φαμπιάν Ντρίζγκα. Ο «ψυχάκιας» πασαδόρος είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση αυτή. Πέρσι τον απολαύσαμε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό οδηγώντας τους Πειραιώτες στην επιστροφή τους στην κορυφή και την συμμετοχή στον τελικό του Challenge Cup. Είναι πολύ καλός στο παιχνίδι του και ειδικά στις λεγόμενες χαμένες μπάλες, όπου από το τίποτα μπορεί να σου παίξει πρώτο χρόνο...

Δ Όμιλος

Βουλγαρία: Βίκτορ Γιοσίφοβ Κ (Πιατσέντζα) 16/10/1985, Βαλεντίν Μπρατόεφ Α (Νεφτοχιμίκ) 21/10/1987

Ιράν: Μοχαμαντζάβαντ Μαναβινεσχάντ Δ (Βερόνα) 27/11/1995, Μιρ Σαεΐντ Μαρουφλακρανί Π (Παϊκάν) 20/10/1985

Πολωνία: Μπάρτοζ Κούρεκ Δ (Στρόζνια Σκέτζιν) 29/8/1988, Φαμπιάν Ντρίζγκα Π (Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ) 3/3/1990

Οι όμιλοι του Μουντιάλ

Οι 24 ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των 6 ομάδων ως εξής:

Α’ όμιλος (Ρώμη, Φλωρεντία): Αργεντινή, Βέλγιο, Άγιος Δομήνικος, Ιταλία, Ιαπωνία, Σλοβενία.

Β’ όμιλος (Ρούσε): Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Αίγυπτος, Γαλλία, Ολλανδία

Γ’ όμιλος (Μπάρι): Αυστραλία, Καμερούν, Ρωσία, Σερβία, ΗΠΑ, Τυνησία

Δ’ όμιλος (Βάρνα): Βουλγαρία, Κούβα, Φινλανδία, Ιράν, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

20:30, Ιταλία-Ιαπωνία

20:30, Βουλγαρία-Φινλανδία

 

Τελευταία Νέα