Ράπτης στο Gazzetta: «Πάνω από όλα το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε ακόμα περισσότερα στην Ευρώπη»

Ράπτης στο Gazzetta: «Πάνω από όλα το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε ακόμα περισσότερα στην Ευρώπη»

Φώτης Καρακούσης
Ράπτης στο Gazzetta: «Πάνω από όλα το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε ακόμα περισσότερα στην Ευρώπη»

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup, με τον Αλέξανδρο Ράπτη να τονίζει στο Gazzetta πως μπορεί το πρωτάθλημα να είναι πάνω από όλα, αλλά οι «πράσινοι» θέλουν ακόμα περισσότερα και στην Ευρώπη.

Πραγματοποιώντας ακόμα μία πολλή καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Challenge Cup. Μια πρόκριση που είχε πάρει αρχικά μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων σετ κόντρα στην Χόροντοκ, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 και στην Ουκρανία, αλλά δεν του έφταναν μόνο αυτά, μιας και πήρε και την δεύτερη νίκη, αυτή την φορά με 3-2.

Μια νίκη που για να κατακτηθεί οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική εικόνα σε σερβίς, μπλοκ και άμυνα, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Σε αυτά τα στοιχεία στάθηκε και ο Αλέξανδρος Ράπτης, μιλώντας στο Gazzetta. Ο ακραίος του Παναθηναϊκού που ήταν κομβικός και στο δεύτερο σετ με τα σερβίς και τις επιθέσεις του, αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς, όσο και στην συνέχεια της χρονιάς.

Δεν έκρυψε πως βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, ωστόσο από την άλλη ξεκαθάρισε πως περιμένει πως και πως τα παιχνίδια με την Χάλκμπανκ (αντίπαλος του Παναθηναϊκού αν καταφέρει να ξεπεράσει και το εμπόδιο μιας από τις Σπάρτακ Μιγιάβα ή Τερουέλ), για να δείξει η ομάδα του απέναντι στους πολύ ισχυρούς Τούρκους πως μπορεί να πετύχει πολλά.

Ο νεαρός ακραίος που στον χθεσινό αγώνα είχε 13 πόντους με 2 μπλοκ (το ένα εντυπωσιακό μονό απέναντι στον Τόμιν), έδωσε τα συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του που παρά τα πολλά παιχνίδια συνεχίζουν να δείχνουν ένα πολύ καλό πρόσωπο, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο όχι μόνο για την ατμόσφαιρα στον αγώνα με την Χόροντοκ, αλλά συνολικά για την στήριξη, ακόμα και με μηνύματα στα social.

Αλέξανδρε μεγάλη πρόκριση η σημερινή για τον Παναθηναϊκό. Που πιστεύεις πως κρίθηκε;

«Σίγουρα κρίθηκε στο ότι είχαμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Κρίθηκε αγωνιστικά στο σερβίς, στο μπλοκ και την άμυνα, όπου εμείς παίξαμε πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι, ειδικά στα δύο πρώτα σετ που παίξαμε πολύ καλά και γενικότερα πιστεύω πως η πρόκριση ήταν στον χέρι μας να την πάρουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε».

Θεωρείς πως ήταν σημαντικό το πρώτο σετ που κατακτήθηκε και ειδικά ο τρόπος; Γιατί μετά οι Ουκρανοί έπρεπε να κερδίσουν τέσσερα συνεχόμενα για να προκριθούν.

«Όχι δεν πιστεύω πως ήταν το πρώτο σετ. Στο πρώτο σετ, αλλά και συνολικά όπως είπα, κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Είχαμε καλό σερβίς αλλά δεν αρκούσε από μόνο του, έπρεπε να έχουμε και καλό μπλοκ και άμυνα και σε αυτό το κομμάτι ήμασταν πολύ καλοί και κερδίσαμε. Δεν πιστεύω πως ήταν το πρώτο σετ, αλλά όλο το παιχνίδι. Σημασία έχει να κερδίζουμε και ας είχαμε προκριθεί μετά τα 2 σετ. Μην ξεχνάμε πως και η άλλη ομάδα ήταν πολλή δυνατή, με μεγάλους παίκτες και γι’ αυτό είπα πως δεν κρίθηκε από ένα σετ το παιχνίδι, αλλά από την συνολική εμφάνιση».

Την πρόκριση στα προημιτελικά πανηγυρίζουν οι «πράσινοι»

Πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό που 10 χρόνια ήταν λόγω οικονομικών προβλημάτων εκτός Ευρώπης ακόμα και όταν έπαιρνε το εισιτήριο, να επιστρέφει και να βρίσκεται στα προημιτελικά του Challenge Cup;

«Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και εκτός αυτού, ότι μία συμμετοχή δεν μας αρκεί και συνέχεια προκρινόμαστε είναι πάρα πολύ καλό και ελπιδοφόρο για την συνέχεια, γιατί του χρόνου μπορεί να είμαστε σε μεγαλύτερη διοργάνωση, να διεκδικήσουμε έναν τίτλο. Εγώ είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου δεν πάει μόνο για την συμμετοχή στην Ευρώπη, αλλά διεκδικούμε κάτι και θα ξαναπώ πως αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Και όλα αυτά ενώ είσαστε πρώτοι και στο πρωτάθλημα…

«Ναι πάνω από όλα είναι το πρωτάθλημα. Σίγουρα η Ευρώπη έχει μία άλλη αίγλη. Θέλω να πω μπράβο στα παιδιά γιατί υπάρχει μεγάλη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Αλλά το μυαλό μας είναι στην συνέχεια και αρχικά στο πρωτάθλημα και τον Φίλιππο Βέροιας που είναι ο επόμενος αντίπαλος και μετά στην Ευρώπη και τα παιχνίδια των προημιτελικών».

Αναφέροντας τον επόμενο αγώνα της Ευρώπης. Έχεις κάποια προτίμηση για το αν θα ήθελες την Σπάρτακ Μιγιάβα ή την Τερουέλ (είχε κερδίσει με 3-1 η Σπάρτακ εντός έδρας στο πρώτο ματς και σήμερα παίζουν στην Ισπανία τη ρεβάνς);

«Να σου πω όχι, δεν έχω κοιτάξει. Έχω κοιτάξει μόνο την καλύτερη που είναι η Χάλκμπανκ».

Η Χάλκμπανκ θα είναι στα ημιτελικά αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να προκριθεί

«Ναι ναι το ξέρω. Εγώ πιστεύω πως θα περάσουμε στα ημιτελικά και θέλω να παίξουμε με την Χάλκμπανκ που είναι η καλύτερη και να την κερδίσουμε. Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε κόντρα στους καλύτερους».<

Και ένα τελευταίο. Σήμερα μπορεί λόγω κορονοϊού το γήπεδο να μην ήταν γεμάτο, αλλά η ατμόσφαιρα μόνο ψυχρή δεν ήταν. Πόσο έχει βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα;

«Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά πάρα πολλή καλή και ευχαριστούμε τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας ακόμα και σε μία τόσο δύσκολη στιγμή και μας στηρίζει. Μια στήριξη που έχουμε όχι μόνο από το γήπεδο, αλλά και από μακριά μέσω μηνυμάτων που μην νομίζετε πως δεν έχουμε επειδή δεν τα λέμε. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη στήριξη και μετά από ήττες και νίκες υπάρχει ο κόσμος που μας στηρίζει και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης
 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα